Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μαλλιά ταιριάζουν σε ποιο πρόσωπο;



Τι μαλλιά ταιριάζουν σε ποιο πρόσωπο;Ακόμη και αν θαυμάζουμε το νέο αεράτο καρέ της Μαντόνα, το πολύ κοντό μαλλί της Ελεονόρας Μελέτη, τα ολόισια με ωφέλειες μακριά μαλλιά της Μόνικα Μπελούτσι, δυστυχώς κάποιο από αυτά τα κουρέματα δεν ταιριάζουν σε όλες. Αναζητήστε το σωστό κούρεμα με βάση το σχήμα του προσώπου σας.


Η καθεμιά από εμάς έχει διαφορετικές γωνίες στο πρόσωπο της που χρειάζονται το σωστό κούρεμα για να αναδειχτούν. Υπάρχει πάντα λοιπόν το τέλειο για μας κούρεμα και το ανάλογο χτένισμα για το δικό μας τύπο και σχήμα προσώπου που κρύβει τις ατέλειες και τονίζει τα δυνατά μας χαρακτηριστικά. 

Οβάλ Είστε τυχερές, σας ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα. Μακριά και κοντά μαλλιά σας πηγαίνουν, καθώς στο πρόσωπο σας υπάρχει η απόλυτη ισορροπία. Μπορείτε να πειραματίζεστε τόσο με το μήκος, τις φράντζες, τις ωφέλειες, τις μπούκλες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα διατηρείτε υγιή. 

Στρογγυλό πρόσωποΓεμάτο σαγόνι, έντονα μάγουλα και μεγάλο μέτωπο. Το κούρεμα και το χτένισμα πρέπει να δημιουργεί την αίσθηση μάκρους. Επιλέγετε κούρεμα που να δημιουργεί όγκο στη κορυφή του κεφαλιού. Τα μαλλιά να κατεβαίνουν πιο κάτω από το πηγούνι. Ενώ επίσης σας ταιριάζουν οι πολλές ωφέλειες και οι έντονες μύτες που θα αγκαλιάζουν το πρόσωπο σας. 

Τετράγωνο πρόσωπο 
Έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο. Σκοπός σας είναι να μαλακώσουμε τα τετράγωνα χαρακτηριστικά. Κουρέματα χωρίς ωφέλειες ή φράντζες για να μένει το μέτωπο ελεύθερο. Το πρόσωπο σας δείχνει ισορροπημένο με μακριά μαλλιά με χωρίστρα στη μέση, έντονες μπούκλες για να μην φαίνονται και τονίζονται τα μήλα στα μάγουλα. 

Μακρύ πρόσωπο
Μακρύ και λεπτό πρόσωπο με αδύνατα μάγουλα, μεγάλο μέτωπο και στενό σαγόνι. Σας ταιριάζουν οι φράντζες, οι αφέλειες και ο όγκος στα πλάγια με τα μαλλιά να μένουν μακριά από τα μάγουλα. Τα μακριά μαλλιά μπορούν να γίνουν πυκνές μπούκλες που να ξεκινούν από το ύψος των μάγουλων και σταδιακά να φτάνουν μέχρι τους ώμους για να τραβούν την προσοχή από το πεταχτό σαγόνι. 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Μεγάλο μέτωπο, έντονα ζυγωματικά που καταλήγουν σε πολύ λεπτό πηγούνι. Τα μαλλιά πρέπει να μένουν κολλητά στο πρόσωπο, χωρίς πολύ όγκο αλλά με πολλές μύτες και έντονο φιλάρισμα. Αλλά και τα σγουρά μαλλιά με τις μπούκλες να γίνονται πιο έντονες από το ύψος του σαγονιού και κάτω. 

Οι κομμωτές επίσης προτείνουν: 
Οι μεγάλες μύτες δεν τονίζονται με τις μακριές ωφέλειες. 
Στον μακρύ λαιμό ταιριάζουν τα μακριά μαλλιά 
Στο κοντό λαιμό ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά 
Αν θέλετε να κρύψετε τα λίγο πεταχτά αυτιά σας προτιμήστε ένα μακρύ κούρεμα με μύτες. 
πηγη.epithimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου