Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Άνδρες & Βέρα



ΑΝΔΡΕΣ & ΒΕΡΑΜΕ ΒΕΡΑ Ή ΧΩΡΙΣ;
Είναι αλήθεια ότι δε δέχονται όλοι οι άντρες να φοράνε τη βέρα τους επί μονίμου βάσεως. Κάποιοι άλλοι δεν τη βγάζουν ποτέ από τη στιγμή που τη φοράνε στο γάμο τους. Οι απόψεις διαφέρουν όσο και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν η γνώμη που θα ακούσει κανείς από έναν άντρα για το θέμα του «με βέρα ή χωρίς» είναι σχεδόν πάντα πρωτότυπη και ποτέ δεν έχει να κάνει με την αποφυγή από το ουσιαστικό ψυχικό και συναισθηματικό δέσιμο με την αγαπημένη του.......................


Ναι στη βέρα
Οι άντρες που φορούν τη βέρα τους καθημερινά συνήθως είναι άνθρωποι που δε βλέπουν τα ανδρικά κοσμήματα με κακό μάτι. Αντίθετα, ίσως να τους αρέσουν και να έχουν αρκετά στην κατοχή τους, π.χ. μανικετόκουμπα, ρολόι, ίσως και κάποιο σταυρό. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο γιατί τις περισσότερες φορές φοράνε τη βέρα ακριβώς επειδή την αντιλαμβάνονται ως ένα συμβολικό κόσμημα. Ναι, γι’ αυτούς τους άντρες η βέρα είναι ένδειξη δέσμευσης και αφοσίωσης. Δε θέλουν ποτέ να υπάρξει η παρεξήγηση ότι δεν είναι παντρεμένοι. Έτσι, πηγαίνουν στη δουλειά τους, βγαίνουν το βράδυ με τους φίλους τους, γενικά κάνουν τα πάντα, φορώντας τη βέρα τους και αυτός είναι ο τρόπος τους να δηλώνουν ότι είναι παντρεμένοι και μάλιστα, ευτυχισμένοι. Αυτοί είναι συνήθως οι άντρες που δένονται συναισθηματικά με τα αντικείμενα και που αν η βέρα τους χαθεί ή κλαπεί, θα στεναχωρηθούν ιδιαιτέρως.Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ενώ στην πραγματικότητα τους είναι αδιάφορο σαν κόσμημα, επιλέγουν να τη φορούν πάντα γιατί έχουν την «απαίτηση» η γυναίκα τους να τη φοράει πάντα. Η απαίτηση αυτή συνήθως προκύπτει από την επιθυμία τους να δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα τους «ανήκει». Το βρίσκουν δίκαιο και σωστό λοιπόν, να φορούν και εκείνοι τη δική τους βέρα θεωρώντας ότι και η γυναίκα τους έχει την ίδια συναισθηματική ανάγκη.
Χωρίς τη βέρα
Με την ίδια λογική, οι άντρες που δε φοράνε τη βέρα τους είναι συνήθως άνθρωποι που κυριολεκτικά αντιπαθούν τα ανδρικά κοσμήματα και σπάνια δέχονται να φορέσουν οτιδήποτε παραπάνω από ένα ρολόι. Αντιλαμβάνονται βέβαια το συμβολισμό αυτού του κοσμήματος ειδικά και ενώ δε δένονται συναισθηματικά με την ιδέα του συμβολισμού, καταλαβαίνουν τη σημαντικότητά του. Έτσι η βέρα παραμένει καλά κρυμμένη σε κάποιο συρτάρι κοσμημάτων του σπιτιού ή σε κάποια θυρίδα στην τράπεζα.
Οι άντρες αυτοί δε νιώθουν την ανάγκη αυτού του είδους την εξωτερίκευσης των συναισθημάτων τους ενώ βέβαια ποτέ δε θα απαρνηθούν τη γυναίκα τους ή τα ίδια τους τα συναισθήματα. Αντίθετα, δεν έχουν καμία ανάγκη τη βέρα για να δηλώσουν στον κόσμο ότι είναι παντρεμένοι και πολύ ερωτευμένοι. Ακόμα και στον ισχυρισμό ότι δεν φορούν τη βέρα για να μπορέσουν ίσως να φλερτάρουν ελεύθερα, απαντούν με αυτοπεποίθηση ότι δε θα τους σταματούσε η βέρα αλλά σίγουρα τους φράσσει η αγάπη, η αφοσίωση και ο σεβασμός στη γυναίκα που παντρεύτηκαν.Πολύ συχνότερο είναι το φαινόμενο των αντρών που δοκίμασαν για κάποιο χρονικό διάστημα να φοράνε τη βέρα τους, τη βρήκαν ενοχλητική στο χέρι και εν τέλει δεν τη «βολεύτηκαν» ποτέ.
Όποια όμως και να είναι η άποψη του αγαπημένου σας, το πιο σημαντικό είναι να νιώθετε σίγουρες για την αγάπη του και τα συναισθήματά του. Αν και ο συμβολισμός της βέρας συγκινεί τη γυναικεία φύση, αυτό που έχει πραγματική αξία είναι το δέσιμο που νιώθετε μεταξύ σας και η δύναμη της αγάπης που σας οδήγησε στο γάμο.

πηγη.nifi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου