Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αξεσουάρ του γαμπρού



Άψογος σε όλα!

Είναι αλήθεια πως την ημέρα του γάμου σας η αγαπημένη σας θα αποτελεί το κέντρο της προσοχής όλων των παρευρισκομένων. Ωστόσο, κι εσείς μπορείτε να διεκδικήσετε το μερίδιο που σας αναλογεί στο παιχνίδι της γοητείας και των εντυπώσεων ως επάξιος συμπρωταγωνιστής στην πιο ονειρεμένη ημέρα της ζωής σας.

Έτσι λοιπόν, η γαμπριάτικη εμφάνισή σας πρέπει να είναι άψογη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και ναι, φυσικά, ένα μοντέρνο κοστούμι, προσεκτικά επιλεγμένο για να αναδεικνύει το σωματότυπό σας, είναι σίγουρα μια καλή αρχή, αλλά δεν αρκεί για μια τέλεια εικόνα. Τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε να φορέσετε είναι η τελευταία πινελιά που θα ολοκληρώσει και θα απογειώσει το γαμπριάτικο look σας.


maniketokoumpaΜανικετόκουμπα

Τα μανικετόκουμπα είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίσει για το γούστο του. Μαζί με το ρολόι και την καρφίτσα γραβάτας, αποτελούν τα κοσμήματα του γαμπρού και γι’ αυτό είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα, συνήθως πλατίνα, χρυσό ή ασήμι, ενώ αρκετά συχνά είναι στολισμένα και με μικρούς πολύτιμους λίθους. Τα πιο κλασσικά σχήματα είναι το στρογγυλό, το οβάλ και το τετράγωνο, υπάρχουν όμως και πολύ μοντέρνες εκδοχές στην περίπτωση που θα θελήσετε να πρωτοτυπήσετε ή να προσθέσετε μια νότα χιούμορ στην εμφάνισή σας. Καλό θα ήταν πάντως η τελική επιλογή σας να ταιριάζει με το ύφος και το στυλ του κοστουμιού σας. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν  να χαράξετε πάνω στα μανικετόκουμπά σας τα αρχικά σας για να τους δώσετε ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα.
Tips
Το πουκάμισο που θα επιλέξετε θα πρέπει να φοριέται με μανικετόκουμπα, δηλαδή θα πρέπει να έχει διπλή μανσέτα χωρίς κουμπιά.
Αν αποφασίσετε να φορέσετε το χρυσό σας ρολόι, τότε τα μανικετόκουμπα που θα φορέσετε θα πρέπει να είναι επίσης χρυσά. Αν επιλέξετε να φορέσετε μανικετόκουμπα στολισμένα με πολύτιμους λίθους,  θα πρέπει να προσέξετε το χρώμα τους να ταιριάζει με αυτό της γραβάτας ή του μαντηλιού που ενδεχομένως θα στολίσει το πέτο του σακακιού σας.

mantilimpotoniera
Μπουτονιέρα
Μια πανέμορφη μπουτονιέρα μπορεί να κάνει μια γαμπριάτικη εμφάνιση πραγματικά ακαταμάχητη. Η μπουτονιέρα φοριέται στο αριστερό πέτο του σακακιού και μπορεί να αποτελείται και από ένα μόνο λουλούδι που συνδυάζεται με τη νυφική ανθοδέσμη.

Μαντήλι

Αν δεν θέλετε να φορέσετε μπουτονιέρα μπορείτε να στολίσετε το πέτο του σακακιού σας με ένα υπέροχο μεταξωτό μαντήλι. Προσέξτε μόνο το χρώμα του μαντηλιού σας να συνδυάζεται με το χρώμα της γραβάτας.

Ρολόι

Ένα ακόμα στοιχείο της εμφάνισής σας που θα τραβήξει τα βλέμματα είναι και το ρολόι. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέταλλο του ρολογιού σας να είναι το ίδιο με το μέταλλο των μανικετόκουμπων.

Gravata_3Γραβάτα

Καταρχάς είναι δεδομένο ότι η γραβάτα που θα φορέσετε στο γάμο σας θα πρέπει να είναι φίνα, μεταξωτή, τέλεια ραμμένη, μονόχρωμη ή με διακριτικά σχέδια.
Για να επιλέξετε χρώμα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το στυλ και το χρώμα του κοστουμιού και του πουκαμίσου σας. Ένας ακόμα παράγοντας που «καθοδηγεί» στη λήψη της τελικής απόφασης είναι το νυφικό της νύφης, καθώς μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση γραβάτας κοντά σε αυτή του νυφικού.
Tips
Δώστε προσοχή στον κόμπο που θα κάνετε και στο σωστό μήκος της γραβάτας, η οποία θα πρέπει να τελειώνει στη μέση της αγκράφας της ζώνης σας.

zoniarfitsaΚαρφίτσα γραβάτας
Ένα ακόμα κλασσικό ανδρικό αξεσουάρ είναι και η καρφίτσα γραβάτας. Μπορείτε να επιλέξετε μια καρφίτσα σε χρυσό ή ασήμι ή ακόμα και να τη σετάρετε με τα μανικετόκουμπα.

Ζώνη

Είναι ευνόητο ότι στο γάμο σας θα φορέσετε μια ολοκαίνουργια, δερμάτινη ζώνη. Φροντίστε το χρώμα της να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του κοστουμιού σας και φυσικά με τα παπούτσια σας. 



Ζωνάρι

Το ζωνάρι είναι συνήθως μεταξωτό ή σατέν. Όσο για το χρώμα, μια ωραία ιδέα θα ήταν το ζωνάρι να είναι σε διαφορετική απόχρωση από το κοστούμι ώστε να δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Θα μπορούσατε ακόμα να συνδυάσετε το ζωνάρι σας με το νυφικό της καλής σας στην περίπτωση που αυτό έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα.
Tips
Στην περίπτωση που φορέσετε σμόκιν, το ζωνάρι είναι επιβεβλημένο. Παρόλα, αυτά υπάρχουν άντρες που επιλέγουν να φορέσουν ζωνάρι απλώς με κοστούμι, γιατί γοητεύονται από αυτή την αίσθηση κομψότητας που προσδίδει στο κορμί τους.

pipiongilekoΠαπιγιόν

Στην περίπτωση που αντικαταστήσετε τη γραβάτα με ένα όμορφο παπιγιόν, αυτό θα πρέπει να συνδυάζεται με το χρώμα του κοστουμιού σας, ενώ η πιο συνηθισμένη εκδοχή είναι το μαύρο σατέν ή μεταξωτό παπιγιόν.
Γιλέκο
Το γιλέκο τονίζει ακόμα περισσότερο την κομψότητα του κοστουμιού. Το ύφασμά του μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό του κοστουμιού, ενώ υπάρχει τέτοια ποικιλία στις αποχρώσεις των γιλέκων που σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό με το κοστούμι σας.

πηγη.weddingphoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου