Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μικρά τρικ για να μπεις σε κλίμα εορταστικό


Μικρά τρικ για να μπεις σε κλίμα εορταστικό

Ξέχνα για λίγο προβλήματα και σκοτούρες και νιώσε τη χαρά των γιορτών. Πώς θα το κάνεις; Προτείνουμε μερικά κολπάκια
Καθημερινά δίπλα μας ακούμε όλο και συχνότερα τη φράση «Φέτος δεν καταλαβαίνω πως πλησιάζουν γιορτές», κάτι που έως έναν βαθμό είναι λογικό αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί. Οικονομικά προβλήματα και ανεργία αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον στέκονται εμπόδιο στην εορταστική ατμόσφαιρα καταπνίγοντάς την. Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε όσους αδυνατούν φέτος να βιώσουν την χαρά των εορτών, δοκίμασε μερικά τρικ που ίσως σε βοηθήσουν.
1. Βάλε μουσικούλα χριστουγεννιάτικη
Μην υποτιμάς τη δύναμη της μουσικής! Φτιάξε ένα cd με τα πιο εορταστικά τραγούδια που μπορείς να ακούς παντού, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη δουλειά! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τραγουδιών εγχώριων αλλά και ξένων – ύμνοι στα Χριστούγεννα – που σίγουρα θα βρεις κάποια του γούστου σου. Βάλε μουσικούλα λοιπόν και μπες σε ρυθμούς εορταστικούς αν δεν το έχεις ήδη κάνει.
2. Ώρα για έξοδο!
Μια βόλτα στα μαγαζιά μπορεί να σε ανανεώσει και να σε βάλει σε κλίμα εορταστικό. Στολισμένα μπαλκόνια, μαγαζιά «ντυμένα» εορταστικά, κόσμος, όλα αυτά σου θυμίζουν πως – ΝΑΙ – έρχονται Χριστούγεννα!
3. Κάνε δωράκια! Η κίνηση μετράει
Αγόρασε φθηνά δωράκια ή φτιάξε τα μόνη σου και δώρισέ τα σε αγαπημένα σου πρόσωπα. Η διαδικασία και μόνο θα σε γεμίσει αισιοδοξία και χαρά θυμίζοντάς σου τα παιδικά τα χρόνια που τόσο πρόσμενες τις γιορτές.
4. Βγες από το καβούκι σου
Δε χρειάζεται να οργανώσεις πάρτι αν δε θέλεις να μπεις σε μπελάδες αλλά μην απορρίπτεις κάθε πρόσκληση για έξοδο. Ένα καφεδάκι και ποτάκι με τις φίλες θα σε αναζωογονήσει ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα θα σου θυμίσει πως τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Βρες χρόνο για μια βολτίτσα με τις κολλητές έστω κι αν είναι για λίγο.
5. Φτιάξε μελομακάρονα & κουραμπιέδες
Μην υποτιμάς τη γεύση και την όσφρηση! Γνωστές αγαπημένες μυρωδιές χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων είναι ικανές να ταξιδέψουν τη σκέψη σου και να σου φτιάξουν τη διάθεση!
6. Η αξία της προσφοράς
Ακόμη σημαντικότερη απ΄όλα τα παραπάνω είναι η "προσφορά". Κάνε μια καλή πράξη και διαπίστωσε πόση χαρά σε γεμίζει! Μπορείς να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σου και αντί να πετάξεις τα ρούχα που δε χρησιμοποιείς συχνά, να τα προσφέρεις σε φιλανθρωπία ή να κάνεις παρέα σε κάποιον ηλικιωμένο συγγενή ή γείτονα. Το αίσθημα της ικανοποίησης θα είναι σίγουρα ανεκτίμητο και μη συγκρίσιμο με οποιοδήποτε άλλο δώρο.
phgh:womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου