Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο γάμος είναι... μαραθώνιος!



Ο γάμος είναι... μαραθώνιος!

Οσοι διατηρούν για χρόνια τη σχέση τους ζωντανή το ξέρουν καλά: ο γάμος απαιτεί χρόνο, επιμονή και υπομονή.
Παρ’ όλ’ αυτά, οι έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που ενδυναμώνουν το ζευγάρι και αυξάνουν τις πιθανότητες ο γάμος τους να διαρκέσει: 
- Η κοινή αντιμετώπιση της οικονομικής διαχείρισης μειώνει τις διαφωνίες στο πιο συνηθισμένο πεδίο τριβής ενός γάμου: τα χρήματα. Έρευνα της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέληξε πως όσοι είχαν σχέση με άτομα εκ διαμέτρου αντίθετα στην οικονομική συμπεριφορά, είχαν περισσότερους τσακωμούς. χρήματα. Έρευνα της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέληξε πως όσοι είχαν σχέση με άτομα εκ διαμέτρου αντίθετα στην οικονομική συμπεριφορά, είχαν περισσότερους τσακωμούς. 

- Το σεξ δεν λύνει τα προβλήματα, βοηθάει όμως την επικοινωνία. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Τένεσι έδειξε πως η νευρωτική συμπεριφορά μπορεί εύκολα να υπονομεύσει ένα γάμο. Όταν όμως το ζευγάρι κάνει πολύ σεξ, η ικανοποίηση αυξάνεται κατακόρυφα. Αν, πάντως, το σεξ δεν είναι καλό, μην αποθαρρυνθείτε! Μία άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «BJU International» έδειξε ότι οι επιδόσεις συχνά βελτιώνονται με την ηλικία.  
- Να λέτε «ευχαριστώ». Μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε πως στο γάμο μας κάνουμε ένα τεράστιο λάθος: όση ευγνωμοσύνη κι αν νιώθουμε, θεωρούμε ότι ο άλλος το γνωρίζει και έτσι δεν τον ευχαριστούμε ποτέ. Όμως, τα ζευγάρια που μοιράζονται αυτή τη λέξη είναι πολύ πιο ικανοποιημένα από το γάμο τους από εκείνα που δεν την εκστομίζουν.
- Μη φοβάστε τις συγκρούσεις. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τένεσι έδειξαν ότι ένας τρόπος για να πετύχει ένας γάμος είναι να τα λέει το ζευγάρι «έξω από τα δόντια» και όχι μονίμως ο ένας να υποχωρεί και ο άλλος να εξουσιάζει. 
- Η σχέση θέλει «δουλειά». Μελέτη σε 6.000 εθελοντές που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Review of General Psychology» έδειξε πως μπορούμε να είμαστε ερωτευμένοι ακόμη και 20 χρόνια μετά το γάμο, αν και ο παθιασμένος έρωτας μπορεί να έχει δώσει τη θέση του στη ρομαντική αγάπη. Το κλειδί για να συμβεί αυτό; Η πολλή και σκληρή δουλειά: τα ζευγάρια περνούσαν χρόνο μαζί, φρόντιζαν τη σχέση τους, έλυναν τα προβλήματά τους, κουβέντιαζαν πολύ και έκαναν νέα πράγματα
phgh:myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου