Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΔΡΑ από ΡΟΛΟ ΧΑΡΤΙΟΥ


Τα άδεια ρολό χαρτιού υγείας και κουζίνας δεν είναι παρά ένα κομμάτι χαρτόνι και σαν τέτοιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους κατασκευή από χαρτί.

Εκμεταλλευόμενοι το κυλινδρικό τους σχήμα, φτιάξτεδιακοσμητικά για τους τοίχους σας σε απίστευτους σχηματισμούς, που πολύ δύσκολα με την πρώτη ματιά θα μπορεί οποιοδήποτε να πει από τιείναι κατασκευασμένα.

Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε με κοπίδι ή ψαλίδι τα άδεια ρολό και να ενώσετε τα κομμάτια με μια κόλλα για χαρτί.( H διαφανής ατλακόλ είναι η καταλληλότερη κόλλα) . 
Σε σχέδια και σχήματα που οι ενώσεις "κρύβονται" μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό αντί για κόλλα όπως και να συγκρατήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους μέχρι να σταθεροποιηθούν με την κόλλα χρησιμοποιώντας μανταλάκια, συνδετήρες κλπ.

Με μπογιά σε σπρέϋ μπορείτε να βάψετε το χαρτί, να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά κυκλικά κομμάτια ή να ταμεταχειριστείτε σαν ένα απλό κομματάκι χαρτόνι δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλετε.




Τα απλά σχέδια σε μορφή λουλουδιών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακάκολλημένα χωρίς πλαίσιο απευθείας πάνω στον τοίχο, στην εσωτερική επιφάνεια μιας κορνίζας ή έναν καμβά, ενώ οι πιο περίτεχνοισχηματισμοί ειδικά αν τους βάψετε με μαύρη ή άσπρη μεταλιζέ μπογιά και τους προσαρμόσετε σ΄ένα ξύλινο πλαίσιο, μοιάζουν πραγματικά σαν ένα σιδερένιο διακοσμητικό όπως εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι τέτοιου τύπου μικρές ή μεγαλύτερες κατασκευές που θα τις χρησιμοποιήσετε σαν πλαίσιο για έναν ανάλογων διαστάσεων καθρέφτη.

Ανάλογα με τον σχηματισμό μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, χάντρες κλπ και φυσικά ανάλογα με το χρώμα και σχέδιο, προσαρμόζονται σε κάθε είδους διακοσμητικό ύφος και χώρο. Π.χ για ένα παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, σχήματα λουλουδιών, σχηματίστε στον τοίχο ένα δέντροή πεταλούδες φτιαγμένα από τέτοια χαρτονάκια ή όποιο άλλο σχέδιο, ενώ για χώρους όπως τοκαθιστικό επιλέξτε πιο "σοβαρά" σχέδια και ανάλογες αποχρώσεις.

Οι μεγάλων διαστάσεων τέτοιες συνθέσεις χρειάζονται βεβαίωςυπομονή, όμως η διαδικασία είναι επαναλαμβανόμενη, δεν έχει καμιάδυσκολία και το μόνο που πρέπει να προσέξετε όλα τα ομοιόμορφακομμάτια ανάλογα με το σχέδιο, να έχουν ακριβώς το ίδιο πάχος και μήκος. Γι΄αυτό σημαδέψτε με χάρακα και μολύβι που θα γίνει το κάθεκόψιμο πριν αρχίσετε να τεμαχίζετε τα ρολό. 










































phgh:soulouposeto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου