Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τα 10 ” Όχι ” του γάμου σας (Μέρος Β’)

Θυμάστε που είπαμε πριν από λίγο καιρό, ότι μετά το ναι του γάμου σας, πρέπει να δώσετε προσοχή σε κάποια θέματα, έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων;

weddingstylist loveA1 Τα 10  Όχι  του γάμου σας (Μέρος Β)

Ωραία λοιπόν, τώρα που πήρατε μια γεύση από τα 5 απαγορευτικά του γάμου σας,  μπορούμε να συνεχίσουμε και με τα 5 επόμενα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλα. Απλά εμείς εδώ μαζέψαμε τα 10 πιο σημαντικά που δεν πρέπει να κάνετε, έτσι για να σας δώσουμε μια πρώτη κατεύθυνση.
Αν εσείς πιστεύετε ότι έχετε εντοπίσει και άλλα ‘ όχι ‘,  θα θέλαμε πολύ να τα μοιραστείτε μαζί μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε  και άλλες νύφες που σκοπεύουν να παντρευτούν.
6. Μην  κάνετε τον γάμο σας σε κάποιον δύσκολο προορισμό.
Μπορεί  να ονειρεύεστε  να παντρευτείτε σε κάποιο ειδυλλιακό νησί ή κάπου απομακρυσμένα. Μπορεί να θέλετε να κάνετε τον γάμο σας στο εξωτερικό. Τέλεια ιδέα!
Έχετε σκεφτεί την γιαγιά σας αν θα μπορέσει να έρθει  η οι κολλητοί σας  αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του ταξιδιού;
Πριν αποφασίσετε  να κάνετε τον γάμο σας σε κάποιο άλλο μέρος, πάρτε σαν δεδομένο ότι δεν θα μπορούν να είναι κοντά σας όλοι όσοι θα θέλατε. Συζητήστε με αυτούς που θεωρείτε απαραίτητους  ή περιοριστείτε μόνο σε λίγους.
Αν όλα πάνε έτσι όπως τα θέλετε, τότε καλό σας ταξίδι.
weddingstylist AOh Darling  Τα 10  Όχι  του γάμου σας (Μέρος Β)
7.  Do It Your self  (D.I.Y) με μέτρο.
weddingstylist 10no4A2 Τα 10  Όχι  του γάμου σας (Μέρος Β)
Έχουμε πει πόσο ωραίο είναι να βάλετε την δική σας πινελιά στο γάμο σας .
Δεν γίνετε όμως να ζωγραφίσετε όλον τον γάμο μόνη σας.
Επιλέξτε 2-3 πράγματα που θέλετε να κάνετε με τα χεράκια σας. Αυτό βοηθάει και στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και στο αναδείξετε την δημιουργικότητα σας. Είναι όμως πολύ δύσκολο να τα κάνετε όλα μόνη σας, όσο χρυσοχέρα και να είστε.
8. Μην αφήνετε τους γονείς σας να αποφασίζουν για εσάς.
Παλιά τα δεδομένα σε έναν γάμο ήταν διαφορετικά. Οι νέοι παντρευόταν σε μικρότερες ηλικίες και έτσι όλες τις αποφάσεις ήταν αναγκασμένοι να τις παίρνουν οι γονείς.
Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά κάποιοι γονείς συνεχίζουν να επιμένουν, ότι αυτοί πρέπει να αποφασίζουν για τον γάμο των παιδιών τους. Ναι, είναι σημαντικό να ζητήσετε την γνώμη τους γιατί λόγω πείρας, γνωρίζουν περισσότερα από εσάς, όμως οι αποφάσεις είναι δικές σας. Που θα κάνετε τον γάμο σας, πως θα κάνετε τον γάμο σας και ποίους θα καλέσετε, είναι κάτι το οποίο εσείς θα αποφασίσετε.
Ξεκινήστε τον προγραμματισμό σας όσο πιο νωρίς μπορείτε και με βάση τον προϋπολογισμό που έχετε στο μυαλό σας, δείτε τι περιθώρια υπάρχουν για να ικανοποιήσετε και τους αγαπημένους σας γονείς. Ειδικά στους καταλόγους με τους καλεσμένους, δώστε περιθώριο να συμπεριλάβετε αυτούς που θέλουν οι γονείς σας, μόνο εφόσον έχετε καλύψει την λίστα με τους δικούς σας καλεσμένους και υπάρχει περιθώριο για άλλους.
9. Μην ξεχάστε για τον αρραβωνιαστικό σας.
Ο γάμος σας δεν είναι μόνο δικό σας. Είναι και του αγαπημένου σας.
Εμείς οι γυναίκες μάθαμε να αποφασίζουμε σχεδόν για όλα όσα μας αρέσουν μόνες μας και στον αγαπημένο μας απλά να κάνουμε αναφορές και μάλιστα με λέξεις καινούργιες που μάθαμε από την έρευνα μας, χωρίς καν να μπούμε στην διαδικασία να του τα εξηγήσουμε απλά.
Εντάξει, είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να λύσετε, αλλά εκείνο το παλικάρι που κάθετε εκεί απέναντί σας, είναι ο άντρας της ζωής σας. Ο σχεδιασμός του γάμου σας, είναι η μετάβαση στην νέα σας κοινή ζωή. Βρείτε λίγο χρόνο να του κάνετε μια αγκαλιά, να μιλήσετε μαζί του να ζητήσετε την γνώμη του. Μην τον ξεχνάτε.
weddingstylist 10no5A2 Τα 10  Όχι  του γάμου σας (Μέρος Β)

10. Μην υποκύψετε  στην ανταγωνισμό.
Καμιά φορά έχουμε σαν πρότυπα, τον γάμο της φίλης μας που παντρεύτηκε πέρσι, ή έναν γάμο που ήμασταν καλεσμένοι και μας άρεσε και θέλουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και ακόμα καλύτερο στον δικό μας γάμο. Μέχρι εδώ καλά. Δεν χρειάζεται όμως να το δείτε ανταγωνιστικά.
Ο κάθε γάμος είναι ξεχωριστός γιατί είναι ξεχωριστοί οι άνθρωποι που παντρεύονται. Μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε και να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε. Μπορεί να βρεθήκατε σε ένα γάμο με ορχήστρα 8 ατόμων. Εσείς όμως αυτό που μπορείτε να έχετε στον γάμο σας είναι ένας D.J. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άλλος γάμος ήταν καλύτερος από τον δικός σας. Αν υποκύψετε στην πίεση δύο πράγματα θα συμβούν. Το ένα είναι ότι θα ξεφύγετε από τον δικό σας προϋπολογισμό και το άλλο ότι θα μισείται τον εαυτό σας για αυτό αργότερα.
Δημιουργείστε τον ιδανικό γάμο σύμφωνα με τα δικά σας θέλω και την δική σας οικονομική κατάσταση.
Hanging Wedding Gown in Window 250x376 Τα 10  Όχι  του γάμου σας (Μέρος Β)
Photos: www.theknottybride.com, www.iloveswmag.com,www.elizabethannedesigns.com
πηγη.weddingstylist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου