Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πριν την βάπτιση (τι πληρώνει ο νονός):



    kol1
  • Η σχέση που πρέπει να έχετε με το παιδί είναι ούτως ή αλλως δεδομενη. Επειδή ομως είναι μικρα και η μνήμη τους μικρη καλό θα ηταν λίγο πριν την βαπτιση να είστε κοντά τους αρκετά συχνα ώστε να νοιώθουν οικεία στην αγκαλιά σας κατα την διάρκεια του μυστηρίου.
  • Θα πρέπει να αγοράσετε τα απαραίτητα για την βάπτιση τα οποία είναι:........

    1. Η λαμπάδα και ο στολισμός της - μονο της λαμπάδας ειναι στις δεδομένες υποχρεώσεις σας . Αν προτιμησετε φυσίκό λουλούδι καλό θα ήταν να προτιμήσετε τον ανθοπώλη των γονέων ωστε να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα με τον στολισμο του χώρου . Αν όχι και πάλι ενημερωθείτε αν έχουν στο μυαλό τους κάποιο θέμα για την βάπτιση ή καποια χρωματική προτίμηση
    2. Δύο μικρές πετσέτες και μία μεγάλη καθώς και ένα σεντονακι - μην γεμίσει το φορεμα ή το κουστούμι σας με χνούδια απο την πετσετα. -συνήθως αυτο περιλαμβάνεται στα λαδόπανα. 
    3. Ένα μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Το έθιμο λέει να το δώσετε στον παπα 3 μέρες πριν  να το ευλογήσει αλλα και να το καθυστερήσετε λίγο μην αγχωθείτε.  Το βασικό είναι εκείνη την στιγμή να αλείψετε παντού το μωρο.
    4. Ένα σαπούνι
    5. Τα λαδόπανα
    6. Τα μαρτυρικά 
    7. Τον βαπτιστικό σταυρό καθώς και
    8. Τα βαπτιστικά ρούχα και παπουτσια του μωρού
    9. πηγη.vaptizo.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου