Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κάνε το ξεστόλισμα παιχνίδι!



 Για να είναι το ξεστόλισμα κάθε χρόνο και πιο εύκολο, το μόνο που χρειάζεστε είναι σωστός προγραμματισμός. Έτσι, το πακετάρισμα και η ταξινόμηση θα είναι παιχνιδάκι

Δεν θυμάστε τι στολίδια έχετε;
Αρχίστε από φέτος να κάνετε απογραφή σε ένα σημειωματάριο, ώστε να ξέρετε ακριβώς πόσες σειρές φωτάκια έχετε, πόσα μέτρα γιρλάντες ή πόσες κόλλες περιτυλίγματος διασώθηκαν για του χρόνου. Πριν, λοιπόν, αγοράσετε κάτι την επόμενη φορά που θα στολίσετε, συμβουλευτείτε τη λίστα σας
Η αποθήκη δεν σας φτάνει;
1Αξιολογήστε τα στολίδια σας κάθε χρόνο και κρατήστε μόνο ό,τι πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσετε. Αν μια σειρά από φωτάκια κάηκε ή μια μπάλα έχει σπάσει από τη μια μεριά, ξεφορτωθείτε τα χωρίς τύψεις.
Επαγγελματικό πακετάρισμα
Τα εύθραυστα αντικείμενα ξεθωριάζουν, σκονίζονται ή σπάνε στα κουτιά τους. Αν μπορείτε, φυλάξτε την αρχική τους συσκευασία. Αν δεν την έχετε, τυλίξτε το αντικείμενο σε μια πλαστική σακουλίτσα και μετά φυλάξτε το σε ένα γερό κουτί καλά γεμισμένο με χαρτιά. Iδανικές για το πακετάρισμα είναι και οι χάρτινες κούτες με χωρίσματα, όπως κάποια από μπουκάλια κρασιών. Οι καρτέλες των αυγών είναι ό,τι πρέπει για τα μικροσκοπικά στολίδια. Γεμίστε τα κενά με χρησιμοποιημένες κόλλες περιτυλίγματος. Επίσης, κρατήστε τα πιο εύθραυστα αντικείμενα για το τέλος, ώστε να είναι όλα μαζί στο πάνω μέρος της κούτας. Όσο περισσότερο ‘‘σκάβετε’’ για να βρείτε κάτι τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες.
Για κεριά που δεν χαλάνε
Τα κεριά πρέπει να φυλάγονται οριζόντια σε σκιερό και δροσερό μέρος, για να μη σκεβρώσουν και να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους. Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε κεριά με ουδέτερα χρώματα και σχέδια, που «στέκονται» όλο το χρόνο στο χώρο.
Μπερδεμένα φωτάκια
Όποτε αγοράζετε μια σειρά, κολλήστε μια ετικέτα με ένα νούμερο που θα παραπέμπει σε γραπτή περιγραφή της (π.χ., από πού την αγοράσατε, πόσα και τι λαμπάκια παίρνει). Έτσι θα είναι πανεύκολο να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα, . Όσο για τα μαλλιά κουβάρια, ιδού η λύση: Πάρτε ένα άδειο κουτί από καφέ, κάντε μια σχισμή στο πλαστικό καπάκι και περάστε εκεί την άκρη με την πρίζα. Τυλίξτε το καλώδιο γύρω απ’ το κουτί, φυλάξτε μέσα τα έξτρα λαμπάκια ή καλώδια και κλείστε το καπάκι. Όταν έρθει η στιγμή να τα ξαναχρησιμοποιήσετε, βάλτε τα στην πρίζα για να δείτε αν ανάβουν πριν τα ξετυλίξετε. Eπίσης, θα πρέπει να τα αποθηκεύετε πάντα σε σκιερό μέρος για να διατηρούν το χρώμα τους. Τα μπλε, πράσινα και μοβ ξεθωριάζουν ευκολότερα από τα κόκκινα και τα κίτρινα.
Πώς να αποφύγετε την υγρασία του υπογείου
Χρησιμοποιήστε πλαστικές κούτες αποθήκευσης με καπάκια που κλείνουν αεροστεγώς και μην τοποθετείτε απευθείας στο πάτωμα τα αντικείμενα που δεν χωράνε στα ράφια. Για να βοηθήσετε τα κουτιά να παραμείνουν άθικτα από υγρασία ρίξτε μέσα μερικά αντιυγραντικά σακουλάκια, που βρίσκετε στα κουτιά με καινούρια παπούτσια ή τσάντες.

 Faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου