Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ένας χιονισμένος, ολόλευκος γάμος..

 ένα διαφορετικό concept χειμερινού γάμου: ενός ολόλευκου, λιτού, chic γάμου χωρίς χρωματισμούς.


Λευκό VS Ιβουάρ: Να διευκρινίσουμε εδώ οτι μιλώντας για λευκό δεν αποκλείουμε και το ιβουάρ. Αντιθέτως τον χειμώνα, ίσως να είναι προτιμότερο. Κι αυτό γιατί το ιβουάρ και το off-white κολακεύει περισσότερo τα ανοικτά δέρματα, όπως τις ξανθιές, καστανές αλλά ακόμα και τις μελαχρινές με λευκό δέρμα. Εκ των πραγμάτων τον χειμώνα οι περισσότερες απο εμάς δεν είναι μαυρισμένες, οπότε το ολόλευκο χλωμαίνει και δεν κάνει την απαιτούμενη αντίθεση που πετυχαίνεται το καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι οτι όποιο χρώμα απο τα δύο επιλέξετε, θα πρέπει αυτό να κυριαρχήσει στην διακόσμηση, στις μπομπονιέρες και στο νυφικό σας. Δηλαδή, θα ήταν λάθος να συνδυάσετε λευκό νυφικό με ιβουάρ τριαντάφυλλα στη διακόσμηση και off-white χρώμα στη μπομπονιέρα. 


Ιβουάρ τριαντάφυλλο


Πέρα απο την προσωπική σας προτίμηση, το βασικό κριτήριο με βάση το οποίο θα διαλέξετε ενα απο τα δύο χρώματα είναι το νυφικό σας. Αν, παρόλο τον χειμώνα και τη έλλειψη ήλιου, νοιώθετε και δείχνετε όμορφη σε ενα ολόλευκο νυφικό ή ακόμα αν είναι ο "καημός σας" το νυφικό που θα βάλετε να είναι κάτασπρο, τότε επιλέγετε και το αντίστοιχο χρώμα. Αν πάλι σας πηγαίνει πιο πολύ το "σπασμένο λευκό", θα κινηθείτε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Νυφικό:  Ένα ύφασμα που είναι στητό, "δομημένο" χωρίς όμως να γίνεται βαρύ σε όποια το φοράει είναι ο ταφτάς. Είναι ένα ύφασμα που προτείνουμε για χειμωνιάτικους γάμους γιατί αγκαλιάζει σωστά το σώμα και δεν παραπέμπει πολύ σε "αέρινο" καλοκαίρι. Απο την συλλογή νυφικών 2011 της Pink Cloud έχουμε να σας προτείνουμε το νυφικό Tyle, ένα στραπλες νυφικό απο ταφτά με πιασίματα στη φούστα και λεπτομέρειες απο κεντημένη δαντέλα.

Pink Cloud 2011


Επίσης, ο ταφτάς, σε αντίθεση με το λεπτό σατέν που διαγράφει τα πάντα, αναδεικνύει τις καμπύλες του σώματος ακόμα κι αν αυτό δεν έχει τις τέλειες αναλογίες. Οπότε, τολμήστε να επιλέξετε ενα μακρύταλο νυφικό με ντραπέ μπούστο το οποίο πάντα "κόβει" και κολακεύει.

Pink Cloud 2011

Όσον αφορά το παπούτσι, γνώμη μας είναι το χειμώνα να πηγαίνετε σε πιο λιτές γραμμές, όπως κλειστά μπροστά ή μια κλασική γόβα.  Τι θα λέγατε για αυτές τις υπέροχες γόβες απο τη Badgley Mischka;

Μοντέλο Caroline, Badgley Mischka

Όσο για το γαμπριάτικο κοστούμι, ο γαμπρός μπορεί να βάλει σκουρόχρωμο (το σκούρο μπλέ ή το μαύρο είναι διαχρονικά χρώματα) και να το συνδυάσει με λευκό ή off-white πουκάμισο και γραβάτα.

Μπομπονιέρες: Αν επιλέξετε νυφικό απο ταφτά, θα ήταν όμορφο απο το ίδιο υλικό να είναι φτιαγμένες και οι μπομπονιέρες σας. Είναι γεγονός βέβαια οτι οι ταφτα μπομπονιέρες κοστίζουν λίγο περισσότερο από αυτές απο άλλα υλικά όπως η οργάντζα ή το τούλι, αλλά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Ακόμα, μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε τα υλικά και να φτιάξετε μόνες σας τις μπομπονιέρες.

Απο τη συλλογή της Pink Cloud, προτείνουμε κάτι τέτοιο:
Μπομπονιέρα Pink Cloud

Όσον αφορά τη νυφική ανθοδέσμη, μια υπέροχη και πάντα ιδιαίτερη επιλογή είναι οι λευκοί κρίνοι. Οι ανθοδέτες μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτες ανθοδέσμες με το εν λόγω λουλούδι. Έχουμε δει εντυπωσιακές μεγάλες ανθοδέσμες ή άλλες πιο λιτές και "συμμαζεμένες". Εμείς είμαστε της άποψης η ανθοδέσμη να μην καλύπτει τη νύφη, αλλά να τη στολίζει οπότε θα προτείναμε κάτι τέτοιο:




Μια άλλη υπέροχη και διαχρονική λύση είναι τα τριαντάφυλλα, ένα άνθος που μπορούμε να βρούμε όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερα σε λευκό χρώμα, μπορούν να κάνουν τον χώρο της εκκλησίας και της δεξίωσης να φαίνεται βγαλμένος απο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.




 Όσον αφορά τη διακόσμηση, εκεί υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες ώστε να δώσετε στους καλεσμένους σας την αίσθηση του χιονισμένου, χειμωνιάτικου τοπίου. Μια λύση, στην οποία κατέφυγε και η Χριστίνα Λαμπίρη στο γάμο της και την οποία δεν συνιστούμε, είναι το ψεύτικο χιόνι.



Αυτό το χιόνι είναι τόσο ψεύτικο που, στην καλύτερη, μας θυμίζει κιτσάτο foam party στο Φαληράκι της Ρόδου. Αφήστε που είναι τελείως αντι-οικολογικό.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να δώσετε μια χιονισμένη, χειμερινή ατμόσφαιρα, μέσω των λουλουδιών και των αντικειμένων που θα επιλέξετε. Μπορείτε να διακοσμήσετε τα τραπέζια σας με λευκές πέρλες,  να χρησιμοποιήσετε λευκά αντικείμενα όπως κηροπήγια ή ακόμα να κρεμάσετε λευκές κορδέλες και λευκές μπάλες που θα έχετε φτιάξει απο γκοφρέ χαρτί και θα μοιάζουν με μπάλες χιονιού. (βλ. φωτο)



Επίσης μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που παραπέμπουν άμεσα στο χιόνι. Για παράδειγμα, χριστουγεννιάτικες λευκές μπάλες που θυμίζουν χιονόμπαλες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ντεκόρ στα τραπέζια, ή ακόμα ως στήριγμα για το καρτελάκι με το όνομα του καλεσμένου:

Wedding Favor (Δωράκι στους καλεσμένους): Αν πιστεύετε οτι ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει, μπορείτε να κάνετε ενα συμβολικό δωράκι στους καλεσμένους σας ώστε να θυμούνται για πάντα τον χιονισμένο γάμο σας. Θα μπορούσε να είναι ενα κερί, ένα λευκό στολίδι Χριστουγέννων, ή ένα διακοσμητικό. Για δείτε κάποιες ιδέες:

Σουβέρ


Σελιδοδείκτης

Κεράκια

Ελπίζουμε να σας εμπνεύσαμε και να σας δώσαμε λίγες ιδέες σχετικά με τον χειμερινό σας γάμο. Ευχόμαστε να χιονίσει εκείνη την μέρα ώστε να είναι όλα παραμυθένια, αλλά και να μη χιονίσει εσείς να το διασκεδάσετε!!
πηγη.http://pinkcloudweddings.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου