Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθερη σχέση


eleytheri
Φόβος για δέσμευση ή απλός βόλεμα;
Όπως λέει ο σοφός λαός μας «το ξένο είναι πιο γλυκό». Οι ελεύθερες σχέσεις οι περισσότερες είναι παράνομες.  Στα θετικά μπορεί κανείς να υπολογίσει ότι σε περιορισμένο «κλεμμένο» χρόνο, προσπαθείς να ζήσεις όσο περισσότερα μπορείς.  Οι στιγμές συνήθως είναι έντονες και σίγουρα δεν υπάρχει ο φθοροχρόνος χρόνος που οδηγεί σε συνήθεια ή συμβιβασμούς.


Ελεύθερη αποκαλείται μια σχέση, όταν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις.  Το σεξ είναι το μόνο που τους ενώνει.  Κανείς από τους δύο δεν ενδιαφέρεται για τα όποια προβλήματα του άλλου σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο.


Ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα ΚΑΙ για το συναίσθημα. Ψυχή και σώμα πολλές φορές είναι δεμένα. Σπάνια όμως αυτές οι σχέσεις κρατάνε πολύ. Είναι για τόσο… όσο! Δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις τον άλλον αν δεν τον ζεις καθημερινά.

Μια σχέση που ξεκινά και συνεχίζεται έτσι, είναι καταδικασμένη.
Πολύ συχνά, ένας από τους δύο, ερωτεύεται τον άλλο, με αποτέλεσμα να αισθάνεται άσχημα. Να μην τον έχει κοντά του όταν τον έχει πραγματικά ανάγκη, παρά μόνο για σαρκική απόλαυση. Εκεί, μετράει κανείς τις δυνάμεις. Η μένει και το αποδέχεται, ή φεύγει και χάνεται.


Δεν είναι εύκολο ειδικά στις γυναίκες, να βρει κανείς κοπέλα που στο πίσω μέρος του μυαλού της  να μην έχει οικογένεια, γάμο, παιδιά. Όμως πολλοί, γυναίκες και κυρίως άνδρες, νιώθουν πραγματικά ελεύθεροι σε μια τέτοια σχέση. Δεν δίνουν αναφορά, που πήγαν, με ποιον πήγαν, τι έκαναν. Αλλά και πάλι, είναι σχέσεις με ημερομηνία λήξεως.


Οι περισσότεροι ίσως θέλουμε την ελευθερία στις όποιος σχέσεις μας, μήπως όμως αυτό δεν είναι παρά μια ουτοπία;
phgh:parea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου