Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Νιώστε τη χαρά της δημιουργίας

Διακοσμητικό στεφάνι με αλεξανδριανό
Τα Χριστούγεννα είναι συνήθως μια καλή ευκαιρία για να ασχοληθούμε δημιουργικά με διάφορα πράγματα, είτε αυτά αφορούν στην διακόσμηση του σπιτιού μας, είτε στα γευστικά αριστουργήματα που μπορούν να προκύψουν από γλυκές και αλμυρές γιορτινές συνταγές.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα υπέροχο γιορτινό διακοσμητικό με πρωταγωνιστή το γνωστό μας αλεξανδριανό και μεγάλα κόκκινα κεριά και μάλιστα μόνο σε 3 βήματα. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο στεφάνι με κλαδιά πεύκου, γλαστράκια με μικρά αλεξανδριανά, ένα πήλινο μπολ που να χωρά μέσα στο στεφάνι, χώμα, μαλακό σύρμα, μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες και κουκουνάρια, καθώς επίσης και βάσεις με «καρφάκια» για κεριά και τέλος κεριά.

Χριστουγέννιατικο στεφάνι step 1
1ο Βήμα
Βήμα 1: Αγοράστε από ένα κατάστημα με είδη διακόσμησης ένα μεγάλο στεφάνι με κλαδιά πεύκου που δεν θα έχει άλλη διακόσμηση, εκτός ίσως από ελάχιστα κουκουνάρια. Τοποθετήστε το στο τραπέζι και στο κενό του στεφανιού εφαρμόστε ένα πήλινο μπολ ανάλογου μεγέθους. Γεμίστε το μέχρι τα 2/3 με χώμα. Στη συνέχεια πάρτε τα γλαστράκια με τα μικρά αλεξανδριανά και μεταφυτέψτε τα φυτά προσεκτικά στο πήλινο. Ανάλογα με το μέγεθός τους, θα χρειαστείτε από 4 ως 6 φυτά.



Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό στεφάνι step 2
2ο Βήμα
Βήμα 2: Πάρτε μικρά κομμάτια σύρμα και τυλίξτε τη μια άκρη του στο «λαιμό» μιας χριστουγεννιάτικης μπάλας. Ισιώστε το υπόλοιπο σύρμα και βάλτε  την άλλη άκρη του στο χώμα. Επαναλάβετε το ίδιο με 2-3 μπάλες ακόμη, ώστε να δώσετε λάμψη και γιορτινό χρώμα ανάμεσα στα κόκκινα φύλλα του αλεξανδριανού.






Διακοσμητικό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι step 3
3ο Βήμα
Βήμα 3: Για να συμπληρώσετε τη γιορτινή διακόσμηση, τοποθετήστε σε ένα σημείο 2-3 κουκουνάρια. Για να ολοκληρώσετε το δημιούργημά σας, τοποθετήστε σε 4 σημεία ίσης απόστασης μεταξύ τους, 4 βάσεις για κεριά και στερεώστε πάνω τους 4 μεγάλα κόκκινα κεριά.

Ένα υπέροχο διακοσμητικό είναι έτοιμο για να στολίσει το τραπέζι σας τις γιορτινές ημέρες. Μπορείτε να αλλάζετε όσο συχνά θέλετε τα κεριά, γι' αυτό μη το σκέφτεστε ... χαρείτε το ανάβοντάς τα σε κάθε ευκαιρία. Αν σας άρεσε η κατασκευή του, μπορείτε να το επαναλάβετε με διάφορες παραλλαγές χρησιμοποιώντας διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να το χαρίσετε στη μητέρα σας ή στην αγαπημένη σας φίλη.
phgh:teleiosgamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου