Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

10+1 συμβουλές για καλύτερη σχέση

10+1 συμβουλές για καλύτερη σχέση


Συνήθως αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ιδανικές σχέσεις, αυτές για τις οποίες μόνο ακούμε αλλά ποτέ δεν φαίνεται να ζούμε. Κανένας άνθρωπος όμως δεν ταιριάζει απόλυτα με τον σύντροφό του και καμία σχέση δεν είναι «τέλεια» χωρίς προσπάθεια. Υπάρχουν μικρά tips τα οποία αν τα ακολουθήσετε με λίγη προσπάθεια θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ηρεμία στη δικιά σας κοινή ζωή.
1. Βρέστε χρόνο να κάνετε κάτι μαζί. Σήμερα κυριαρχεί η άποψη πως ο καθένας σε μια σχέση είναι ανεξάρτητος με αποτέλεσμα να βγαίνουμε πολύ συχνά με φίλους και γνωστούς παρά με τον σύντροφό μας. Κρατήστε την ανεξαρτησία και την εξάρτηση σε ισορροπία.

2. Ακούστε προσεχτικά το ταίρι σας όταν μιλά. Με την ίδια απαίτηση που θέλετε εσάς να σας ακούσει οφείλετε να κάνετε και εσείς το ίδιο. Ακόμη και αν αρχικά θέλετε να διακόψετε αφήστε πρώτα να βγάλει από μέσα του όσα έχει να σας πει.

3. Μην περιμένετε ένα κομπλιμέντο από το πουθενά, αντιθέτως αναζητήστε το με τρόπο. Ρωτήστε για την εμφάνιση σας ή για κάτι που κάνετε και εκτιμήστε την ειλικρινή άποψη του. Μην θυμώνετε επειδή δεν το σκέφτηκε πρώτος, αντιθέτως μπορεί και να το έκανε αλλά δεν σκέφτηκε να το εκφράσει δυνατά.

4. Αν κάτι σας ενοχλεί πέστε το ανοιχτά αλλά να είστε έτοιμοι να ακούσετε και εσείς κάτι που ενοχλεί το ταίρι σας. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και στην τελική πρέπει να σκεφτείτε μήπως τελικά αυτά αγαπήσετε αρχικά επάνω του;

5. Ό,τι και αν σας ταλαιπωρεί μην μπαίνετε στο σπίτι χωρίς χαμόγελο. Σκεφτείτε πως εκεί θα βρείτε παρηγοριά για ό,τι σας συμβαίνει και αναζητήστε την αφού τον χαιρετήσετε με αγάπη. Το δικό του χαμόγελο και η αγκαλιά θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα πριν καν αρχίσετε να μιλάτε.

6. Δεν είναι σκυλί για να μάθει πως όταν κάνει κάτι κακό τιμωρείτε, αντιθέτως θα αντιδράσει και με το δίκαιο του, εσείς δεν θα κάνατε το ίδιο. Αντιθέτως επιβραβεύστε τον με αγάπη και τον καλύτερο σας εαυτό αν κάνει κάτι που σας αρέσει.

7. Σκεφτείτε το εξής, είστε σε ένα κατάστημα και του αγοράζετε για έκπληξη μια μπλούζα, του την παρουσιάζετε με όλη σας τη χαρά και η απάντηση «Καλή είναι, δεν την είχε σε πιο σκούρα»… Κάπως έτσι νιώθει όταν π.χ. μαζεύει τα ποτήρια και εσείς θυμώνετε γιατί δεν τα έπλυνε, την επόμενη απλώς δεν θα κάνει ούτε το πρώτο.

8. Μην κοιμάστε χωριστά επειδή αφήσατε ένα καυγά στη μέση. Κάποια θέματα δεν έχουν λύση –δες το κυπριακό ένα πράγμα- ξαπλώστε μαζί, αγκαλιάστε το ταίρι σας και μην σκέφτεστε πως δεν λύσατε το πρόβλημα. Πιθανόν σε λίγες μέρες να έχει εξαφανιστεί από μόνο του.  

9. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στην ερωτική σας ζωή μην το συζητήσετε αμέσως, δέστε τι φταίει και προσπαθήστε με ρομαντικό τρόπο να το αντιμετωπίσετε. Αν φταίει το άγχος φύγετε ένα διήμερο από όλα.

10. Έχετε υπόψη πως όταν οι άνδρες πνίγονται συναισθηματικά θέλουν λίγο χρόνο στην «σπηλιά» τους πριν μιλήσουν, ρωτήστε τι έχει αλλά αν δεν σας λέει μην πιέσετε τα πράγματα θα σας μιλήσει όταν νιώσει έτοιμος. Όσο αφορά στις γυναίκες αν επιμένουν πως θέλουν να μείνουν μόνες και πηγαίνουν από το ένα δωμάτιο στο άλλο κυνηγήστε τις μέχρι να σας πουν τι έχουν. Δυστυχώς θέλουν σημασία!

10+1 Είναι καιρός να αντιληφθείτε πως μεγαλώνοντας θέλοντας και μη αλλάζετε τόσο εσείς όσο και το ταίρι σας. Οπότε συνέχεια χρειάζεται να συζητάτε για το πώς νιώθετε και το τι σας αρέσει και το τι όχι. Μην κλείνετε τον άλλο απ’ έξω. Στην ψυχολογία δεν υπάρχει η λέξη βαριέμαι, αλλά υπάρχει η ενόχληση για κάτι, όταν νιώθουμε το συναίσθημα της βαρεμάρας στην πραγματικότητα σημαίνει πως κάτι σας ενοχλεί, βρέστε τι είναι αυτό και συζητήστε το!

Tip: Οι έρευνες δείχνουν πως για 1 κακό θέλουμε 5 καλά για να ξεχάσουμε, μετά από κάθε καυγά λοιπόν δώστε στο ταίρι σας 5 φιλία ή 5 αγκαλιές που πραγματικά να εννοείται για να ξεχάσετε ό,τι έγινε. 
phgh:dolce.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου