Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το μεγαλύτερο άγχος των γιορτών


Το μεγαλύτερο άγχος των γιορτών

Η έλλειψη χρημάτων είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες άγχους στις διακοπές των Χριστουγέννων, ειδικά σε εποχή οικονομικής κρίσης. Οι αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις, τα δώρα για παιδιά και μεγάλους και τα έξοδα του ρεβεγιόν αν κάποτε σου προκαλούσαν πονοκέφαλο, πλέον σε γεμίζουν στρες και τοξικά συναισθήματα, ειδικά σε μια εποχή όπως η σημερινή.

Η αγορά δώρων για φίλους και γνωστούς τα Χριστούγεννα έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη «βάρος» στο ήδη βεβαρημένο κλίμα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, με το εισόδημα να έχει μειωθεί αισθητά, την ανεργία να καλπάζει και την ανασφάλεια της επόμενης ημέρας να είναι πάντα παρούσα. Επειδή όμως το στρες αν το αφήσεις ανεξέλεγκτο θα σε κυριεύσει, κράτα την ψυχραιμία σου και διαχειρίσου το.
Γιατί δε χρειάζεται να αγχώνεσαι φέτος τις γιορτές για τα οικονομικά
1. Υπάρχουν εναλλακτικές
Δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Αντί να τα βάφεις μαύρα, ψάξε για εναλλακτικές και κατασκεύασε μόνη σου μικρά όμορφα και οικονομικά δωράκια για τους φίλους, κάνερεβεγιόν στο σπίτι αντί για κάποιο ξενοδοχείο, club ή νυχτερινό μαγαζί και ξετρύπωσε παλιά ρούχα της γκαρνταρόμπας που έχεις χρόνια να φορέσεις αλλά έχουν επανέλθει στη φετινή μόδα.
2. Τα χρήματα δεν είναι το παν κι αυτό μη το ξεχνάς.
Όσοι σε αγαπούν και σε υπολογίζουν δεν περιμένουν από εσένα ακριβά δώρα αλλά αγάπη, που εκφράζεται μεπράξεις τρυφερές.
3. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά και καθημερινά
Δε χρειάζονται πάρτι και ακριβά ρεβεγιόν για να περάσεις καλά. Μια βόλτα στα στολισμένα μαγαζιά, σπιτικάκουλουράκια από τα χεράκια σου και καλή παρέα είναι αρκετά για να περάσεις ευχάριστα και φέτος.
4. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και σχεδιασμού
Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις το άγχος είναι η σωστή οργάνωση. Κάνε λίστα εσόδων – εξόδων, δες τις υποχρεώσεις σου και βάλε πρόγραμμα. Κάνε μικρά και συγκεκριμένα έξοδα για να ανταπεξέλθεις και μην πέσεις στην παγίδα να ξεφύγεις από τον αρχικό σχεδιασμό.
5. Οι διακοπές δε θέλουν άγχος
Δες την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων σαν μια ευκαιρία για διάλειμμα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Μάθε να δίνεις προσοχή στις ανάγκες σου, να ασχολείσαι με πράγματα που σε ηρεμούν και φρόντισε τον εαυτό σου.
phgh:.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου