Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

O νονός ζητάει ή οι γονείς ;

Ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποίος θα είναι ο εκλεκτός . Ποιός θέλετε να είναι ο πνευματικός γονέας του παιδιού σας .

Έχετε αρκετές προτάσεις αλλα εσείς μέσα σας θα θέλατε κάποιον άλλο ο οποίος δεν σας έχει ζητήσει να βαπτίσει το μικρό σας αγγελούδι.


Και μπαίνετε στο εξής δίλημμα: Να το προτείνω εγώ; 

 Η σωστή απάντηση είναι : Ναι. Και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.....................
βαπτιση νονος

 Ο νονός ή η νονά  ενος παιδιού δεν ειναι μια απόφαση που παίρνετε τόσο ελαφρά την καρδία . Με την βάπτιση ξεκινάει μια σχέση ζωής αναμεσά τους. Γι αυτό θα πρέπει να επιλέξετε πολύ  προσεκτικά και να αναρωτηθείτε μερικά πράγματα πριν αποφασισετε. 



  • Να είναι συνειδητοποιημένοι οτι δεν γίνεται ούτε για τον τίτλο, ούτε για τα δώρα και σίγουρα όχι για χαβαλέ. Πρέπει να τους δώσετε απο πριν να καταλάβουν τί ευθύνη αναλαμβάνουν ωστε να μην υπάρχουν μελλοντικές παρεξηγήσεις. Δεν θα είναι ενας άνθρωπος που θα πρέπει απλά να θυμάται γιορτες, γεννέθλια και να είναι παρών για 10 λεπτά με ένα δώρο τα Χριστουγεννα και μια λαμπάδα το Πάσχα. Αν πιστέυουν κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να το γνωρίζετε απο πρίν.
  • Να είναι άνθρωποι που θαυμάζετε. Οι παλιοί έλεγαν οτι με το λάδι ο νονός ή η νονά περνάει κάποια χαρακτηριστικά του στο παιδί. Κάτι θα ήξεραν.
  • Να είναι πολύ κοντινά σας πρόσωπα ώστε το παιδί να έχει συχνή επαφή μαζί τους , να νοιώσει οικεία μαζί τους, να τους γνωρίσει  και έτσι να μπορέσει να τους αγαπήσει και να τους σεβαστεί ως νονούς.
  • Θα πρέπει να είναι άνθρωποι που θα είστε βέβαιοι οτι θα είναι δίπλα στο παιδί όσο κι αν αλλάξει η μεταξύ σας σχέση και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο εξ αρχής αυτο. Το παιδί είναι το πρώτο σας μέλημα και σίγουρα 2 πληγωμένα ματάκια απο την απουσία του αυτονόητου δεν είναι ότι καλύτερο.
  • Καλό θα ήταν να μένετε στην ίδια πόλη για τον ίδιο λόγο που αναλύσαμε παραπάνω. 
  • Είναι ευνόητο οτι θα πρέπει να αποφύγετε συνεργάτες. Αναφερόμαστε σε γνωριμίες που πέρα απο την δουλειά δεν έχετε καμία επαφη. Μπορεί στον εργασιακό σας χώρο να είναι ενας πολύτιμος φίλος σας αλλα αν πέρα απο εκεί δεν σας δένει κάτι άλλο θα είναι δύσκολο να αναπτυξει το παιδί κάποια σχέση μαζί τους - το οποίο είναι το ζητούμενο. Χωρια που σε περίπτωση που λυθεί η συνεργασία σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί το παιδί σας χωρίς νονο/α.
  • Το να είναι ο νονός ή η νονά αποδεκτος/η και απο τους δύο γονείς είναι σίγουρα το ιδανικό. Δεν είναι καθόλου βολικό να θέλετε να πάτε στην γιορτή τους και να πηγαίνετε τον/ην σύζυγο τραβόντας τον/ην.
  • Το ίδιο ισχύει και για το έταιρον ήμιση του/ης νονού/ας. Αν είναι ελεύθερος/η θα λέγαμε να το ξανασκεφτέιτε εκτός και εαν είστε απόλυτα σίγουροι οτι το άν "δέσετε" μελλοντικά και με το έταιρον ήμιση σαν παρέα θα τους αφήσει παντελώς ανεπηρέαστους ως προς την σχέση τους με το παιδί .
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που σας παραθέσαμε, είμαστε σίγουροι οτι δεν θα πείτε ναι σε πρόταση κάποιου να σας βαπτίση το παιδί απλα και μόνο πάνω στην κουβέντα. Και ναι αν κάποιος απο όσους σας το προτείνουν δεν πληρεί τις προυποθέσεις γιατι να μην το προτείνετε εσείς σε κάποιον που θεωρείτε άξιο για το ρόλο.

Ειναι μία σχέση ζωής και πρέπει να χρήζει ανάλογου σεβασμού και ανάλυσης.

Οχι για εσάς , αλλα για το πολυτιμότερο πλάσμα της ζωής σας.
πηγη.vaptizo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου