Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Σεξ και απιστία στο διαδίκτυο, μάστιγα της εποχής

FACEBOOKSEX
Cybercheating ή sexting – 2 λέξεις καινούργιες στην ζωή μας. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά οτι η τάση πολλών ανθρώπων είναι οι γνωριμίες μέσω κοινωνικών δικτύων. Με Facebook και Twitter να πρωτοστατούν.
Ότι είναι τόπος απιστίας το υποπτευόμασταν, αλλά πλέον είμαστε σίγουρες καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Σουίνμπερν της Μελβούρνης, προέκυψε πως ένα ποσοστό της τάξης του 40% έχει απιστήσει μέσα από το διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα τα βασικά σημεία της έρευνας έχουν ως εξής:

heartfb1
  • 96,8% των χρηστών του Διαδικτύου έχει λογαριασμό στο Facebook.
  • 27,9% μπαίνει σε chat rooms και σελίδες dating.
  • 10% αναζητά αποκλειστικά ερωτική γνωριμία.
  • 45,7% θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω Διαδικτύου.
  • 46% έχει κάνει φιλίες μέσω Internet.
  • 45,6% φλερτάρει μέσω Internet.
  • Οι άνδρες σε ποσοστό 56% και οι γυναίκες σε ποσοστό 35%.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.014 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-54 ετών.
evaparker
‘Ατομα μοναχικά, ψυχικά ανισσόροπα, άτομα χωρίς σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους, άτομα χωρίς αυτοπεποίθηση, εγκληματίες που περιμένουν την λεία τους εκεί στο chat room. Πάρτε παράδειγμα την Cheryl Cole με τον Ashley Cole που ο γάμος τους όταν αγγλική εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Ashley έστελνε γυμνές φωτογραφίες του σε θαυμάστριές και φίλες του από το facebook. Ακόμη και η θεά Eva Longoria χώρισε από τον μπασκετμπολίστα σύζυγο της Tony Parker όταν ανακάλυψε ότι αυτός έστελνε σεξουαλικά μηνύματα και γυμνές του φωτογραφίες στη σύζυγο ενός πρώην συμπαίκτη του.  
coles
Οι ειδικοί λένε: Φυσικά πολλοί πιστεύουν ότι ταιριάζουν πολύ περισσότερο με τον άνθρωπο που γνωρίζουν online, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά δεν τον ξέρουν αρκετά, και δεν τον έχουν ζήσει από κοντά. Οι ίδιες έρευνες μας αποδεικνύουν επίσης ότι όσοι χώρισαν για να κάνουν νέα ερωτική σχέση με τον νέο άνθρωπο που γνώρισαν online, χώρισαν και από αυτόν πάρα πολύ σύντομα, γιατί φυσικά όσα νόμιζαν δεν ήταν αλήθεια περισσότεροι αρνούνται να δουν ότι μια σχέση μέσω του διαδικτύου μπορεί να είναι εντελώς ψεύτικη και πλασματική.
Δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις είναι έτσι, αλλά όσες καλλιεργούνται μόνο μέσα στο διαδίκτυο, σπάνια πετυχαίνουν. Όταν θέλει κάποιος να φλερτάρει στο διαδικτύου θα χτίσει μια εικόνα για τον εαυτό του που θα είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματική – ή έστω εμφανώς βελτιωμένη.
Σε μια έρευνα με 5,000 δικηγόρους, το facebook αναφέρθηκε στο 20% των περιπτώσεων διαζυγίου.
phgh:beu.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου