Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Επιλέγοντας νυφικό



Αφού λοιπόν το αποφασίσατε μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή. Εμπρός λοιπόν για το ωραιότερο φόρεμα για την ωραιότερη εμφάνιση για την ωραιότερη στιγμή. Η επιλογή του νυφικού είναι μια πολύ όμορφη όσο και δύσκολη απόφαση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψην πριν αποφασίσετε και κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε. Για να έχετε λοιπόν ένα όμορφο αποτέλεσμα πρέπει το στιλ του νυφικού σας να σας ταιριάζει. Μπορεί να έχετε δει ένα στιλ νυφικού πάνω σε κάποια συγγενή ή φίλη και να σας άρεσε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο στιλ, θα ταιριάζει και σε εσάς. Πάντα να θυμάστε πως αυτό που ταιριάζει σε μια κοπέλα, μπορεί σε κάποια άλλη να μην πηγαίνει καθόλου. .....................
Το μυστικό για να βρείτε το σωστό νυφικό για το σωματότυπό σας, είναι να διαλέξετε αυτό που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και δε θα τονίζει τις ατέλειες του σώματος σας. Πρέπει επίσης να ταιριάζει στο στιλ του γάμου που θα επιλέξετε όσο και με τις προσωπικότητές σας. Μια «βόλτα» στα καταστήματα που φιλοξενούνται στο site μπορεί να σας δώσει μια πρώτη εικόνα του τι κυκλοφορεί, τι είναι τις μόδας, τι θα φορεθεί ή του τι σας πάει περισσότερο. Κρατήστε σημειώσεις για το στυλ, το χρώμα και το ύφασμα των νυφικών που σας άρεσαν πιο πολύ. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές, ένα νυφικό που δείχνει υπέροχο σε μια φωτογραφία, μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό πάνω σας!
Ξεκινήστε την πραγματική βόλτα στους οίκους που επιλέξατε. Μην πάρεις μαζί σου 3 φίλες σου, την πεθερά σου, τη μαμά σου και μια θεία που έχει καλό γούστο. Πάνε με 1-2 φίλες και απόλαυσέ το. Καθόρισε ένα όριο τιμής που είσαι διατεθειμένη να ξοδέψεις. Ενημέρωσε το κατάστημα που θα επισκεφθείς το ύψος που έχεις θέσει και μην παρεκκλίνεις δοκιμάζοντας νυφικά που δεν μπορείς να αγοράσεις ή να νοικιάσεις. Για να κάνετε πιο εύκολη την επιλογή, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα στράπλες στηθόδεσμο και ένα ζευγάρι γόβες. Τα περισσότερα νυφικά απαιτούν στηθόδεσμους χωρίς τιράντες ενώ ένα ζευγάρι γόβες θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το νυφικό και θα σας βοηθήσει να δείτε καλύτερα τυχόν αλλαγές που μπορεί να χρειαστούν στο μήκος του.

 Νυφικά του Χειμώνα

Το κύριο χρώμα των νυφικών είναι βέβαια το λευκό. Ωστόσο υπάρχει μια νέα τάση τα νυφικά για τους χειμερινούς γάμους να μην είναι κατά βάση λευκά. Υπάρχουν υπέροχα νυφικά σε ασημί λευκό, μπλε του πάγου, παλ ροζ, ελάχιστα μπλε. Μπορούν επίσης να φορέσουν απαλά παστέλ από τα μπλε μέχρι τα ροζ και τα πορτοκαλί ενώ όμορφα φαίνονται επίσης το λεμονί το ρουμπινί και το χρώμα του ζαφειριού. Κλασικά είναι πλέον τα χρώματα του σαμπανί, του ιβουάρ, του εκρού και του κίτρινου. Τολμήστε το.

 Νυφικά του Καλοκαιριού

Η νέα τάση των καλοκαιρινών γάμων έχει να κάνει με το χρώμα σαν σύνολο και όχι μόνο στο νυφικό. Έτσι επιλέγοντας ένα χρώμα τις αρεσκείας τους, το εφαρμόζουν σε λουλούδια, ανθοδέσμη, στολισμό εκκλησίας και δεξίωσης. Κυρίως όμως τα χρώματα που κυριαρχούν είναι γύρω από το λευκό και το μπεζ.

 Η γραμμή του νυφικού

Μη σας προβληματίζει το στιλ του νυφικού σας. Εντοπίστε το σωματότυπό σας και βρείτε το νυφικό που σας κολακεύει περισσότερο. Γενικά υπάρχουν πέντε κατηγορίες νυφικών και τέσσερις κατηγορίες σωματότυπων. Κάντε τους συνδυασμούς σας, βάλτε λίγη φαντασία, μπόλικη «παραμυθόσκονη», μια κουταλιά υπομονή και πάμε:
Κλασσικό
Είναι το παραδοσιακό στιλ νυφικού με στενό μπούστο και φουσκωτή φούστα.
Empire
Με ψηλή μέση και λεπτή φούστα πέφτει απαλά πάνω στο σώμα αγκαλιάζοντας το χωρίς όμως να το διαγράφει.
Γραμμή Α
Κολακεύει περισσότερο από κάθε άλλο την σιλουέτα σας. Ιδανικό και για όλες εσάς που θέλετε να κρύψετε παραπάνω κιλά.
Shealth
Μοντέρνο στυλ, σε στενή γραμμή που αγκαλιάζει το σώμα χωρίς να χρησιμοποιούνται υφάσματα στρετς.
Mermaid
Αγκαλιάζει το σώμα και φαρδαίνει λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

 Η γραμμή του σώματος

Σώμα αχλάδι
Είναι ο τύπος του σώματος με τις διαστάσεις των γοφών μεγαλύτερες απ’ αυτές των ώμων. Για να ισορροπήσουν αυτές οι διαστάσεις θα πρέπει να τονιστεί το πάνω μέρος του σώματος. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα εντυπωσιακό κεντημένο μπούστο με δαντέλα ή χάντρες, εφαρμοστά μανίκια, ή φορέματα με ακάλυπτους ώμους, με μανίκια κοντά ή μακριά που να πέφτουν στο πλάι.

Σώμα μήλο
Ο τύπος του σώματος αντίθετο του πρώτου, με φαρδύτερο δηλαδή το πάνω μέρος του σώματος και στενότερο το κάτω. Εύκολα συμπεραίνουμε ότι δεν χρειάζονται διακοσμητικά στοιχεία στο μπούστο ή χαμηλά ντεκολτέ, ενώ το κάτω μέρος του φορέματος μπορεί να είναι διακοσμημένο με παγιέτες, δαντέλα ή οργαντίνα πεσμένη με τρόπο που να κεντρίζει τα βλέμματα.
Σώμα καρότο
Ο τύπος του σώματος που έχει παρόμοιες διαστάσεις τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε νυφικό με φαρδιά φούστα και στρογγυλή λαιμόκοψη. Αποφύγετε τα εφαρμοστά φορέματα και επικεντρωθείτε στα νυφικά κυρίως με γραμμή Α. 
Σώμα κλεψύδρα
Απ’ ότι μαρτυράει το όνομά του, είναι ο τύπος του σώματος με πλούσιο στήθος και μεγάλη περιφέρεια. Κάντε την επιλογή σας από κλασικές γραμμές ή γραμμή γοργόνας. Φορέστε νυφικά στράπλες αποφεύγοντας τα πολλά κεντήματα.

 Νυφικά σε μεγάλα μεγέθη

Τα παραπανίσια κιλά, αν βέβαια είναι και για σας ανεπιθύμητα, καλό είναι να χαθούν πριν ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν παρ’ όλες τις απόπειρες δεν λένε να φύγουν, το καλύτερο είναι να συμφιλιωθείτε μαζί τους. Εντάξει, εντάξει για λίγο. Άλλωστε τα παραπανίσια κιλά δεν είναι σοβαρός λόγος να μην αισθάνεστε όμορφα σε μια τόσο σημαντική μέρα. Επιλέξτε ένα νυφικό, από οίκο που διαθέτει μεγάλα μεγέθη, το οποίο δεν θα είναι μόνο άνετο, αλλά θα σας κολακεύει. Άλλωστε ποιος είπε ότι οι μεγαλόσωμες γυναίκες δεν μπορούν να είναι ελκυστικές. Στην αγορά υπάρχουν νυφικά για όλους τους τύπους σώματος και σε όλες τις γραμμές κλασικές ή μοντέρνες.
Μην ξεχνάτε ότι η μέρα του γάμου σας είναι δική σας και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσετε. Κι εσείς και όλοι αυτοί που σας αγαπάνε και μοιράζονται την όμορφη εμπειρία του γάμου σας.

πηγη.gamos-bestof.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου