Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τι όνομα να δώσω στο παιδί?

Και ιδου το βασικό διαχρονικό ερώτημα. Η αιτία καυγαδων και παρεξηγήσεων που επισκιάζει την χαρά σας.

onoma

Να παρει το όνομα του παππού; Να παρει της γιαγιάς; Και αν ναι να είναι απο το σόι του μπαμπά ή της μαμάς του παιδιού; Μήπως να πάρει ένα τελείως εκτός οικογένειας που ομως μας αρέσει ή πιστεύουμε οτι ταιριαζει στο παιδί;.........................


Αρχικά να τονίσουμε οτι ένα ειναι το σίγουρο. Όπως και να το λένε εσείς θα το λατρεύετε. Όσο για τους γιαγιοπαππούδες αν δεν μπορούν να το ξεπεράσουν δεν πειράζει αλλα συνήθως ειναι κάτι που μπορεί να ψυχράνει πολύ τις σχέσεις σας  . Για να σας βοηθήσουμε αναπτύσουμε τις επιλογές αντικειμενικά ως τρίτο μάτι. Σιγουρα είμαστε πιο ψύχραιμοι.
  • Συγγενικό όνομα:
Οι επιλογές περιορίζονται σε 2 σε αυτη την περίπτωση . Ανάλογα με το φύλο του παιδιού. 
Μετα περνάμε στα έθιμα για να μας λύσουν το απο ποιανού παππου ή γιαγιας . Αυτο ίσως ήταν αυτονόητο για ένα ζευγάρι που είχε καταγωγή απο το ίδιο μερος. Σήμερα όμως ίσως περιπλέκει τα πράγματα.Για να είμαστε πιο κατανοητοί.
  1. Στα νησιά η ονοματοδοσία του παιδιού γίνεται ως εξης.Αν το  πρώτο παιδί είναι αγόρι παίρνει το όνομα του παππού απο τον  μπαμπά του και αν ειναι κορίτσι της γιαγιάς απο την πλευρά της μητέρας. 
  2. Στην Ηπεριωτική Ελλάδα το πρώτο παιδί θα πάρει απο την πλευρά του πατέρα ασχέτος φύλου και το 2ο απο της μητέρας .
Τί γίνεται όμως αν το όνομα του παππού ή της γιαγιάς που "πρεπει" κατα τους γύρω σας να πάρει το παιδί ειναι χμμμ πως να το θεσουμε, λιγο περίεργο και οχι τοσο ανώδυνο .

Εκει λοιπόν ασκείτε βέτο. Το όνομα ειναι κάτι που θα συνοδεύει το παιδί σε όλη του την ζωή. Σίγουρα δεν θα θέλατε να γίνει αιτία να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να υποστεί άκομψα σχόλια απο τους γύρω του . Tο έταιρον ήμιση παρόλη την λατρεία του προς την μαμά ή τον μπαμπά και την επιθυμία του να τους ικανοποιήσει είμαστε σίγουροι οτι θα καταλάβει τους λόγους που αντιδράται. Καλο είναι να μην εμπλακείτε στην επιφώνηση του "οχι" και να αφήσετε το βλαστάρι τους να βγάλει το φίδι απο την τρύπα.


Στην περίπτωση που το "οχι" θα φέρει την έναρξη του Γ παγκόσμιου πόλεμου σκεφτείτε και την διπλωματική επιλογη του διπλού ονόματος καθως και των υποκοριστικών που μπορούν να σας φανούν υποφερτά. Η χρησιμοποίηση της δικαιολογίας του τάματος δεν μας φαίνεται αποδεκτή στην περίπτωση που δεν ισχύει.

πηγη.vaptizo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου