Τον τελευταίο καιρό, η μέχρι τώρα φυσική ροή των πραγμάτων έχει αντιστραφεί. Μέχρι πρότινος η σειρά είχε ως εξής: ερωτεύομαι, παντρεύομαι, κάνω οικογένεια και παιδιά.
Τώρα η σειρά για πολλά ζευγάρια έχει αλλάξει τελείως και είναι πλέον, ερωτεύομαι, μένω έγκυος, παντρεύομαι με πολιτικό γάμο, κάνω παιδί, παντρεύομαι με θρησκευτικό γάμο και βαφτίζω ταυτόχρονα. Το γεγονός αυτό μερικές φορές οφείλεται σε μια εγκυμοσύνη εκεί που δεν την περιμέναμε, άλλες φορές σε ένα στεγαστικό δάνειο που επείγει να εγκριθεί και άλλες φορές σε οικονομικούς λόγους. Όπως και να έχει, αν έχετε αποφασίσει να κάνετε βάφτιση και γάμο μαζί, δείτε πώς θα οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξοικονομήσετε και χρόνο και χρήματα, αλλά γιατί στο κάτω κάτω είναι η μέρα σας και σας αξίζει να την απολαύσετε.
Κουμπάρους βρήκατε;
Το πρώτο και κύριο ερώτημα πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία. Υποθετικά θα τους έχετε ήδη «κλείσει» από τότε που ήσασταν έγκυος. Όλο και κάποιος καλός φίλος θα προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τα «χρέη». Πριν πείτε το ναι σκεφτείτε καλά αν θέλετε να γίνει και νονός/νονά του παιδιού σας. Θα είναι υπεύθυνος; Θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του; Δεν εννοώ τις οικονομικές, αλλά τις συναισθηματικές...
Αφού τον βρήκατε ή τους βρήκατε ξεκινούν οι ετοιμασίες...
Καταρχάς, αυτό το διάστημα όλα ξεκινάνε από τα χρήματα. Μεγάλο το κόστος συνεπώς πρέπει να βρούμε τρόπους να το μικρύνουμε. Τα καλά της επιλογής 2 σε 1 είναι και το γεγονός ότι όλα θα γίνουν από μια φορά. Εντάξει, σχεδόν όλα...
Καταρχάς θα χρειαστεί να διαλέξετε την εκκλησία όπου θέλετε να παντρευτείτε και να βαφτίσετε το μωρό σας. Έχετε υπόψιν σας ότι ένα από τα αρνητικά αυτής της περίπτωσης είναι ότι πρόκειται για 2 μυστήρια, συνεπώς και διπλάσιο χρόνο που απαιτείται. Προνοήστε να είναι μεγάλη η εκκλησία για να μπορέσουν να κάτσουν όλοι οι καλεσμένοι. Γιατί ποιος έχει όρεξη για γκρίνια;
Αφού κλείσετε την εκκλησία, θα κλείσετε και το μαγαζί, όπου θα γίνει το γλέντι... Μετά θα κλείσετε φωτογράφο, διεκδικώντας βέβαια καλύτερη τιμή αφού θα είναι 2 τα "events", κλείστε και κομμώτρια (αφού κάνετε τις ανάλογες πρόβες και αν φυσικά δεν πιάνει το χέρι σας) και μετά... ετοιμαστείτε για ποδαρόδρομο.
Λίστα για τα μαγαζιά
Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει...
• Προτείνω να κάνετε την αρχή με το νυφικό, μιας και είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία. Οι γυναίκες δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε ένα ζευγάρι μπότες, πόσο μάλλον ένα νυφικό... Πακέτο πάνε και τα παπούτσια, αφού καταλήξετε στο νυφικό πρώτα. Και βέβαια ταυτόχρονα, ψάχνει και ο άντρας σας γαμπριάτικο κουστούμι.
• Και μετά πάμε στα προσκλητήρια, για να ετοιμάζονται σιγά σιγά ή γρήγορα γρήγορα, ανάλογα με τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Διαλέξτε κάτι που θα έχει στοιχεία και από τα 2 σημαντικά γεγονότα της ζωής σας ή ένα προσκλητήριο που να έχει πιο έντονο το στοιχείο του γάμου ή της βάφτισης... Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τις μπομπονιέρες, αλλά και με τον στολισμό της εκκλησίας. Για παράδειγμα, θέλετε να έχετε και άνθη και μπαλόνια που συνηθίζονται στις βαπτίσεις;
• Και έπονται οι βέρες. Υποθετικά θα έχετε κάνει ήδη και πολιτικό γάμο, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι. Αν όχι εμπιστευθείτε το γούστο σας και διαλέξτε μια βέρα, διαχρονική και κομψή που θα φοράτε για μια ζωή... καλώς εχόντων των πραγμάτων.
• Επίσης, δική σας αρμοδιότητα (εννοώ και του μελλοντικού συζύγου, όχι μόνο δική σας) είναι να διαλέξετε την τούρτα που θα κόψετε... Νομίζω είναι υπερβολή να προσφέρετε και extra γλυκάκια ή σοκολάτες στο προαύλιο της εκκλησίας. Περί ορέξεως βέβαια... κρέμα Σαντιγύ.
• Παραλίγο να το ξεχάσω... Θα μείνετε με το νυφικό και στο γλέντι ή θα αλλάξετε; Αν θελήσετε να αλλάξετε, διαλέξτε κάτι άνετο, που θα σας επιτρέψει να χορεύετε... όλο το μεσημέρι ή το βράδυ...
Τι κάνουν οι κουμπάροι
Υπομονή. Αυτοί και αν έχουν τρέξιμο...
Από τη μια έχουμε τα του γάμου, από την άλλη τα της βάφτισης...
Ο κουμπάρος αγοράζει τις λαμπάδες του γάμου , τα στέφανα γάμου, το κρασί για το μυστήριο, δίσκο, καράφα και ποτήρι, δώρο για το ζευγάρι. Φυσικά πληρώνει και την εκκλησία. Ο στολισμός δεν είναι στις τυπικές του υποχρεώσεις και μπορεί να τον αναλάβει αντί να κάνει ένα άλλο δώρο.
Ο νονός ή η νονά θα πρέπει να αγοράσουν: τα βαπτιστικά ρούχα, τα εσώρουχα του μωρού, καλτσάκια και παπουτσάκια, μια ακόμη λαμπάδα, μια πετσέτα μπάνιου για να τυλίξει το μωρό, λαδόπανα, σαπούνι και ένα μπουκαλάκι με λάδι, και τέλος τον βαφτιστικό σταυρό.
Useful tip: Ξεκινήστε εγκαίρως τις προετοιμασίες για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή
phgh:familylife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου