Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

6 ιδέες για να στολίσεις τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Γιορτινά κι εντυπωσιακά μπισκότα απλά & οικονομικά! Φτιάξε μπισκοτάκια, στόλισέ τα μόνη και εντυπωσίασε τους όλους! Γιατί η κρίση θέλει φαντασία και δημιουργικότητα
Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξε μόνη σου εντυπωσιακά μπισκοτάκια! Οπλίσου με ζωηρή διάθεση, βάλε φαντασία και ξεκίνα! Εμείς σου δίνουμε 6 εντυπωσιακές ιδέες για να επιλέξεις αυτήν που προτιμάς.


Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξε μόνη σου εντυπωσιακά μπισκοτάκια! Οπλίσου με ζωηρή διάθεση, βάλε φαντασία και ξεκίνα! Εμείς σου δίνουμε 6 εντυπωσιακές ιδέες για να επιλέξεις αυτήν που προτιμάς.

<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >1. Με γλάσο ζάχαρης</strong>  Αφού βάλεις σε ένα μπολ λίγο νερό προσθέτεις σταδιακά - σιγά-σιγά ώστε το μείγμα να μη σβολιάσει - ζάχαρη άχνη.

1. Με γλάσο ζάχαρης

Αφού βάλεις σε ένα μπολ λίγο νερό προσθέτεις σταδιακά - σιγά-σιγά ώστε το μείγμα να μη σβολιάσει - ζάχαρη άχνη. Όταν το μείγμα γίνει πηχτό και κρεμώδες είναι έτοιμο να απλωθεί! Βάλε το σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιούργησε!

Τιπς:

- Αν θέλεις να χρωματίσεις το γλάσο σου απλά προσθέτεις μέσα στο νερό λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σου.

- Αν τα κουλουράκια σου έχουν ήδη σχήμα όπως πχ αστεράκι, δεντράκι κτλ μπορείς απλά να σχηματίσεις ένα απλό περίγραμμα γύρω από αυτά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία! Αν πάλι τα κουλουράκια σου είναι στρογγυλά σχημάτισε με το γλάσο σου στο εσωτερικό ένα απλό αστεράκι ή δεντράκι.

<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >2. Με  ζαχαρόπαστα</strong>  Είναι σίγουρα πιο δύσκολη και μπελαλίδικη διαδικασία αλλά πίστεψέ μας, αξίζει τον κόπο!  Μόλις απλώσεις το φύλλο

2. Με  ζαχαρόπαστα

Είναι σίγουρα πιο δύσκολη και μπελαλίδικη διαδικασία αλλά πίστεψέ μας, αξίζει τον κόπο!

Μόλις απλώσεις το φύλλο της ζαχαρόπαστας,θα την κόψεις με τα φορμάκια των μπισκότων - όπως ακριβώς κάνουμε και με τη ζύμη. Στη συνέχεια θα εφαρμόσεις τα σχήματα της ζαχαρόπαστας πάνω στα μπισκοτάκια σου, με τη βοήθεια λίγης αραιωμένης γλυκόζης ή σιροπιού ώστε να κολλήσει καλά.


Προσοχή: Τα μπισκότα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς!

<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >3. Με σοκολάτα</strong>  Απλή, πετυχημένη και γευστικόττατη μέθοδος που δοκιμασμένα κλέβει καρδιές μικρών και μεγάλων. Λιώσε την κουβερτούρα σ

3. Με σοκολάτα

Απλή, πετυχημένη και γευστικόττατη μέθοδος που δοκιμασμένα κλέβει καρδιές μικρών και μεγάλων. Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βούτα το μισό μπισκοτάκι μέσα. Βούτηξε μέσα στη σοκολάτα το μισό μπισκοτένιο αστεράκι ή δεντράκι και άφησέ τα να κρυώσουν!

Εναλλακτικά με μια σύριγγα μπορείς να κάνεις ματάκια και χαμογελάκι στα στρογγυλά μπισκοτάκια σου ή απλά να περιχύσεις με ένα κουτάλι γραμμές σοκολάτας σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ πάνω από το μπισκοτάκι σου.


<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >4. Χρωματιστή ζάχαρη και τρούφα</strong>  Γρήγορο κι εύκολο στόλισμα μπορεί επίσης να γίνει με ένα απλό πασπάλισμα με χρωματιστή ζάχαρη και τρ

4. Χρωματιστή ζάχαρη και τρούφα

Γρήγορο κι εύκολο στόλισμα μπορεί επίσης να γίνει με ένα απλό πασπάλισμα με χρωματιστή ζάχαρη και τρούφα σοκολάτας. Για να κολλήσει η ζάχαρη και η τρούφα πιο εύκολα, άλειψε ελάχιστα με πινέλο που έχεις βουτήξει σχεδόν στη μύτη μέσα σε ελαφρά αραιωμένο σιρόπι.


<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >5. Με ζάχαρη άχνη!</strong>  Τι θα έλεγες να έκανες μπισκοτάκια αλά... κουραμπιέ; Σίγουρα δεν είναι και η πιο εντυπωσιακή μέθοδος αλλά ένα  «χ

5. Με ζάχαρη άχνη!

Τι θα έλεγες να έκανες μπισκοτάκια αλά... κουραμπιέ; Σίγουρα δεν είναι και η πιο εντυπωσιακή μέθοδος αλλά ένα  «χιονισμένο»  μπισκότο είναι ταυτόχρονα και στολισμένο!


<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >6. Βρες το συνδυασμό της αρεσκείας σου!</strong>  Αν έχεις όρεξη και χρόνο μπορείς να κάνεις συνδυασμούς των παραπάνω μεθόδων. Πέρνα για παράδ

6. Βρες το συνδυασμό της αρεσκείας σου!

Αν έχεις όρεξη και χρόνο μπορείς να κάνεις συνδυασμούς των παραπάνω μεθόδων. Πέρνα για παράδειγμα το περίγραμμα με γλάσο και πασπάλισε με χρωματιστή ζάχαρη! Εναλλακτικά χρησιμοποίησε γλάσο & σοκολάτα, σοκολάτα & τρούφα, ζαχαρόπαστα & τρούφα ή ότι άλλο σκεφτείς. Σκέψου πιθανούς συνδυασμούς και αυτοσχεδίασε - με μέτρο! 

phgh:womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου