Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Γίνε σύντροφος/σύζυγος με Σ... κεφαλαίο

Η Jilly Cooper αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Mail και συγγραφέας του best seller ''How To Stay Married'' έζησε τα τελευταία 54 χρόνια της ζωής της στο πλευρό του συζύγου της Leo που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Το βιβλίο της Jilly επανεκδόθηκε το 2011, με την ίδια να ομολογεί πως πολλές από τις απόψεις που είχε εκφράσει στην πρώτη έκδοση, ήταν λανθασμένες, αφού και η ίδια, λίγα ήξερε τότε (μετρούσε μόλις 7 χ

Το βιβλίο της Jilly επανεκδόθηκε το 2011, με την ίδια να ομολογεί πως πολλές από τις απόψεις που είχε εκφράσει στην πρώτη έκδοση, ήταν λανθασμένες, αφού και η ίδια, λίγα ήξερε τότε (μετρούσε μόλις 7 χρόνια γάμου) και λίγα έγραφε!
Μετά από 54 χρόνια, η Κούπερ αποφάσισε πως το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι όσα ένας ευτυχισμένος γάμος έχει να σου προσφέρει. Η ίδια τονίζει πως με τα καλά του και τα κακά του, ο γάμος κάνει τους ανθρώπους να προσπαθούν περισσότερο!

Η ατάκα της Κούπερ που πρέπει να κρατήσεις είναι η εξής:

Είναι εξαιρετικά εύκολο να παντρευτείς! Είναι όμως πολύ δύσκολο να παραμείνεις παντρεμένος και συγκεκριμένα ευτυχισμένα παντρεμένος!


Ιδού οι πιο σημαντικές συμβουλές που δίνει η συγγραφέας για να κρατήσεις το γάμο σου δυνατό στο πέρασμα του χρόνου!


1. Προσοχή στο γνωμικό "νοικοκυρά- δούλα και κυρά"
Προτού παντρευτείς ή έστω συγκατοικήσεις μαζί του, ήσουν μια ελεύθερη πεταλουδίτσα που όποτε ήθελε μαγείρευε, όποτε ήθελε διανυκτεύρευε στην κολλητή, έδινε στα μαμά τα ρούχα να τα πλύνει και από τη σκόνη, αυτή την έβλεπε σαν ένα στρώμα αγάπης να απλώνεται στο σπίτι της.

Με το που μείνεις μαζί του και ειδικά στους πρώτους μήνες γάμου, θα βρεθείς σαν το ζογκλέρ να παλεύεις ν τα προλάβεις όλα! Η μαγειρική θα γίνει υποχρέωση και όχι χόμπι και τα σωβρακάκια του δεν γίνεται να τα πλένει η μάνα - κουράγιο!
Η Κούπερ σου εφιστά ην προσοχή: όλα τέλεια δεν μπορείς να τα κάνεις- ειδικά αν δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ. Αν τα οικονομικά σου δεν σε παίρνουν για βοηθό- έστω 2 φορές το μήνα- δώσε προτεραιότητα στο φαγητό και άσε τη σκόνη! Με ενθουσιασμό και σεξουαλικό ταμπεραμέντο, δεν θα χρειαστεί να φορέσει σιδερωμένο πουκάμισο, αλλά θα το σιδερώσει μόνο του! Ταυτόχρονα, αγόρασέ του μαύρα εσώρουχα, κάλτσες και φανέλες. Τα μαύρα δεν θα ξεθωριάσουν ούτε θα γίνουν ποτέ ροζ (αυτό το κόκκινο στρινγκ εύκολα τρυπώνει στο πλυντήριο με τα λευκά).


2.Στο κρεβάτι τα δυο σας μόνο

Η εποχή είναι δύσκολη και τα γκάτζετ πολλά. Βέβαια και στην εποχή της Κούπερ, στο κρεβάτι μπορούσαν να έρθουν αντικείμενα όπως βιβλία. Η συγγραφέας επιμένει πως στο κρεβάτι πρέπει να είστε οι δυο σας, χωρίς κινητά, λαπτοπ και τάμπλετ και το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια λοσιόν για να του κάνεις μασάζ!

<b>3. Οι συνήθειες που σε ενοχλούν</b>  Ζώντας με το άλλο σου μισό, θα καταλάβεις πως διαθέτει (κι εκείνος θα δει τις δικές σου, μην χαίρεσαι) ενοχλητικές συνήθειες. Μην σκας. Δεν είναι τόσο τραγικά τ

3. Οι συνήθειες που σε ενοχλούν

Ζώντας με το άλλο σου μισό, θα καταλάβεις πως διαθέτει (κι εκείνος θα δει τις δικές σου, μην χαίρεσαι) ενοχλητικές συνήθειες. Μην σκας. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Κατάπιε την ντροπή σου και μίλα του για ό,τι σε ενοχλεί, γλυκά και καλότροπα. Ακόμα κι αν δεν αλλάξει την κακιά συνήθεια σε μια μέρα, θα τα καταφέρει με τον καιρό. Ζήτα του να σου πει τι τον ενοχλεί και σε σένα, για να ξέρεις και να λάβεις τα μέτρα σου. Άσε που αυτές οι συνήθειες που σε ενοχλούν στην αρχή, θα γίνουν οι αγαπημένες σου όταν τα χρόνια περάσουν. 


4. Ο καβγάς να τελειώσει με γέλιο

Καυγάδες στα ζευγάρια δεν θα σταματήσουν να συμβαίνουν. Το θέμα είναι οι καυγάδες να τελειώνουν με συγνώμες και χιούμορ κι όχι με βαριές κουβέντες. Κάντε ένα βήμα πίσω, ακόμα κι όταν δεν φταίει κάποιος ξεκάθαρα! 

5. Το φλερτ με την πεθερούλα

Το ιδανικό στη ζωή τούτη, εξομολογείται η Κούπερ, είναι να παντρευτείς ένα ορφανό. Αν αυτό δεν συμβεί, σκέψου την ατάκα της πεθεράς της Τζίλι που κάποτε της τόνισε: "καμιά γυναίκα δεν θα είναι ποτέ άξια για να παντρευτεί το παιδί μου". Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να την φλερτάρεις την πεθερά, να την καλοπιάσεις αλλά ως εκεί. Δεν την θες εχθρό αλλά ούτε και κολλητή γιατί θα μπει σε άλλα χωράφια και δεν το θες!

6. Και το σεξ τέλειο κορίτσια

Κρεβάτι, έρωτα, σεξ, σεξάκι, σεξουαλική επαφή, ζευγάρωμα, όπως κι να το πεις, φρόντισε να το κάνεις ΚΑΛΑ. Κράτησέ τον σύζυγο ευχαριστημένο στο σεξ και δύσκολα θα σε αφήσει. Για να γίνει το σεξ καλό, απαιτείται ειλικρίνεια και διάθεση και από τους δυο. Μην προσποιείσαι και βοήθησε τον να σε ικανοποιεί για να τον ικανοποιείς κι εσύ. Και μην ακούς τι λένε. Το σεξ δεν είναι απαραίτητο να χαθεί στο γάμο, ίσα ίσα μπορεί να γίνει και καλύτερο!

7. Μην γίνετε φυτά!

Η Κούπερ φωτίζει και την ζωή του ζευγαριού στη φάση που κινδυνεύει να φυτοποιηθεί. Όταν το ζευγάρι αποκτά παιδιά, οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν και η παγίδα να κλειστεί το ζεύγος σπίτι και να αφήσει τη ζωή του να περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά, καραδοκεί. Η Κούπερ επιμένει πως πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στη ζωή σας όπως υπήρξε και πριν τα παιδιά, έστω και για δέκα λεπτά την ημέρα. Θυμήσου πως τα παιδιά μεγαλώνουν και κάποια στιγμή θα είσαι εσύ κι εκείνος πάλι. Και πως να ξαναγνωριστείτε μετά από 20 χρόνια που τα παιδιά θα μεγαλώσουν; 


8. Είμαστε μαζί!
Η πιο σημαντική συμβουλή που δίνει η Τζίλι, είναι η εξής:

Ποτέ μην βλέπεις το γάμο σαν μάχη. Οι δύο σύζυγοι οφείλουν να είναι σύντροφοι κι όχι αντίπαλοι. Σίγουρα, το καλό σεξ, η μαγειρική, τα χρήματα, είναι σημαντικά σε ένα γάμο, αλλά το καλύτερο που έχεις να του προσφέρεις είναι η χαρούμενη και γεμάτη αγάπη καρδιά σου. 

phgh:http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου