Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πώς θα κάνεις ένα επιτυχημένο ρεβεγιόν

xristougenniatiko party.jpg
Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δεδομένου ότι γίνεται μία φορά το χρόνο και όλοι το περιμένουν με ανυπομονησία θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σου, ακόμα κι αν αυτοί είναι πολύ κοντινά σου πρόσωπα, και θα τους κάνει να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Τι θα κάνεις όμως τώρα που ναι μεν ανέλαβες να κάνεις το πάρτι, αλλά δεν έχεις ιδέα από θέματα οργάνωσης; 

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να μην καταλήξει η εκδήλωση σε φιάσκο…


Συγκεντρώσου κι οργανώσου
Οργάνωσε το πάρτι σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις ένα μεγάλο event με μπάρμαν, catering και d.j., μία μικρή κλασσική συγκέντρωση φίλων στο σπίτι, ή κάτι ενδιάμεσο. Συμβουλέψου βιβλία για πάρτι και σκέψου το budget που θέλεις να δαπανήσεις πριν πάρεις την τελική σου απόφαση. Για να σου βγει πιο οικονομικό και να μην χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη, μοίρασε ρόλους και αρμοδιότητες στα πολύ κοντινά σου πρόσωπα!

Βρες την κατάλληλη ημερομηνίαΝαι, γνωρίζω ότι πρόκειται για πάρτι, αλλά δυστυχώς τις ημέρες κοντά στις γιορτές όλοι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, όπως είναι τα ψώνια, η παρασκευή μελομακάρονων και κουραμπιέδων (λέμε τώρα) αλλά και οι εξορμήσεις στη φύση. 

Φτιάξε τη λίστα καλεσμένων
Φυσικά θα καλέσεις τους πιο κοντινούς σου φίλους και συγγενείς, αλλά βασικά θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου, πόσους μπορείς να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου για ένα καθιστό δείπνο για παράδειγμα, ώστε να είναι όλοι άνετα. Αν πρόκειται να κάνεις μπουφέ, τότε ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς δε χρειάζεται να είναι όλοι καθιστοί. 

Αποφάσισε το μενού
Αν πρόκειται να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου catering καλό θα είναι να συσκεφτείς με τον προμηθευτή ώστε να σου προτείνει κάποια φαγητά και να αποφασίσεις ποια θα ήταν τα καλύτερα για το πάρτι σου. Τέλος, αν είσαι τόσο προκομμένος και πρόκειται να μαγειρέψεις μόνος, πριν πάρεις την τελική απόφαση του μενού, υπολόγισε το χρόνο που θα χρειαστείς για να μαγειρέψεις για τους καλεσμένους σου. 

Στείλε προσκλήσεις
Με email, sms, τηλεφωνικά ή με τον πατροπαράδοτο τρόπο, οι προσκλήσεις σου θα πρέπει να φτάσουν στους παραλήπτες τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από το πάρτι, ώστε να έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να λάβεις τη θετική ή αρνητική απάντηση του καθενός. Σιγουρέψου ότι έχεις αναφέρει την ώρα συγκέντρωσης και το dress code. 

Διακόσμησε το χώρο
Η διακόσμηση του χώρου θα πρέπει να περιλαμβάνει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, πολλά κεριά κι άλλα εορταστικά διακοσμητικά. Και φυσικά πολλά γκι, ώστε να γίνεται κι ο απαραίτητος χαβαλές με τους καλεσμένους και τα φιλιά που θα πρέπει να ανταλλάξουν. 

Αγόρασε τις προμήθειες
Κι όταν λέω προμήθειες, εννοώ το φαγητό, τα ποτά, τα γλυκά, καθώς και ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης, όχι μόνο για να μην κάθεσαι να πλένεις μετά, αλλά και για να μη γίνει καμιά ζημιά πάνω στο τσακίρ κέφι. Απλά φρόντισε να είναι από αυτά που έχουν χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια επάνω και όχι τα κλασσικά λευκά πλαστικά. 

Ετοίμασε το χώρο

Ζήτα από γείτονες και φίλους κάποιες extra καρέκλες και φτιάξε έτσι το χώρο σου ώστε οι καλεσμένοι να μην είναι αποκομμένοι μεταξύ τους. Λίγο πριν την επίσημη ώρα έναρξης του πάρτι, άναψε τα κεριά και ετοίμασε το μπαρ. 

Καλή διασκέδαση!

πηγη.
menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου