Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο πρωταγωνιστής της ημέρας!!!Αφιερωμενο Στα Αγορια μας!!!


     Σίγουρα η νύφη τραβά την προσοχή των περισσοτέρων.

      Πρωταγωνιστής, όμως, εκτός από τη νύφη είστε κι εσείς, ο γαμπρός. Πρέπει, λοιπόν, να είστε κι εσείς λαμπεροί. Για να εντυπωσιάσετε με την παρουσία σας, φροντίστε έγκαιρα όσα απαιτούνται για μια ιδανική και εντυπωσιακή γαμπριάτικη εμφάνιση. Δεν αρκεί, όμως, ένα κομψό κουστούμι. Τη διαφορά την κάνουν κάποιες φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες.  
ΓΡΑΒΑΤΑ : Η επιλογή της κατάλληλης, γίνεται σύμφωνα με το χρώμα του κουστουμιού, του πουκαμίσου, ακόμα και των χρωμάτων του γάμου (στολισμό, λουλούδια, νυφικό). Αν δηλ. το νυφικό της νύφης έχει χρώμα ροζ, γαλάζιο, πράσινο, λιλά, τότε σας διευκολύνει. Επιλέγετε χωρίς δεύτερη σκέψη γραβάτα μονόχρωμη ή όχι, κοντά στις ίδιες αποχρώσεις. Όσον αφορά το ύφασμά της, θα πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν γραβάτες σε πολλές ποιότητες π.χ. μάλλινες, κασμιρένιες, βαμβακερές και μεταξωτές που είναι και πιο επίσημες. Να θυμάστε πάντα, πως το στρώσιμο της γραβάτας εξαρτάται από τον κόμπο της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τη δέσετε (περίπου δέκα). Αν δεν είστε σίγουροι για το επιτυχές πρωτότυπο δέσιμό της, προτιμήστε τον κλασικό τρόπο (μονό ή διπλό) αρκεί να φουσκώνει στο κέντρο και να κάνει τα χαρακτηριστικά «λακκάκια» στα πλαϊνά. Τέλος, θυμηθείτε πως, όσον αφορά το μάκρος της, η άκρη – μύτη της πρέπει να αγγίζει την αρχή της ζώνης. Μη σκεφτείτε, ότι φοράτε σακάκι και δε θα προσέξει κανείς ότι έπεσε κοντή. Αντιθέτως, να σκεφτείτε ότι όταν έρθει η ώρα να χορέψετε στη δεξίωση, θα ζεσταθείτε, θα βγάλετε το σακάκι οπότε θα φανεί αν φορέσατε σωστά ή όχι τη γραβάτα σας. 
ΠΑΠΙΓΙΟΝ :Κάτι που μπορεί να μη γνωρίζατε, είναι ότι κυκλοφορούν πολλά σχέδια και χρώματα. Συνήθως, όμως, φοριέται μονόχρωμο και τις περισσότερες φορές μαύρο, σατέν ή μεταξωτό σε συνδυασμό με τη ζώνη ή το ζωνάρι.
ΓΙΛΕΚΟ :Σε πολλούς από τους μέλλοντες γαμπρούς δεν αρέσει, γιατί φοβούνται πως θα τους προσθέσει μερικά κιλάκια, θα τους ζεστάνει και άλλα πολλά. Εε λοιπόν, σας έχω καλά νέα. Όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά μπορώ να πω πως σας κρύβει και κάποια παραπανίσια κιλάκια στο στομάχι, την κοιλιά και τα ¨σωσίβια¨ . Μην το απορρίπτετε πριν το δοκιμάσετε. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν το είχαν σε εκτίμηση και όμως το φόρεσαν την ημέρα αυτή.
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ: Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι να μη σας στενεύει στους ώμους και τα χέρια και το χρώμα του να ταιριάζει απόλυτα με το κουστούμι σας. Μην ξεχνάτε επίσης, πως οι μανσέτες του πρέπει να καλύπτουν τον καρπό και να εξέχουν 1 – 2 πόντους κάτω από το μανίκι του σακακιού. Το πουκάμισο που θα επιλέξετε μπορεί είτε να έχει κουμπιά στις μανσέτες, είτε θηλιές για μανικετόκουμπα. Όσον αφορά το γιακά του πουκαμίσου σας, θα πρέπει να είναι άψογα σιδερωμένος και κολλαριστός, για να στρώνει τέλεια ο κόμπος της γραβάτας, ενώ αν φορέσετε παπιγιόν, τότε θα πρέπει να φορέσετε πουκάμισο με ειδικό γιακά. Να έχετε υπόψη σας πως ένας σκληρός γιακάς – κλασικός ή σπαστός – προσδίδει αυστηρό και επίσημο ύφος, ενώ ένας μαλακός, ένα πιο χαλαρό και ανέμελο ύφος. 
ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ: Επειδή το κόσμημα ενός γαμπρού είναι το ρολόι και τα μανικετόκουμπά του, φροντίστε το πουκάμισο που θα επιλέξετε γι’ αυτήν την ημέρα να φοριέται με μανικετόκουμπα. Προτιμήστε ένα ζευγάρι από μέταλλο – ασήμι ή πλατίνα που θα έχει χαραγμένα τα αρχικά σας πάνω του ή ακόμη και ένα ζευγάρι όπου το χρώμα της πέτρας είναι στην ίδια απόχρωση με τη γραβάτα ή το μαντήλι. Στην περίπτωση όμως, που θελήσετε να φορέσετε το χρυσό σας ρολόι, θυμηθείτε τότε πως και τα μανικετόκουμπα θα πρέπει να είναι χρυσά. Οι κλασικοί γαμπροί προτιμούν απλά σχέδια, σε τετράφωνο, στρόγγυλο ή οβάλ σχήμα. Οι μοντέρνοι, μέταλλα όπως χρυσό, ασήμι, λευκόχρυσο και πλατίνα που συνδυάζονται με πολύτιμες πέτρες, ενώ οι ντεμί τύποι που θέλουν να πρωτοτυπήσουν, επιλέγουν σχέδια που αφορούν κάποιο χόμπι τους. Συμπέρασμα, τα μανικετόκουμπα θα πρέπει να ταιριάζουν πρωτίστως με το ρολόι και δευτερευόντως με τη γραβάτα και το μαντήλι. 
ΜΠΟΥΤΟΝΙΕΡΑ: Συνηθίζεται ο γαμπρός και ο κουμπάρος να φορούν στο πέτο του σακακιού τους μια μπουτονιέρα για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους άντρες, καμωμένη από το ίδιο υλικό και σχέδιο με τα στέφανα. Πολλές φορές ο γαμπρός φορά ένα λουλούδι όμοιο με της νυφικής ανθοδέσμης, για να αποτελεί το τέλειο δίδυμο με την αγαπημένη του. Αν πάλι σας φαίνεται too much, φορέστε ένα μαντήλι στο χρώμα και το ύφασμα της γραβάτας. 
ΖΩΝΗ: Ένα από τα αξεσουάρ του γαμπρού είναι και η ζώνη. Θα πρέπει να είναι ολοκαίνουρια και από αρίστης ποιότητας δέρμα. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε πλήρης χρωματική αρμονία καταρχήν με το κουστούμι, δεύτερον με τα παπούτσια και τρίτον με το χρώμα του πουκαμίσου, ενώ η πόρπη της θα πρέπει να συμφωνεί ως προς το σχήμα και το χρώμα με τα μανικετόκουμπα και το ρολόι. 
ΚΑΛΤΣΕΣ: Οι κάλτσες του γαμπρού πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ολοκαίνουριες, ¨αφόρετες¨ για να μπορούν να στέκονται ψηλά στη γάμπα και να μην έχει φθαρεί το λάστιχό τους ….και φυσικά πρέπει να έχουν το χρώμα του κουστουμιού ή του παπουτσιού.
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ: Ως γνωστόν τα παπούτσια είναι το ¨ατού¨ ενός κομψού άντρα. Πολλοί πιστεύουν ότι τα παπούτσια και το ρολόι φανερώνουν πολλά πράγματα για την προσωπικότητά του. Οι επιλογές είναι πολλές. Λουστρίνια, δερμάτινα, με κορδόνια, με αγκράφα, φιδέ, ίσιο δέρμα ή δίχρωμα. Φροντίστε μόνο το χρώμα τους να συνδυάζεται με το κουστούμι και τη ζώνη.  
ΡΟΛΟΙ: Εκτός από τα παπούτσια, ένα ακόμη δυνατό σημείο της ανδρικής προσωπικότητας είναι και το ρολόι. Είναι ένα από τα λιγοστά (μαζί με τα μανικετόκουμπα) κοσμήματα του γαμπρού. Φροντίστε το μέταλλο του ρολογιού να ταιριάζει με το μέταλλο της πόρπης της ζώνης και με το άλλο κόσμημά σας, τα μανικετόκουμπα. Σκεφτείτε πόσο εντυπωσιακό θα ήταν, δεδομένου ότι θα φορέσετε γιλέκο, να φορέσετε ένα ρολόι – αντίκα τσέπης !!!
ΚΟΣΤΟΥΜΙ: Αν είστε γεματούληδες, θα ήταν φρόνιμο να διαλέξετε σκούρο κουστούμι και γιλέκο που θα σας κρύψει κάποια παραπανίσια κιλάκια, στομαχάκια και ¨σωσίβια¨. Αν είστε κοντούληδες, σας ταιριάζουν περισσότερο τα σταυρωτά και μονόπετα σακάκια με κούμπωμα χαμηλά και τα σακάκια με λεπτές ρίγες. Εννοείται πως σας συμφέρει το ανοιχτόχρωμο κουστούμι, για να δώσετε την ψευδαίσθηση του ύψους.
Αν, πάλι, είστε ψηλός μην το ψάχνετε πολύ, σας ταιριάζουν σχεδόν όλοι οι τύποι κουστουμιών και σε όλα σχεδόν τα χρώματα, Λίγο παραπάνω θα έλεγα πως σας ταιριάζει το σακάκι με περισσότερα από 2 κουμπιά. 
Μετά από τόσες συμβουλές, η εμφάνισή σου γαμπρέ πρέπει να είναι άψογη…
phgh:stargamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου