Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ρεβεγιόν Ρεφενέ για την Πρωτοχρονιά


Κι ενώ πλησιάζει η παραμονή της Πρωτοχρονιας οι περισσότεροι από εσάς προσπαθείτε να αποφασίσετε που και πως θα περάσετε την παραμονή  της Πρωτοχρονιάς ή όπως συνηθίζετε πλέον να ονομάζετε στο ρεβεγιόν  της Πρωτοχρονιάς.
sampania Ρεβεγιόν Ρεφενέ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Αν η τσέπη σας αντέχει πιθανότατα θα φύγετε κάποιο ταξίδι ή θα κλείσετε τραπέζι σε κάποιο ξενυχτάδικο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η τσέπη σας δεν αντέχει;

Ευελπιστώ πως φέτος όλο και λιγότεροι θα πάρουν εορτοδάνεια για να ζήσουν στην χλιδή ελάχιστες μέρες που θα πληρώνουν με τόκους όλη την υπόλοιπη χρονιά. Δηλαδή, ειλικρινά, δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο γρουσούζικο είναι να προετοιμάζεις το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς με δανεικά;
Ξεχάστε τα δανεικά και τα ακριβά νυχτομάγαζα και βολευτείτε όπως μπορείτε και με ότι διαθέτετε. Η λύση βρίσκεται στα ρεβεγιόν ρεφενέ. Το θέμα ούτως ή αλλως είναι να περάσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και όχι να καταχρεωθείτε. Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι γύρω σας δυσκολεύονται και σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα.
xmas party Ρεβεγιόν Ρεφενέ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Photographer: ramin+ekhtiar
Καλέστε τους στενούς σας φίλους για έναν καφέ και συζητήστε το μαζί τους. Κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το σπίτι τους, προτιμήστε αυτούς που διαθέτουν τις περισσότερες καρέκλες κι αν χρειαστεί ενισχύστε τους. Μη γελάτε, μου έχει συμβεί να θέλω να κάνω τραπέζι σε φίλους αλλά να μην έχω τόσες πολλές καρέκλες γιατί τότε άρχιζα να επιπλώνω το σπίτι μου. Σας πληροφορώ πως μου φέραν τόσες καρέκλες που στο τέλος μας περίσσεψαν κιόλας. Το θέμα άλλωστε είναι να υπάρχει η καλή διάθεση.
Πάρτε μολύβι και χαρτί και αρχίστε να σημειώνετε τι μπορεί να φέρει και να μαγειρέψει ο καθένας. Οργανωμένα πράγματα γιατί στο τέλος μπορεί να καταλήξετε με πέντε κουτιά μελομακάρονα και καθόλου φαγητό ή ποτό.
wine Ρεβεγιόν Ρεφενέ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Photographer: hlkljgk
Υπολογίστε τα ποτά που θα χρειαστείτε για να μη σας λείψουν. Στις δικές μου παρέες συνήθως πίνουμε κρασί και σίγουρα βγαίνει οικονομικότερο από το να πάρετε 15 διαφορετικά ποτά – που συνήθως είναι ακριβά – για να καλύψετε το γούστο του καθενός. Φυσικά θα μου πείτε πως υπάρχουν μπουκάλια κρασί που κοστίζουν 300 ευρώ το καθένα αλλά αν είχατε λεφτά να αγοράσετε κρασί των 300 ευρώ δε θα διαβάζατε αυτό το άρθρο για το ρεβεγιόν ρεφενέ αλλά κάποιο άλλο για χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε σαλέ της Ελβετίας.
Συζητήστε μεταξύ σας αν θα υπάρχει φαγητό ή όχι. Πολλές φορές κάποιοι “πρέπει” να φάνε στο σπίτι των γονιών ή των πεθερικών τους και συναντούν τους φίλους τους αργότερα και ήδη σκασμένοι από φαγητό.
xmas food Ρεβεγιόν Ρεφενέ για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Photographer: futureshape
Αν αποφασίσετε πως θα μαγειρέψετε για να φάτε όλοι μαζί σημειώστε στη λίστα σας τι μπορεί να φτιάξει ο καθένας. Φροντίστε να υπάρχει το κλασσικό κρεατικό που μπορεί να είναι από γεμιστή γαλοπούλα και μπουτάκι χοιρινού με δαμάσκηνα μέχρι πανσέτες, μπριζόλες ή κεφτεδάκια για αυτούς που ζορίζονται περισσότερο οικονομικά, δεν έχουν χρόνο ή τέλως πάντων δεν μπορούν να μαγειρέψουν κάτι πιο ιδιάιτερο. Τσεκάρετε το ενδεχόμενο να υπάρχουν χορτοφάγοι στην παρέα και φροντίστε και γι’ αυτούς. Είναι πολύ σπαστικό να μην έχουν τι να φάνε και να την βγάζουν με σαλάτες ενώ εσείς σαβουριάζετε τα κρέατα.
Σημειώστε στο ίδιο χαρτί τις σαλάτες και τις αλοιφές που μπορεί να φτιάξει ο καθένας. Να φτιάξει είπα ε; όχι να αγοράσει έτοιμες. Αν είναι να τις αγοράσετε καλύτερα να παραγγείλετε σουβλάκι με τζατζίκι από το πλησιέστερο σουβλατζίδικο για τα Χριστούγεννα. Γιορτές έχουμε, μαγειρεύουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε κι αυτό δίνει τη μισή νοστιμιά του κάθε φαγητού.
Στη συνέχεια αποφασίστε για τα γλυκά του ρεβεγιόν. Κάποιος μπορεί να φτιάξει μελομακάρονα, άλλος κουραμπιέδες, άλλος κουλουράκια, άλλος κάτι διαφορετικό. Υπολογίστε από 2-3 κομμάτια τουλάχιστον στον καθε καλεσμένο γιατί τρώγονται εύκολα και γρήγορα τα άτιμα.
Τέλος, μην ξεχάσετε τις σόδες. Ξαναλέω, μην ξεχάσετε τις σόδες. Θα τις χρειαστείτε και δε θα βρίσκετε τίποτα ανοιχτό νυχτιάτικα για να αγοράσετε. Και για να είμαστε σίγουροι το λέω άλλη μια φορά: Μην ξεχάσετε τις σόδες.
Όσο αφορά τη διασκέδαση σας, μπορεί φυσικά να περιλαμβάνει μουσική. Ετοιμάστε μια μεγάλη λίστα στον υπολογιστή σας για να παίζει εκείνη τη μέρα συνεχόμενα. Αν δεν έχετε υπολογιστή (και πως διαβάζετε αυτό το κείμενο τότε;) συλλέξτε όσα cd χρειάζεται από την παρέα. Μην τολμήσετε να ανοίξετε την τηλεόραση για να ακούτε μουσική. Επαναλαμβάνω, μην τολμήσετε να ανοίξετε την τηλεόραση για να ακούτε μουσική. Θα καταστραφεί η νύχτα σας γιατί οι μισοί θα κοιτάνε σαν χάνοι το χαζοκούτι. Ξουτ τιβί. Κακό. 666. Αν πάλι έχετε κιθαρίστα στην παρέα ή άλλο μουσικό με μεταφερόμενο μουσικό όργανο και έχει διάθεση να παίξει για εσάς προτιμήστε τον.
Εκτός από το φαγοπότι, τη συζήτηση και τη μουσική μπορείτε να πλαισιώσετε τη βραδιά σας με διάφορα ομαδικά παιχνίδια. Μπορείτε να οργανώσετε μια βραδιά με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να παίξετε παντομίμα ή τρίβιαλ αν οι γνώσεις των φίλων σας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο (γιατί αλλιώς θα νοιώθουν άσχημα αν χάνουν συνέχεια) ή ακόμα και το παλιό γνωστό “θάρρος ή αλήθεια” που συνήθως προκαλεί πολύ γέλιο και έκπληξη στην παρέα.
Πάνω απ’ όλα όμως, φροντίστε να περάσετε καλά το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με βάση αυτό που αντέχει η τσέπη σας χωρίς να στερηθείτε τους αγαπημένους σας φίλους ή την οικογένεια σας αν αποφασίσετε να περάσετε τις γιορτές οικογενειακά.
Δε χρειάζετε να μιζεριάζουμε στις γιορτές επειδή τα οικονομικά μας είναι ζορισμένα, πάντοτε υπάρχουν λύσεις για να περάσουμε όμορφα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αρκεί φυσικά να το θέλει η ψυχή μας.
Καλές γιορτές!
πηγη...sheblogs.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου