Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο γάμος σας τα Χριστούγεννα!

gamos xristougenniatikos idees diakosmisis gia ti dexiosi gamou

Με το που μπαίνει ο Νοέμβριος, τα περισσότερα καταστήματα, οι κεντρικοί δρόμοι και τα μαγαζιά με τα εποχιακά, αρχίζουν τις ετοιμασίες τους για τα νέα χριστουγεννιάτικα ντεκόρ τους. Πολύ σύντομα  λαμπιόνια,χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτεινά αστέριακαι πολύχρωμες μπάλες θα δημιουργούνγιορτινή ατμόσφαιρα παντού.
Εσείς αν και βρίσκεστε σε οργασμό προετοιμασιών για το γάμο σας, που προγραμματίσατε να γίνει μέσα στις γιορτές, έχετε την καλύτερη διάθεση, αυτή του μικρού παιδιού που ξυπνά μέσα μας κάθε χρόνο ταΧριστούγεννα.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες για έναν τέλειο χριστουγεννιάτικο γάμο

Ένας χώρος για τη δεξίωση σας, που θα βοηθούσε στη δημιουργία χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, είναι μια μεγάλη αίθουσα, με μεγάλες τζαμαρίες που θα βλέπουν στα δέντρα και το πράσινο του κήπου, ο οποίος θα έχει στολιστεί με φωτάκια και αν είστε τυχεροί θα καλύπτεται με χιόνι.

Στο κέντρο της θα έχει ένα τεράστιο, ανοιχτό από κάθε πλευρά τζάκι. Αν οι καλεσμένοι σας είναι λίγοι, μπορείτε να πάτε σε ένα μικρότερο χώρο με ένα πέτρινο τζάκι στον ένα τοίχο. Αυτό θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τα κεριά που θα επιλέξετε για τη διακόσμηση, ενώ μια κάλτσα μπορεί να κρεμαστεί από το τζάκι και οι καλεσμένοι σας να τοποθετούν μέσα σε αυτή καρτούλες με τις ευχές τους.
Χριστούγεννα και ένα στολισμένο δέντρο δεν μπορεί να λείπει. Αν ο χώρος είναι μικρός, στολίστε ένα δέντρο σε μια γωνιά του, με γιρλάντες και φωτάκια μόνο. Κάτω από το δέντρο τοποθετήστε μερικά από ταδώρα που θα λάβετε τελευταία στιγμή. Αν ο χώρος είναι μεγαλύτερος, στολίστε περισσότερα δέντρα σε διάφορα μεγέθη, μόνο με φωτάκια και δημιουργήστε μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Σε ένα δέντρο άλλωστε μπορείτε να κρεμάσετε τα δωράκια των καλεσμένων σας, ώστε να το παίρνουν αποχωρώντας.

Τα χρώματα που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι πολλά και ζωντανά, όπως το κόκκινο, τοχρυσό, το ασημί, το πράσινο, το μπορντώ, το μπλε αλλά και το απόλυτο λευκό…...δεν έχετε ακούσει για τα λευκά Χριστούγεννα; Αν συνδυάσετε κάποια από αυτά όπως το ασημί με το λευκό ή το μπλε με το ασημί ή και το κόκκινο με το χρυσό και σε κάθε συνδυασμό εντάξετε και το πράσινο της φύσης και του έλατου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο από εντυπωσιακό.

Από το ταβάνι κρεμάστε με πετονιά μικρά γύψινα αγγελάκια πάνω από κάθε τραπέζι φροντίζοντας να είναι στο κέντρο του. Γιρλάντες τυλιγμένες με φωτάκια μπορούν να στολίζουν περιμετρικά το ταβάνι, τις πόρτες, τα παράθυρα ή τις κολώνες του χώρου. Στα παράθυρα επίσης μπορείτε να φτιάξετε γιορτινά σχήματα, όπως νιφάδες χιονιού, καμπανούλες και έλατα με τον ειδικό αφρό για τέτοιου είδους δημιουργίες.

Τα τραπεζομάντιλα, οι πετσέτες και τα καλύμματα των καθισμάτων, επιβάλλεται να είναι πολυτελή σε τέτοιες περιστάσεις. Εκτός από το λευκό κάλυμμα του τραπεζιού, προσθέστε και μια λωρίδα υφάσματος (runner) ακολουθώντας τη γραμμή της διαμέτρου του, σε ένα άλλο χρώμα που θα επιλέξετε για τη διακόσμηση και φροντίστε οι πετσέτες να ακολουθούν τον ίδιο κανόνα. Στα καλύμματα των καθισμάτων, μπορεί να υπάρχει μια λεπτομέρεια από το ίδιο ύφασμα, όπως ένας φιόγκος στο πίσω μέρος. Όσο για τις καρτούλες με τα ονόματα των καλεσμένων σας, μπορούν να φιλοξενηθούν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια που σας αρέσουν γενικότερα.

Όσο για το κέντρο των τραπεζιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα, ψηλά βάζα με γκι και κλωνάρια από πεύκα και έλατα. Τεράστιες γιορτινές γυάλινες πιατέλες με χριστουγεννιάτικες μπάλες ή κουκουνάρια και ρόδια. Μια σύνθεση με κεριά σε διάφορα μεγέθη είναι από τις πιο ταιριαστές επιλογές που θα προσθέσουν μαγεία στην ατμόσφαιρα με το παιχνίδισμα της φλόγας. Τέλος ένα μπολ με νερό, και επιπλέοντα κεριά σε σχήμα νιφάδας χιονιού, περιτριγυρισμένο από κλαδιά έλατου και κουκουνάρια, είναι άλλη μια εξαιρετική επιλογή. Μην παραλείψετε την ασημόσκονη (glitter), είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τη χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λάμψη στο τραπέζι.

Η μουσική για την ώρα του φαγητού, μπορεί να είναι κάποια διαχρονικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που θα μεταφέρουν τους καλεσμένους σας στο δικό σας παραμύθι.

Και μην νομίζετε ότι οι ιδέες μας τελειώνουν εδώ. Μείνετε κοντά μας, έχουμε πολλές ακόμη για σας.
phgh..teleiosgamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου