Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τα 10 ”Όχι” του γάμου σας (μέρος Α’)


Είπατε το ναι του γάμου και αρχίζετε να ψάχνετε λίγο από δω, λίγο από κει, σιγά-σιγά. Μπορεί να έχετε χρονικό περιθώριο μπροστά σας, ή μπορεί να πιέζεστε χρονικά. Πρέπει όμως να δώσετε προσοχή  σε κάποια θέματα, έτσι ώστε να μην σας φανούν όλα βουνό, αλλά ούτε και να βρεθείτε προ εκπλήξεων.
weddingstylist 10noA1 Τα 10 Όχι του γάμου σας (μέρος Α)

weddingstylist 10noA2 Τα 10 Όχι του γάμου σας (μέρος Α)
1.Δεν είστε η σούπερ νύφη
Εντάξει.Είσαι έξυπνη, είσαι οργανωτική, είσαι ενεργητική. Αλλά είσαι άνθρωπος.
Όσες προτιμούν να αναλάβουν όλον τον προγραμματισμό του γάμου τους τελείως μόνες τους, στο τέλος καταλήγουν, την μεγάλη μέρα, να έχουν χάσει τον έλεγχο, ανάμεσα  σε όλα όσα έχουν αναλάβει, στις προσκλήσεις, στις επιβεβαιώσεις των καλεσμένων, στην ώρα μεταφοράς των λουλουδιών και σε πολλές,  πολλές άλλες λεπτομέρειες .
Πως μπορείτε να το αποφύγετε αυτό; Βάλτε μέσα στο παιχνίδι, όλους όσους θέλουν να σας βοηθήσουν.
Έτσι και τον εαυτό σας βοηθάτε, αλλά και  αυτούς τιμάτε με το να ζητήσετε την βοήθειά τους.
2.Προσέξτε τα έξτρα της δεξίωσης
Πριν ή μετά το φαγητό,  είναι λογικό κάποιοι καλεσμένοι σας να θέλουν να πιουν ένα κοκτέιλ, ή ένα ουίσκι, μια βότκα, ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό ποτό όπως χαρακτηρίζεται. Σκεφτείτε κάθε φορά που θα παραγγέλνουν, να τους φέρνουν και το λογαριασμό. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα το θέλατε. Ξεκαθαρίστε από την αρχή με τον χώρο που θα κάνετε την δεξίωση σας, ποια ποτά προσφέρονται και ποιες ώρες,  έτσι ώστε, αν μέσα στην τιμή που θα πληρώσετε, συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά, οι μπύρες και τα αναψυκτικά, να μην είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε μια επιπλέον περιουσία για όλα τα έξτρα  ποτά.
3.Προσπαθήστε να πάρετε όσες περισσότερες επιβεβαιώσεις μπορείτε
Συνήθως, πάντα βάζουμε μέσα στο προσκλητήριο τηλέφωνα επιβεβαίωσης,  αλλά οι περισσότεροι καλεσμένοι δεν ειδοποιούν σχεδόν ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι να υπολογίζεται τα άτομα που θα έρθουν στον γάμο σας, να πληρώσετε για αυτά, και στο τέλος να μην έρθουν. Είναι πεταμένα χρήματα και είναι κρίμα .
Ο καλύτερος τρόπος είναι, να βάλετε του γονείς σας να εξηγήσουν στους καλεσμένους συγγενείς σας, πόσο σημαντικό είναι να ενημερώσουν για την παρουσία τους.
weddingstylist 10noA Τα 10 Όχι του γάμου σας (μέρος Α)
4.Να είστε ευγενικοί με τους κουμπάρους σας
Οι κουμπάροι που συνήθως επιλέγουμε, είναι συγγενείς μας, ή πολύ καλοί μας φίλοι. Μην  έχετε παράλογες απαιτήσεις από αυτούς ζητώντας  κάτι  εξωφρενικό, ούτε να τους επιβάλετε τα θέλω σας, αλλά ούτε να τους τρέχετε για όλα τα μικροθελήματα. Είναι σχέση ζωής για εσάς και πρέπει να της φέρεστε  με τον απαραίτητο σεβασμό.
weddingstylist 10no3A Τα 10 Όχι του γάμου σας (μέρος Α)
5. Μην κάνετε τους επισκέπτες  να ταλαιπωρούνται από την τελετή στην δεξίωση.
Έχετε αποφασίσει να κάνετε τον γάμο σας σε μία υπέροχη εκκλησία ή σε ένα γραφικό ξωκλήσι.  Μια χαρά.  Από εκεί και πέρα, βρείτε έναν χώρο για να κάνετε την δεξίωση σας, που θα είναι σε κοντινή απόσταση από το σημείο της τελετής σας.  Μην βάζετε τους καλεσμένους στην διαδικασία να οδηγούν πολλά χιλιόμετρα, ούτε να τρώνε απίστευτα μποτιλιαρίσματα, αλλά ούτε και να ξοδέψουν μια περιουσία σε ταξί.
Ξέρω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να το σχεδιάσετε αυτό  και θέλετε μέσα στον γάμο σας να βάλετε  όλα τα υπέροχα μέρη που ονειρεύεστε, αλλά πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για όλους. Αν αυτό είναι αδύνατον να γίνει τότε προσπαθήστε να παρέχετε στους  καλεσμένους σας την μεταφορά, από και προς, με δικό σας μέσω για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Αυτά για σήμερα. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα με άλλα 5 ‘Όχι” του γάμου σας.
Photos:
πηγη.weddingstylist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου