Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τάσεις 2012 στη διακόσμηση του γάμου και της δεξίωσης



diakosmisi dexiosis gamou taseis wedding trendsΘα μπορούσαμε να περιγράψουμε τις τάσεις για τη γαμήλια διακόσμηση το 2012 με μια φράση : «Σεβασμός στο περιβάλλον και επιστροφή στην απλότητα των υλικών».
Οι γάμοι και οι δεξιώσεις διακοσμούνται σε μεγαλύτερο βαθμό με υλικά ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και με πιο απλά λουλούδια, όπως οι μαργαρίτες, ταζουμπούλια και τα (παρεξηγημένα)γαρύφαλλα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουν τη θέση τους τα λουλούδια που βλέπουμε συνήθως στους γάμους. Μάλιστα, τα τριαντάφυλλα, οι  παιώνιες, οι ντάλιες και οι ορτανσίες θα είναι μεν στα φόρτε τους, αλλά όχι απαραίτητα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού η γυψοφίλη(Gysophila ή Baby's Breath) αφήνει τον δεύτερο ρόλο που είχε μέχρι τώρα και υποστηρίζει μέχρι και τη γενική διακόσμηση του γάμου..................


Μπορεί να δούμε τη γυψοφίλη από τη νυφική ανθοδέσμη, μέχρι τις κεντρικές συνθέσεις των τραπεζιών. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορείτε να πιστέψετε πόσο εντυπωσιακές συνθέσεις μπορείτε να έχετε, χρησιμοποιώντας κυρίως γυψοφίλη, συνδυασμένη με κάθε είδους υλικό, αντικείμενο και άλλο λουλούδι!
Τα μυρωδικά και τα βότανα, όπως ο βασιλικός, η λεβάνταο δυόσμος, το δενδρολίβανο, θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές δεξιώσεις, καθώς είναι πολύ βολικές επιλογές για διακόσμηση, που δεν πηγαίνουν χαμένες και συνεπώς δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αντίθετα, πάντα ...
... ένα γλαστράκι βρίσκει μια θέση σε κάθε σπίτι και προσφέρει το άρωμα και τη γεύση του στη μαγειρική, αλλά και σε άλλες χρήσεις.
diakosmisi gamou 2012 trendsΓενικότερα, οι συνθέσεις στα τραπέζια ακολουθούν τη φιλοσοφία του mix and matchκαι ξεφεύγουν από την συνήθεια του ενός μεγάλου διασκοσμητικού στο κέντρο του τραπεζιού. Βάζα, βαζάκια, μπουκαλάκια, μεταλλικά δοχεία και άλλα αντικείμενα και διακοσμητικά, όπως πέρλες, κηροπήγια, κορνίζες, παλιά βιβλίασυνδυάζονται σε διαφορετικά μεγέθη σε κάθε τραπέζι για να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα.
Επίσης οι κρεμαστές διακοσμήσεις μελουλούδιαφαναράκιαχάρτινες γιρλάντες,μπάλες από χαρτί, τενεκεδάκιαβαζάκια με κεριά ή μπουκαλάκια με λουλούδια, δίνουν μια διαφορετική εικόνα σε κάποιο σημείο της δεξίωσης, είτε αυτό είναι το τραπέζι των ευχών ή ο πάγκος των γλυκών, είτε ένα σημείο ειδικά για φωτογραφήσεις με τους καλεσμένους.
Οι κορδέλες επίσης δίνουν στυλ και χρώμα στους τοίχους, στα τραπέζια, στις καρέκλες, σταπροσκλητήρια, στις μπομπονιέρες, ακόμη και στις τούρτες και φέτος θα τις βλέπουμε πολύ συχνά.
Η λινάτσα γίνεται επίσης δημοφιλής για τις δεξιώσεις του 2012. Είναι άλλωστε οικονομική, eco-friendly  και εύχρηστη, αφού βρίσκει πολλές εφαρμογές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωςrunner ή τραπεζομάντιλο, που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τα συνηθισμένα, μέχρι και ως «θήκη» για τις κεντρικές συνθέσεις των τραπεζιών.
tangerine tango pantone's color of the year for 2012Όσο για τα χρώματα... η απόχρωση του πορτοκαλί (Tangerine Tango : το χρώμα της χρονιάς για το 2012 από την Pantone), αλλά και διάφοροι τόνοι του ροζ, σε συνδυασμούς με το γκρι, τοασημί, το μαύρο ή το κρεμ θα εμφανιστούν σε αρκετές δεξιώσεις φέτος. Επίσης ο συνδυασμός μπλε και λευκού θα βρεθεί αρκετά συχνά στο προσκήνιο, όπως και μπλε με ροζ,  αλλά δεν θα λείψουν και το ροδακινί, το πράσινο της άγουρης ελιάς, η ώχρα. Γενικά το 2012 ξεφεύγει από τα χρώματα που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Και βέβαια τα DIY projects έχουν το 2012 την τιμητική τους και στη δεξίωση. Από το τραπέζι των ευχών, μέχρι και την κεντρική διακόσμηση των τραπεζιών, οι νύφες βάζουν την φαντασία και το ταλέντο τους σε πλήρη λειτουργία και προσθέτουν τηνπροσωπική τους πινελιά στον γάμο τους.
πηγη.teleiosgamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου