Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

γιορτινή ατμόσφαιρα


Μια πολύ καλή ιδέα είναι να κάνετε το γάμο σας τα Χριστούγεννα! Η ατμόσφαιρα θα είναι ούτος η άλλως εορταστική οπότε θα είστε κι εσείς ένα παραπάνω μέσα στο κλίμα! Από νωρίς τα περισσότερα καταστήματα και οι κεντρικοί δρόμοι  αρχίζουν να στολίζονται δημιουργώντας μιαγιορτινή ατμόσφαιρα παντού.
Έτσι μπορείτε  το θέμα του γάμου  να το δανειστείτε από τα Χριστούγεννα και να δώσετε μια διπλά γιορτινή νότα στο γάμο  σας. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για διακόσμηση μπομπονιέρες ,κ.τ.λ για ένα Χριστουγεννιάτικο γάμο. Οι μπομπονιέρες μπορεί να είναι χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Η διακόσμηση του κέντρου θα είναι καταπληκτική αν χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικαζαχαρωτά, αλεξανδρινά, κεριά, φωτάκια κ.τ.λ.
Αναλυτικά :

  • Είτε ο χώρος είναι μεγάλος είτε μικρός  είναι τέλεια ιδέα να στολίσετε και ένα  δέντρο. Ίσως θα μπορούσατε να κρεμάσετε και καρτούλες όπου να σας γράφουν τις ευχές τους οι καλεσμένοι αντί για βιβλίο ευχών. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε δωράκια για τους καλεσμένους σας ώστε να τα παίρνουν αποχωρώντας.(όπως π.χ. χριστουγεννιάτικα γούρια)
  • Τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  είναι πολλά και ζωντανά, με το κόκκινο να κυριαρχεί αλλά και  το χρυσό, το ασημί, το πράσινο, το μπλε αλλά και το πολύ χειμωνιάτικο  λευκό
  • Στο   κέντρο των τραπεζιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  βάζα με γκι και κλωνάρια από πεύκα και έλατα. Μεγάλες  γιορτινές συνθέσεις με χριστουγεννιάτικες μπάλες ή κουκουνάρια και ρόδιαΞερά φύλλα δέντρων βαμμένα σε χρυσό ή ασημί .Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε κεριά σε διάφορα μεγέθη, μην παραλείψετε επίσης την ασημόσκονη (glitter), είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τη χρησιμοποιήσετε για να δώσετε λάμψη στο τραπέζι. Τέλος μπορείτε να βάλετε στα τραπέζια γλαστράκια με αλεξανδρινά!
  • Η μουσική για την ώρα του φαγητού, μπορεί να είναι κάποια διαχρονικά και κλασσικάχριστουγεννιάτικα τραγούδια, που θα μεταφέρουν τους καλεσμένους σας στο δικό σας παραμύθι και θα τους βάζουν στο γιορτινό κλίμα.
  • Tο μενού θα πρέπει να είναι στο ίδιο κλίμα αφού μπορείτε να εντάξετε σε αυτό παραδοσιακά  χριστουγεννιάτικα εδέσματα, αλλά και το γλυκό μπορεί να είναι στην ίδια φιλοσοφία. Μην διστάσετε να προσφέρετε μελομακάρονα , κουραμπιέδες, ψητά μήλα  ή χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια. Βέβαια αυτή την περίοδο έχει και η σοκολάτα την τιμητική της οπότε ένα σιντριβάνι σοκολάτας στην είσοδο ή σοκολατάκια στο τραπέζι θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Αυτές είναι μερικές ιδέες μας και ελπίζουμε να βοηθήσαμε όλους αυτούς που παντρεύονται τα Χριστούγεννα ,το καλύτερο όμως από όλα αυτήν την περίοδο είναι ότι η διάθεση όλων βρίσκεται σε εορταστικό modeκαι αυτό θα τους κάνει όλους να περάσουν υπέροχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου