Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αληθινό ή πλαστικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο


Ένα μεγάλο δίλημμα τα Χριστούγεννα για αρκετό κόσμο, έχει να κάνει με την επιλογή του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Προσωπικά έχω μεγαλώσει σε σπίτι που είχε κάθε χρόνο αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια επέλεξα να στολίζω ένα δίμετρο πλαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και να μην αγοράσω ξανά αληθινό έλατο.
christmas tree Αληθινό ή πλαστικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Photographer: krisdecurtis
Η επιλογή μου αυτή, βασίζεται κυρίως στο ότι δε μου αρέσει να βλέπω να πετιούνται όλα αυτά τα νεκρά χριστουγεννιάτικα δέντρα στο τέλος των γιορτών. Παρόλο που γνωρίζω πως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα προέρχονται από καλλιέργειες και προορίζονται για τα Χριστούγεννα και ενώ γνωρίζω πως κάθε φορά που κόβεται ένα έλατο φυτεύονται τρία νέα στις περιοχές όπου καλλιεργούν χριστουγεννιάτικα δέντρα, δε νιώθω ιδιαίτερα άνετα στη σκέψη να αγοράσω αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Ο μόνος τρόπος που θα επέλεγα να στολίσω ξανά αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα ήταν αν θα μπορούσα να το έχω σε γλάστρα και τώρα που το ξανασκέφτομαι αναρωτιέμαι γιατί δεν επιλέγουν να τα πουλάνε ή ακόμα καλύτερα, να τα νοικιάζουν σε γλάστρες και στη συνέχεια να τα πέρνουν πίσω και να τα ξαναφυτεύουν.
Σε μια εποχή όπου τα δέντρα εξαφανίζονται από τη χώρα μας με γρήγορους ρυθμούς, θεωρώ πολυτέλεια το να κόβουμε και να πετάμε στα σκουπίδια όλα αυτά τα δέντρα. Έχετε σκεφτεί πόσες περιοχές θα μπορούσαμε να αναδασώσουμε με τα πεταμένα δέντρα των Χριστουγέννων;
phgh:www.sheblogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου