Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τα 12 πιο συνηθισμένα λάθη σε μια σχέση

Όλες οι σχέσεις περνούν δύσκολες φάσεις. Υπάρχουν όμως ορισμένα ζητήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια ξανά και ξανά. Δείτε τις πιο συνηθισμένες παγίδες και πώς να τις αποφύγετε.

1. Εκνευρισμοί που… ξεφεύγουν

Τσακωμοί ζευγαριών
Στιγμιαίες σκέψεις όπως «Γιατί αφήνει το καπάκι της τουαλέτας πάνω;», «Είναι δυνατόν να χάθηκε πάλι;» ή «Κάνει μια ώρα για να βρει τους υπότιτλους» μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλους τσακωμούς.
Σε μια καλή σχέση, αυτά τα πράγματα είναι μικρής σημασίας και είναι πολύ καλύτερο να αγνοούνται. Δοκιμάστε να πείτε εκείνη τη στιγμή από μέσα σας: «Είμαι τόσο τυχερή που έχω αυτή τη σχέση. Αυτό είναι λεπτομέρεια».

2. Έλλειψη επικοινωνίας

Έλλειψη επικοινωνίας
Τα ζευγάρια συχνά παραπονιούνται ότι δεν μιλάνε πια μεταξύ τους. Αλλά αν σταματήσετε να συζητάτε ό,τι σας απασχολεί με το σύντροφό σας, θα καταλήξετε σαν εκείνα τα ζευγάρια στα εστιατόρια που οι διάλογοί τους όλοι τη βραδιά περιορίζοται σε:
- Πολύ ωραίο το κρασί.
- Πράγματι.
Παρακολουθήστε την επικαιρότητα και στη συνέχεια συζητήστε την μαζί. Μία από τις μεγαλύτερες χαρές σε μια καλή σχέση είναι η επικοινωνία. Μην την χάσετε.

3. Της νύχτας τα καμώματα…

Νύχτα τσακωμοί
Αρκετά είναι τα ζευγάρια που «ρίχνουν ένα καυγαδάκι» στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Τα καυγαδάκια αυτά δεν είναι καθόλου αθώα όμως. Όταν είμαστε κουρασμένοι ή έχουμε άγχος τείνουμε να λέμε πράγματα που μετανιώνουμε και οι έντονες αυτές συζητήσεις, σπάνια καταλήγουν παραγωγικά.
Θέστε ένα απαγορευτικό σημαντικών συζητήσεων μετά τις 21.00. Αν κάποιος από τους δύο ξεκινήσει μια συζήτηση σε έντονο κλίμα, συμφωνήστε να επανέλθετε στο θέμα με το πρώτο φως της ημέρας.

4. Κακές πεθερές

Πεθερά
Οι πεθερές μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση – αν τους το επιτρέψετε. Αν δεν αντιμετωπίσετε από νωρίς τις καταπιεστικές μητέρες, μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τη σχέση σας.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσετε μαζί. Συμφωνήστε στο πόση επαφή θα έχετε με τους γονείς σας και τηρήστε το. Εάν η πεθερά σας τηλεφωνεί συνέχεια ή περνά από το σπίτι απροειδοποίητα, τότε πρέπει να το σταματήσετε. Μπορείτε να κανονίσετε από την αρχή της εβδομάδας ποιες μέρες θα την καλέσετε για φαγητό και να της εξηγήσετε ότι τις υπόλοιπες μέρες είστε απασχολημένοι.

5. Έλλειψη ρομαντισμού

Ρομαντισμός
Στην αρχή της σχέσης σας ήσασταν ρομαντικοί. Τον παίρνατε τηλέφωνο μόνο για να του πείτε ότι τον αγαπάτε. Δυστυχώς αυτού του είδους οι ρομαντισμοί δεν αργούν να χαθούν σε μια σχέση, χωρίς μάλιστα να το καταλάβετε.
Πάντα να δίνετε ένα φιλί στο σύντροφό σας όταν φεύγει από το σπίτι. Κρατήστε του το χέρι όταν βλέπετε τηλεόραση. Κάντε του κοπλιμέντα. Προσπαθήστε να βγαίνετε μια φορά την εβδομάδα ή απολαύστε ένα βράδυ οι δυο σας χωρίς τα παιδιά.

6. Το σεξ γίνεται ρουτίνα

Σεξ Οι πολυάσχολοι άνθρωποι τείνουν να κάνουν σεξ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, επειδή είναι γρήγορο και δοκιμασμένο. Αυτό οδηγεί στο βαρετό σεξ.
Δοκιμάστε νέα πράγματα, ρωτήστε τον τι θα του άρεσε που δεν έχετε ήδη κάνει, ζητήστε του κάτι που σας αρέσει. Αγοράστε sex toys, συζητήστε τις φαντασιώσεις σας, δοκιμάστε νέες στάσεις και αφιερώστε χρόνο στο σεξ. Μην το κάνετε σαν να είναι κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει.

7. Διαφορετικές αντιλήψεις για τα χρήματα

Χρήματα γάμος σχέση
Το σεξ και η θρησκεία ήταν κάποτε τα μεγαλύτερα ζητήματα για ένα ζευγάρι, προτού παντρευτεί. Πλέον είναι τα χρήματα. Καλό θα είναι να μην αντιμετωπίζετε το ζήτημα ως ταμπού. Κάντε πριν το γάμο μια συζήτηση για τα οικονομικά και δείτε κατά πόσο θα μπορέσετε να συντηρήσετε ένα σπίτι.
Όταν συζήσετε, βοηθά να υπάρχει ένας κοινός λογαριασμός για τα μεγάλα έξοδα, όπως τα δάνεια και ένας για προσωπικά έξοδα. Αν υπάρχουν οικονομικές ανησυχίες συζητήστε τις πριν εξελιχθούν σε σημαντικό πρόβλημα στη σχέση σας.

8. Αφήσατε τον εαυτό σας

Νύχια
Προσπαθήστε να θυμηθείτε πως συμπεριφερόσασταν όταν αρχίσατε να πρωτοβγαίνετε: Πόση ώρα σας έπαιρνε να ετοιμαστείτε, να αποφασίσετε τι θα βάλετε και να βαφτείτε. Ίσως έχετε αντιληφθεί ότι πλέον σπάνια προσέχετε τον εαυτό σας ώστε να αρέσετε στον άλλο. Είναι ένα συνηθισμένο αλλά μεγάλο λάθος μεταξύ των ζευγαριών.
Βγάλτε τις πυτζάμες και φορέστε ένα αέρινο νυχτικό για το βράδυ. Το πρωί ξυπνήστε 5’ νωρίτερα για να βαφτείτε και να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Βάψτε τα νύχια σας, φορέστε ωραία ρούχα. Αν δεν κοιτάξετε τον εαυτό σας, δεν θα τον κοιτάξει ούτε ο άλλος.

9. Απιστία

Απιστία
Αν κάποιος από τους δύο έχει εξωσυζυγική σχέση, η σχέση σας χρειάζεται σοβαρή δουλειά. Συναισθήματα όπως η προδοσία και η απόρριψη δεν φεύγουν εύκολα.
Βοηθά αν αποδεχθούν και οι δύο πλευρές ότι έκαναν λάθη. Αν δείτε ότι τα πράγματα δεν βελτιώνονται από μόνα τους όσο περνά ο χρόνος, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού.

10. Ζήλια

Ζήλια
Αν ο ένας σύντροφος είναι ένας ζηλιάρης και κτητικός, αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για να ζηλεύει, όπως η απιστία τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στην εσωτερική του ανασφάλεια.
Συζητήστε το, προσπαθήστε να κάνετε τον άλλο να καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα και επιχειρήστε να τονώσετε την αυτοεκτίμησή του.

11. Ξεχάσατε να λέτε ευχαριστώ

Ευχαριστώ
Είναι πολύ άσχημο όταν δεν δείχνει αρκετή ευγνωμοσύνη ο ένας στον άλλο. Συχνά, τα ζευγάρια θεωρούν την ευγένεια δεδομένη.
Μην σταματήσετε να έχετε καλούς τρόπους. Ευχαριστήστε το σύντροφό σας που σας πήρε από τη δουλειά ή που σας έφτιαξε καφέ. Η λέξη «ευχαριστώ» αυξάνει το σεβασμό μεταξύ του ζευγαριού, κάτι απαραίτητο για την επιβίωσή του.

12. Δεν κάνετε πράγματα σαν ζευγάρι

Γυμναστήριο ζευγάρι
Όταν πρωτογνωριστήκατε ψωνίζατε μαζί, βγαίνατε ραντεβού, πηγαίνατε σινεμά. Μετά από λίγο καιρό ανακαλύψατε ότι η δουλειά ή τα παιδιά σας εμποδίζουν από το να κάνετε πράγματα μαζί.
Η συντροφιά είναι ένα από τα καλύτερα μπόνους των σχέσεων. Προσπαθήστε να οργανώνετε το χρόνο σας έτσι ώστε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες μαζί, όπως το γυμναστήριο ή μαθήματα χορού.
 Πηγή: netdoctor.co.uk

1 σχόλιο: