Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

5 αξιαγάπητες καρτούλες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

DIY: 5 αξιαγάπητες καρτούλες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εσύ είσαι ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να τη γιορτάζουν. Είτε με ένα ρομαντικό δείπνο, είτε με μία ταινία στο σινεμά, είτε με μία απλή κάρτα που θα έχεις φτιάξει  με τα χεράκια σου, θέλεις να κάνεις κάτι εκείνη τη μέρα. Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για το πως μπορείς να φτιάξεις μία απλή αλλά ταυτόχρονα ρομαντικά κάρτα η οποία σίγουρα θα συγκινήσει τον αγαπημένο σου, καθώς θα την έχεις φτιάξει εσύ.
Κάρτα με μήνυμα

kartaagiosvalentinos

Θα χρειαστείς: Λευκό και πράσινο, στο χρώμα της μέντας, χαρτί για κάρτες και λίγο χαρτί origami (έτσι το ζητάς) ή κάποιο άλλο παρόμοιο χαρτί σε παστέλ απόχρωση, ένα κομμάτι χαρτί για να ζωγραφίσεις πάνω το σχέδιο που θέλεις, ένα χάρακα, ένα μολύβι και ένα λεπτό μαύρο μαρκαδοράκι, ένα χαρτοκόπτη, ένα συρραπτικό και μία κόλλα για χαρτί.

Πώς να τη φτιάξεις:

1. Με το χάρακα και το μολύβι ζωγράφισε δύο ίσιες γραμμές των 13 εκατοστών η κάθε μία. Γράψε το μύνημά σου ανάμεσα στις δύο γραμμές. Χρησιμοποίησε μεγάλα γράμματα και άφηνε κενό ανάμεσα στην κάθε λέξη καθώς αυτό θα σου είναι χρήσιμο στο επόμενο βήμα.

2. Πάρε το μαύρο μαρκαδοράκι και ζωγράφισε γύρω από τις γραμμές που έκανες με το μολύβι. Άφησε μία απόσταση και από τις δύο μεριές. Κόψε το χαρτί που ζωγράφισες και σύρραψέ το στην κάρτα της οποίας το χρώμα είναι αυτό της μέντας.

3. Ξεκίνα να κόβεις το σχέδιο ακολουθώντας μόνο τις μαύρες γραμμές κόβοντας ταυτόχρονα το λευκό χαρτί και το χαρτί στο χρώμα της μέντας.

4. Μπορεί να σου φαίνεται πιο εύκολο να αρχίσεις να κόβεις από τις έξω γραμμές αλλά καλύτερα θα είναι να αρχίσεις να κόβεις ανάμεσα στα γραμματάκια. Να δεις που θα σε γλιτώσει από πολύ περισσότερο κόπο.

5. Πάρε ένα κομμάτι λευκού χαρτιού και λύγισε το στη μέση. Κόψε ένα κομμάτι σε σχήμα καρδιάς.

6. Κόλλησε το χαρτί που είναι στο χρώμα της μέντας και έχει πάνω το μήνυμά σου μέσα στην καρδιά.

7. Για να φτιάξεις ένα πιο ωραίο φόντο για το μήνυμά σου, κόλλησε το χαρτί-origami πίσω από το μήνυμα σου και είναι έτοιμο.

Οι λέξεις στην κάρτα μπορούν να αλλάξουν σε ό,τι εσύ θέλεις. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό δώρο για τον αγαπημένο σου και μπορείς να γράψεις ό,τι επιθυμείς.

Ρομαντικοί σελιδοδείκτες

selidodeiktisvalentinos

Άν έχεις βάψει πρόσφατα το σπίτι σου και σου έχουν μείνει μερικά δειγματάκια από χρώματα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις σελιδοδείκτες για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ροζ ή κόκκινα. Οποιοδήποτε χρώμα είναι καλό καθώς με τις καρδούλες που θα σχηματίσεις πάνω του θα παραπέμπει σίγουρα στη γιορτή των Ερωτευμένων. Αυτό που θα χρειαστείς, πέρα από τα δειγματάκια είναι ένα μηχανηματάκι που κάνει καρδούλες (μπορείς να τις κάνεις και μόνη σου με έναν κόπτη). Κάνε, λοιπόν, καρδούλες κατά μήκος του σελιδοδείκτη και πέρνα από την πάνω-πάνω καρδούλα μία ροζ κορδέλα για να είσαι σίγουρη ότι ο αγαπημένος σου θα πάρει το μήνυμα.

3D Καρδιά

kardiaagiosvalentinos

Μία 3D καρδιά είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τον αγαπημένο σου και είναι και πολύ εύκολο να τη φτιάξεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι παλιά περιοδικά και μία κόλλα για χαρτί.

Ξεκίνα κόβοντας μία καρδιά η οποία πρέπει να είναι περίπου 8 εκατοστά στο ύψος και θα τη χρησιμοποιήσεις σαν βάση. Στη συνέχεια κόψε 12 διαφορετικές καρδιές από όποιο περιοδικό θέλεις. Σκέψου τι συνδυασμούς χρωμάτων θέλεις να κάνεις αλλά και τι φωτογραφίες θα ήθελες να συμπεριλάβεις. Θα μπορούσες, για παράδειγμα, να κόβεις φωτογραφίες από μέρη που έχετε πάει με τον αγαπημένο σου. Έπειτα δίπλωσε την κάθε καρδιά στη μέση και και βάλε κόλλα στο 1/4 της μίας διπλωμένης μεριάς (γύρω-γύρω, όχι σε όλη την επιφάνεια). Κόλλησε μία άλλη διπλωμένη καρδιά και συνέχισε να κάνεις το ίδιο με όλες τις καρδιές. Μόλις στεγνώσουν όλες οι καρδιές, κόλλησε όλη την κάρτα που έχεις φτιάξει σε μία μεγάλη κάρτα για να είναι πιο σκληρό το εξωτερικό της και να μην καταστρέφεται εύκολα.

Παιδική κάρτα

kokkinikardia

Αυτή η καρτούλα είναι αρκετά παιδική και θα μπορούσες να τη φτιάξεις με τα παιδιά σου. Πάρε ένα τετράγωνο κομμάτι ανακυκλωμένου χαρτιού ή χαρτονιού, βάλε το παιδί σου να βουτήξει το δαχτυλάκι του σε κόκκινο μελάνι (ή μελάνι οποιουδήποτε χρώματος) και να το πατήσει πάνω στο χαρτί σταυρωτά για να σχηματίσει μία καρδούλα.

Καρτούλα – ακορντεόν

kartavalentinos

Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς μικρά φακελάκια σε κόκκινο χρώμα ή σε ότι άλλο χρώμα θέλεις και λευκές καρτούλες για να γράψεις ό,τι θέλεις. Για να κατασκευάσεις το ακορντεόν, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κολλήσεις το πάνω μέρος του κάτω φακέλου αυτό με το οποίο κλείνεις το φάκελο) στο πίσω μέρος του από πάνω φακέλου. Όσο για το τι θα γράψεις στις καρτούλες; Αυτό είναι δικό σου θέμα! Μπορείς να θυμήσεις στον αγαπημένο σου κάποιες όμορφες στιγμές από το παρελθόν σας ή ακόμα και να κρύψεις μέσα στα φακελάκια μικρά δωράκια.

Μπορεί να μη θέλεις να κάνεις κάτι ιδιαίτερο εκείνη τη μέρα αλλά μία καρτούλα είναι ότι πρέπει για να ξαναθυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια φτιάχνοντάς τη, αλλά και να ξαναθυμήσεις στον αγαπημένο σου για ποιο λόγο σε ερωτεύτηκε! Γιατί είσαι διαφορετική, πρωτότυπη και ρομαντική!
phgh:http://becreativemom.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου