Οι Καρμικές σχέσεις είναι παντού μπορείς να τις βρεις σε κάθε νοικοκυριό πια, όλοι φιλοδοξούν να έχουν μία καρμική σχέση. Είναι δυνατόν όμως να έχουμε τόσες καρμικές σχέσεις, υπάρχουν καρμικές σχέσεις; και κυρίως μπορούμε να βασιζόμαστε σε μία υπόσχεση μίας καρμικής σχέσης;
Α) Παραφιλολογία
Στην εποχή της σύγκλισης των πολιτισμών το να έχει μία καρμική σχέση έχει καταντήσει σαν κάποιο απαραίτητο αξεσουάρ. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν οι καρμικές τελικά σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από τις κανονικές. Πόσο εύκολο ξεστομίζετε αυτή η κουβέντα και πόσο πολύ αμυντικά λειτουργεί για την πραγματικότητα του ατόμου. Η δυτική αστρολογία πριν από την είσοδο της ανατολικής κουλτούρας στον δυτικό πολιτισμό δεν είχε καμία σχέση με τις λεγόμενες καρμικές σχέσεις. Δεν υπάρχουν συγράμματα ούτε βιβλία και άρθρα από μεγάλους αστρολόγους της αρχαιότητας μέχρι και τον 19ο αιώνα εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Μετέπειτα με την είσοδο του ανατολικού τρόπου σκέψης με τον πλέον αμαθή τρόπο στην δυτική κουλτούρα άρχισε να διαδίδετε η ιδέα της καρμικής σχέσης πολύ σύντομα. Στο γραφείο μου έρχονται οι περισσότεροι πελάτες έχοντας την πεποίθηση ( η μάλλον την ελπίδα) ότι η σχέση που έχουν η ακόμη πολλές φορές ακόμη και η γνωριμία που έχουν κάνει είναι καρμική. «Κε Άρχο με το που τον είδα κάτι ένοιωσα μέσα μου και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι κάπου τον είχα ξαναδεί» βέβαια και σίγουρα δεν θέλω να μειώσω το βίωμα του κάθε ατόμου αλλά δεν γίνεται στις 10 περιπτώσεις οι 9 να είναι καρμικές σχέσεις κάτι δεν πάει καλά. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των αστρολόγων αλλά και γενικά όλων αυτών που επικαλούνται ότι γνωρίζουν ή βρίσκουν τις καρμικές σχέσεις δεν έχουν ιδέα για το νόημα και λειτουργία του κάρματος και αν έρχοταν κάποιος πραγματικός γνώστης των θεμάτων θα μας είχε κάνει ρεζίλι και θα τρέχαμε να κρυφτούμε. Παρόλα αυτά το να έχεις καρμική σχέση είναι «must” και όχι μόνο είναι αναγκαίο αλλά πολλές φορές χρησιμοποιείτε αδιάκοπα.
Β) Μία προβληματική σχέση
Ένα άλλο εκπληκτικό στοιχείο είναι ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί που επικαλούνται την καρμική σχέση ή που επικαλούνται ότι βλέπουν μία καρμική σχέση στο χάρτη είναι πάντα μία σχέση που δεν λειτουργεί και έχει άπειρα προβλήματα. Εγώ δυστυχώς έμαθα να τις ονομάζω δυσλειτουργικές σχέσεις και όχι καρμικές. Οι περισσότερες σχέσεις που ονομάζονται καρμικές είναι αυτές που ο ένας από τους δύο πάντα πονάει που πάντα ο ένας ονομάζει τον εαυτό του θύμα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ότι η σχέση δεν είναι τίποτα άλλο από δυσλειτουργική. Άλλες φορές
επειδή ακριβώς είχαν περάσει πάρα πολλές δυσκολίες τα άτομα και βρήκαν μαζί την ηρεμία και το ενδιαφέρον που δεν είχαν βαφτίζουν πάλι την σχέση καρμική αν και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο κακό αυτό καθώς τουλάχιστον τα δύο άτομα περνάνε καλά.
Συνήθως όμως οι σχέσεις είναι βραχυπρόθεσμες δεν μπορούν τα άτομα να μείνουν για πολύ καιρό μαζί, έχουν ένα απίστευτο πόνο τα άτομα που είναι σε αυτή ιδιαίτερα αυτός που ονομάζει τη σχέση καρμική για δύο ακριβώς λόγους, πρώτον γιατί προσπαθεί με μανία να πείσει τον εαυτό του ότι όσο και αν ταλαιπωρείτε τελικά το αγαπημένο του πρόσωπο δεν θα φύγει άρα μειώνει το άγχος και βέβαια γιατί έτσι δίνει την εύκολη λύση στα προβλήματα της σχέσης που ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε 1ετής φοιτητής ψυχολογίας να τα εντοπίσει και να τα αντιμετωπίσει.
Γ) Διοχέτευση πίεσης;
Πάνω από όλα λοιπόν το να ονομάσω μία σχέση καρμική με βοηθά στο να μπορέσω να διοχετεύσω την πίεση την οποία δέχομαι από αυτή με κάποιο τρόπο. Όχι όμως μόνο αυτό αλλά εξασφαλίζω και το ότι το άτομο που είμαι μαζί δεν θα με εγκαταλείψει καθότι εφόσον είναι καρμική σχέση είναι γραμμένο να είμαστε μαζί….
Με αυτό τον τρόπο το άγχος μειώνεται και εγώ δεν χρειάζεται να βρω τους λόγους που η σχέση δεν λειτουργεί γιατί πολύ απλά ο λόγος δεν είναι το τώρα που δεν τα πάμε καλά – δεν είναι διάφοροι λόγοι όπως
α) δεν με αγαπά και δεν με θέλει απλά
β) δεν θέλει να έχει μια σχέση
γ) απλά δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο άτομο
δ) ίσως κάτι και εγώ ο ίδιος κάνω λάθος
Αυτά όλα όμως είναι λόγοι που το Εγώ μας δεν μπορεί να αποδεχθεί και να αντιμετωπίσει είμαστε βλέπετε όλοι πολύ περήφανοι για τον εαυτό μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε κάποια πολύ απλά πράγματα που συμβαίνουν παντού, έτσι η πίεση μειώνεται με το να το δικαιολογήσουμε ότι κάτι πληρώνουμε στο παρελθόν και έτσι ίσως να μας είναι και δίκαιο να το υπομένουμε. Μάλιστα συνήθως υπάρχει το σενάριο ότι το άτομο που υποφέρει από την καρμική σχέση τώρα είναι το άτομο που τότε ήταν ο θύτης έτσι έχουμε δύο λειτουργίες αυτόματες.
1) Τιμωρώ τον εαυτό μου γιατί κάτι έκανα στο παρελθόν που δεν ξέρω ( ουσιαστικά αυτό δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης στο τώρα)
2) Δικαιολογώ τον αβάσταχτο πόνο που μπορεί να μου προκαλεί κάποιο άλλο άτομο η πολλές φορές και εγώ ο ίδιος.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι αυτά που έχουν και τις καρμικές σχέσεις ( χτυπημένος 2οςοίκος η κυβερνήτης 2ου).
Πέρα όμως από αυτό το άτομο δυσκολεύετε να δει ότι η ίδια η πεποίθηση του ότι υπάρχει μία καρμική σχέση είναι τελικά και η υπογραφή του για μακροπρόθεσμα μαρτύρια από αυτή τη σχέση.
Δ) Καταστροφικές συνέπειες
Η πεποίθηση της ύπαρξης καρμικής σχέσης είναι καταστροφική για τη ζωή ενός ατόμου. Το κάρμα όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο άρα και υπομένει το άτομο μία κατάσταση η οποία θα λειτουργεί εσαεί εναντίον του. Στην πραγματικότητα όμως αν ανοίξει τα μάτια του θα δει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί η σχέση να μην λειτουργεί.
1) Δεν ενδιαφέρετε το άλλο άτομο η έχει άσχημη συμπεριφορά γενικότερα στις σχέσεις του
2) Δεν λειτουργεί η σχέση μεταξύ τους
3) Το ίδιο το άτομο που είναι θύμα στη σχέση λειτουργεί λάθος και ταλαιπωρείτε και προκαλεί προβλήματα από μόνο του.
Όλοι αυτοί οι λόγοι όπως καταλαβαίνετε είναι οι πρώτοι θα πρέπει το άτομο να κοιτάξει και να δει και μετά να τρέξει να βρει λύσεις εξωπραγματικές ή έξω από το συνηθισμένο. Μάλιστα όσο το άτομο εμμένει να επιμένει στη λύση της καρμικότητας της σχέσης τόσο αποφεύγει το ίδιο το πρόβλημα και δεν μπορεί να βρει λύσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα έχουμε άτομα με βαθύτατη εμμονή στο άτομο που αγαπούν που ξεπερνά τα όρια της λογικής και φλερτάρει με την ψυχοπαθολογία ( διάβασε άρθρο: Η αστρολογική ταυτότητα της εμμονής. Χρήστου Άρχου, 2009, στα αγγλικά μόνο).
Οι καταστροφικές συνέπειες όμως αυτών των πιστεύω δεν σταματούν εκεί, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως αυτό το κάρμα που έχουν μπορούν με τις λεγόμενες «διαγραφές» να ξεπεράσουν αυτό το κάρμα και να καθαρίσουν το αρνητικό κάρμα κάτι που θα οδηγήσει ή στη συνέχιση της σχέσης με επιτυχία η στον χωρισμό καθώς ο σύντροφος μετατρέπετε σε σύμβολο του κακού από το παρελθόν που ήρθε για να τον ταλαιπωρεί. Συγνώμη που θα μιλήσω λίγο λαικά αυτή τη στιγμή αλλά αν υπάρχει κάρμα με την μορφή που το συζητάμε ε δεν είναι λεκές στο μπλουζάκι για να το καθαρίσεις. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο απαιτεί την εξέλιξη του ατόμου και την μετέπειτα ανάπτυξη του σαν άτομο και σαν οντότητα, το να καθαρίζεις το κάρμα σου με ένα εκατομμύριο τρόπους εκτός του ότι είναι ανώφελο είναι και φιλοσοφικά αλλά και τεχνικά αδόκιμο. Το να «κοροϊδέψεις» ουσιαστικά τον ανώτερο σου εαυτό και να πεις αχ σου την έσκασα δεν χρειάζεται να το πάρω αυτό το μάθημα, χωρίς να έχεις μάθει τι μπορεί αυτό το μάθημα να σημαίνει δεν ξέρω καν αν χρειάζεται να το αναλύσω…. Κυρίως αν όντως είχες μάθει κάτι από αυτή τη δοκιμασία σίγουρα δεν θα χρειαζόταν στη συνέχεια να κάνει μία παρόμοια «διαγραφή» είτε για το ίδιο άτομο ή για το επόμενο….
Ε) Υπάρχουν καρμικές σχέσεις;
Ερχόμαστε όμως στο μεγάλο ερώτημα αν υπάρχουν καρμικές σχέσεις. Το κάρμα και η μετεμψύχωση σαν ιδέα εκτός του ότι υφίσταται σε όλο τον κόσμο της ανατολής υπήρξε και σαν ιδέα και στην Αρχαία Ελλάδα με κύρια αναφορά τον Πυθαγόρα. Όμως το σύμπαν δεν είναι τόσο μικρόψυχο και δεν συμπεριφέρεται σαν Κατίνα ούτε με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται πολλές το μυαλό του ανθρώπου, σίγουρα υπάρχουν δεσμοί ανθρώπων που έχουν κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε τυχαία σχέση που θα μπορούσε να ονομαστεί και καρμική αλλά σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία των σχέσεων αλλά η μειοψηφία. Αν συμβαίνει επίσης κάτι τέτοιο τότε πρέπει πάω από όλα να δούμε τι σκοπό έχει αυτή ή σχέση για εμάς και τι κάνουμε εμείς λάθος η σωστό σε περίπτωση που η σχέση αυτή είναι θετική για τη ζωή μας. Πολλές φορές υπάρχει το κριτήριο οι δεσμοί της Σελήνης του ενός ατόμου να έχουν σχέση με τα φώτα η τον ωροσκόπου του άλλου ατόμου αυτό σημαίνει ότι με 15 στα 100 άτομα τα οποία συναντάμε έχουμε καρμική σχέση, λίγο μεγάλο ποσοστό για κάτι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Ζ) Πώς τις αναγνωρίζουμε;
Υπάρχει όμως τρόπος αυτές τις σχέσεις καρμικές σχέσεις να αναγνωρίζονται;
Υπάρχουν κάποια κριτήρια που όμως και πάλι δεν θεωρούνται επαρκή για αναγνώριση της καρμικότητας σε μία σχέση. Πρώτον τα δύο ωροσκόπια πρέπει να έχουν πολλές στο σύνολο όψεις που να είναι σχεδόν ακριβείας ( κάτω από 0 μοίρες και 20 λεπτά αυτής) περίπου 10 και παραπάνω. Θα πρέπει να υπάρχουν έντονες σχέσεις των κυβερνητών του 4ου, 8ου και 12ου οίκου μεταξύ των δύο ατόμων και με άλλους πλανήτες. Θα πρέπει να υφίσταται στον ένα από τους δύο χάρτες τουλάχιστον μία ανάδρομη Αφροδίτη η ανάδρομος ο κυβερνήτης του 5ου και του 7ουοίκου και να σχετίζονται έντονα με τους πλανήτες και τους άξονες του άλλου χάρτου. Θα πρέπει να υπάρχουν αν κοιτάξετε τα προηγούμενα άρθρα του αφιερώματος για να καταλάβετε, πλανήτες του ενός χάρτη στον 8ο η 12ο του άλλου ατόμου. Επίσης τα άτομα που γενικά έχουν πολλούς ανάδρομους σχετίζονται με περισσότερο με καρμικές σχέσεις παρά τα άτομα που έχουν τους περισσότερος ορθόδρομους.
Βασικό στοιχείο επίσης για μία καρμική σχέση είναι οι δεσμοί όχι μόνο της Σελήνης αλλά και του Κρόνου να σχετίζονται με τους ίδιους πλανήτες και στους ίδιους χάρτες σε κοντινές όψεις.
πηγη.astroconfess.wordpress
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου