Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτότυπες μπομπονιέρες - εκπλήξεις για τους καλεσμένους σας


Αν θέλετε να χαρίσετε ένα ενθύμιο του γάμου σας στους καλεσμένους, μπορείτε να να επιλέξετε μια διαφορετική μπομπονιέρα, που να μπορούν να αξιοποιήσουν οι φίλοι σας και οι συγγενείς σας.
Όλοι μας πηγαίνουμε συχνά σε γάμους και όσο ωραία και αν είναι μια μπομπονιέρα, δεν μπορούμε να τις κρατήσουμε όλες για ενθύμιο.

Η μπομπονιέρα όμως μπορεί πια να είναι ένα ενθύμιο διακοσμητικό για το σπίτι ή προσωπικό κόσμημα, κάτι που φυσικά θα ταιριάζει στο στιλ του γάμου σας και στο προσωπικό σας γούστο. 
Οπότε, για να επιλέξετε το είδος της μπομπονιέρας πρέπει πρώτα να έχετε στο νου σας το στιλ του γάμου, τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε να επιλέξετε παρόμοια και για τις μπομπονιέρες. 
Για παράδειγμα, σε γάμο με ναυτικό στιλ ταιριάζουν μοτίβα, όπως οι άγκυρες και οι ναυτικοί κόμποι, αν είναι γάμος σε νησί, κάτι καλοκαιρινό και θαλασσινό, όπως άμμος, κοχύλια, αστερίες, αν θέλετε να θυμίζει αγρό, απαραίτητα στοιχεία είναι τα λουλούδια και τα στάχια.
Αφού λοιπόν καταλήξετε στο κεντρικό μοτίβο της μπομπονιέρας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα, δηλαδή στη μορφή που θα έχει η μπομπονιέρα. 
Έχουμε επιλέξει κάποιες ιδέες, αλλά φυσικά αφήστε και τη δική σας φαντασία ελεύθερη και χαρίστε στους καλεσμένους σας ένα ωραίο ενθύμιο από το γάμο σας με την προσωπική σας σφραγίδα.
  • Μπομπονιέρα  - γλυκό του κουταλιού σε βαζάκι της επιλογής σας και με διακόσμηση που να ταιριάζει στο ύφος του γάμου. Εναλλακτικά στο βαζάκι μπορείτε να τοποθετήσετε παραδοσιακές παιδικές καραμέλες ή κουφέτα μαζί με ζαχαρωτά σε διάφορα χρώματα. Επίσης, συνηθίζεται το βάζο να περιέχει λουκούμια σε διάφορες γεύσεις  ή κύβους από παστέλι ή ξηρούς καρπούς. Αυτές οι μπομπονιέρες έχουν γίνει της μόδας τον τελευταίο καιρό.
  • Μπομπονιέρα - βάζο με τοπικές λιχουδιές. Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα που επίσης αποτελεί νέα τάση είναι στο βαζάκι να περιέχεται κάποιο προϊόν από το μέρος που προέρχεται ο γαμπρός ή η νύφη ή από το μέρος που γίνεται ο γάμος. Στα ορεινά χωριά συνηθίζεται το μέλι . Στη Χίο φυσικά η μαστίχα είτε σε κουφέτα είτε σε λικέρ. Στην Αίγινα τα φυστίκια, στην Φολέγανδρο το παστέλι, στην Τήνο μπουκιές με μέλι και καρύδια, στη Σύρο λουκούμια, στη Μύκονο και τη Σίφνο τα αμυγδαλωτά, στην Αμοργό το ρακόμελο. Στην Πελοπόννηση συνηθίζεται να μοιράζονται δίπλες μαζί με την μπομπονιέρα.
  • "Μεθυσμένη" μπομπονιέρα - μπουκαλάκι με λικέρ. Όλα τα τοπικά αποστάγματα και λικέρ που κατασκευάζονται στην Ελλάδα είναι μια ακόμη εναλλακτική λύση. Μπορείτε μάλιστα να διακοσμήσετε ανάλογα τα μπουκαλάκια ή να τα ζωγραφίσετε στο χέρι.
  • Μπομπονιέρα - μπουκαλάκι με άρωμα ή καλαθάκια με καλλυντικά και είδη για το μπάνιο. Αν σας εκφράζουν καλύτερα τα καλλυντικά και τα αρώματα επιλέξτε μια χρηστική μπομπονιέρα είτε με άρωμα της επιλογής σας σε μπουκαλάκι είτε με καλαθάκια και κουτάκια με καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας, όπως χειροποίητα σαπούνια, γαλακτώματα, κρέμες ή μπουκαλάκια με αιθέρια έλαια για τις γυναίκες και για τους άντρες αφρόλουτρο και είδη σχετικά με το ξύρισμα.
  • Μπομπονιέρα - κόσμημα. Επιλέξτε ένα σχέδιο που σας αντιπροσωπεύει και δημιουργήστε ένα μενταγιόν  ή βραχιόλι για τις γυναίκες και ένα κομπολ όι  ή μπρελόκ για τους άντρες και το τοποθετήστε το σε κουτάκι ή συνδυάστε το με μια κλασική μπομπονιέρα.
  • Διακοσμητική μπομπονιέρα. Σε αυτή την περίπτωση η μπομπονιέρα μπορεί να έχει όποια μορφή θέλετε εσείς, κηροπήγιο για ρεσό, κοσμηματοθήκη, γλαστράκι, φαναράκι, κορνίζα και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.
  • πηγη.gamosbook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου