Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πως θα ντυθείς γαμπρός ?...!



ΟΚ, ήρθε η ώρα για το απονεννοημένο διάβημα. Η ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου παρουσία θεού και ανθρώπων. Δε θα το σχολιάσουμε περαιτέρω, είναι γνωστό πως όλοι μας ορκιζόμαστε πως δε θα το κάνουμε, μέχρι να το κάνουμε - και μας αρέσει κι όλας. Ας αφήσουμε τώρα τα φιλοσοφικά, γιατί το εδώ φλέγον θέμα είναι άλλο: Το γαμπριάτικό σου στιλ. 


Αν δε σε απασχολεί, είσαι εντελώς λάθος. Σκέψου μόνο πως η στιλιστική σου επιλογή τη συγκεκριμένη μέρα θα σε κυνηγάει μια ζωή. Θα τη βλέπεις σε όλες τις φωτογραφίες που θα δείχνει η σύζυγος στις φίλες της, θα την "απολαμβάνεις" ξανά και ξανά στο video του γάμου που θα παίζεις για καιρό και σε πολλές μετέπειτα επετείους. Ασε, είναι που είναι εφιάλτης, τουλάχιστον ας λες από μέσα σου "ωραίος ήμουν ρε συ, σκέτος Κλούνεϋ".

Επίσης, συγνώμη, αλλά είναι και θέμα αντρικού εγωισμού. Πρέπει να έχεις ένα πειστήριο να δείχνεις ότι κάποτε "μέτραγες". Να το βλέπει η γυναίκα σου και να σε ξαναερωτεύεται. Εκείνη δηλαδή γιατί τη μερεμέτισαν σαρανταπέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες για τη μεγάλη στιγμή; Αξίζεις κι εσύ έστω ένα αξιοπρεπές κοστούμι.

Επί της ουσίας: 
Έχεις καταλήξει πως θα εμφανιστείς στην εκκλησία ή προβληματίζεσαι τι σου ταιριάζει και τι όχι;Τι είναι σύγχρονο και τι αναχρονιστικό;Το σώμα σου πώς θα υποστήριζε κατάλληλα ένα «γαμπριάτικο» κοστούμι;

Πολλές ερωτήσεις μαζεμένες και έχεις επιπρόσθετα και την οργάνωση της δεξίωσης,τα προσκλητήρια,την ανθοδέσμη,τη λιμουζίνα,τον προορισμό του μήνα του μέλιτος...
Βαρύς ο πονοκέφαλος φίλε μου...είναι και η οικονομική κρίση στη μέση,τα μέτρα λιτότητας,το ΔΝΤ...όλα όμως χρειάζονται ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις.Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ.Don’t worry about a thing!
Τουλάχιστον ως προς το ένδυμα οι συμβουλές μας είναι πολύτιμες.Και αν ο γάμος σου λάβει χώρα την τρέχουσα σεζόν,θα σε βοηθήσουμε με μικρά αλλά σημαντικά στυλιστικά μυστικά, ώστε να λάμπεις την σημαντικότερη μέρα της ζωής σου.

Συμβουλή πρώτη: Ξεχνάς διαπαντώς τα μπεζ και ivoire φανφαρώδη φτηνολαμέ κοστούμια μαζικής παραγωγής που δυστυχώς βλέπουμε ακόμη σε βιτρίνες βιοτεχνών της κακιάς ώρας,συνδυασμένα με εξίσουλαμέ πουκάμισα με φραμπαλάδες και γραβατόνια με στρασένιες καρφίτσες,εκτός και αν κουμπάρος σου είναι ο Γιώργος Μάγκας(ο γνωστός κλαρινιτζής) και θέλεις να τον ανταγωνιστείς.

Συμβουλή δεύτερη: Οφείλεις να σκεφτείς λίγο πρακτικά μιας και περνάμε την εποχή των ισχνών αγελάδων και να αποφασίσεις με σοφία χωρίς να ακους την μουρμούρα της μαμάς και του μπαμπά,γιατί μην ξεχνάς ότι οι γονείς σου παντρεύτηκαν σε άλλες εποχές. Το κοστούμι του γάμου θα το βάλεις μόνο στο γάμο;Ή θέλεις να επενδύσεις σε κάτι που θα φορέσεις και σε άλλες εξίσου επίσημες περιπτώσεις;

Συμβουλή τρίτη: Εάν είσαι συντηριτικός τύπος και πιστεύεις στις κλασικές αξίες της ένδυσης,τότε σίγουρα ένα μαύρο tuxedo,είναι η καλύτερη λύση για σένα.Συνδυασμένο εκ του ασφαλούς με «παπαγάλο» πουκάμισο με διπλή μανσέτα,σατέν ζωνάρι,παπιγιόν και λουστρίνι δετό παπούτσι,δηλώνεις κλασικός James Bond,αριστοκράτης σαν τον Gianni Agnelli,τον Αριστοτέλη Ωνάση και τα συναφή. Είναι ένα outfit που θα φορέσεις σίγουρα σε ένα black tie party,σε μια δεξίωση,ακόμη και στην ορκωμοσία του παιδιού σου όταν πάρει το πτυχίο.Διαχρονική λοιπόν η αξία του tuxedo!

Συμβουλή τέταρτη:Αν δεν είσαι τόσο συντηρητικός αλλά ούτε και ιδιαίτερα προοδευτικός,ανήκεις δηλαδή στο 70% του ανδρικού πληθυσμού,τότε ιδανική επιλογή είναι ένα δίκουμπο ή μονόκουμπο –αναλόγως του βάρους και του ύψους σου-μαύρο κοστούμι,μεέντονες μύτες στο γιακά του λευκού πουκάμισου και στενήμεταξωτή μαύρη γραβάτα,η οποία κάνει την διαφορά όταν έχει επιβλητικό πουά,ή έντονη γκρι μεταλλική ρίγα.Απαραίτητο συνοδευτικό το λευκό μεταξωτό μαντηλάκι.
Επειδή όμως με το μαύρο,το πιο πιθανό είναι τους ζεστούς μήνες να «βελάξεις»από την ζέστη,η πρόταση μας είναι ένα καλοραμμένο ανοιχτό γκρι μεταλλικό κοστούμι με ή χωρίς λευκή ρίγα.Μην το φοβηθείς! Διότι το γκρι βρίσκεται στο peak του τις τελευταίες σεζόν (ιδιαίτερα δε αυτή που διανύουμε τώρα) και αποτελεί αντάξιο ανταγωνιστή του μαύρου, για να μην σου πώ ότι θα το εξολοθρεύσει σε λίγα χρόνια. Συνδύασε το με εξίσου λευκό πουκάμισο και επέλεξε μια ιδιαίτερη γραβάτα που να έχει ως βάση της το γκρι. Προσοχή στο ύφασμα της. Πρέπει να βγάζει την ίδια γυαλάδα με το κοστούμι. Όσον αφορά το υπόδημα,τόλμησε να φορέσεις καφέ με το γκρι και όχι το συνηθισμένο μαύρο. Αποτελεί ασφαλή και κομψή υπέρβαση.

Συμβουλή πέμπτη: Είσαι μοντέρνος τύπος που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και παρακολουθείς την μόδα και τις τάσεις κάθε σεζόν,ανελλιπώς.Good! Φαντάζομαι λοιπόν να έχεις απομυθοποιήσει και το κοστούμι ως σύνολο,όπως έχει κάνει και η πλειοψηφία των σχεδιαστών.Η μίξη σακάκι με διαφορετικό παντελόνι έχει κερδίσει τις καρδιές και τις εντυπώσεις μας ως ναι μεν formal outfit,αλλά και relaxed ταυτόχρονα.

Οι επιλογές σου είναι δύο: 1) Διάλεξε ένα ωραιο μαύρο μονόκουμπο σακάκι με στενό πέτο -όπως μας έχει συνηθήσει ο Dior, slim fit μαύρο μεταξωτό πουκάμισο με στενό γιακά ή και μάο -άλλωστε δεν είσαι ο τύπος της γραβάτας,αλλά κάλλιστα μπορείς να κοντράρεις την μαυρίλα με ένα γκρι μεταξωτό stripe παπιγιόν- και συνδύασε τα με ένα σαντούκ γκρι παντελόνι (βλέπε Prada).Το μαύρο δετό λουστρίνι μοκασίνι πάντα χτυπάει ωραία στο μάτι αλλά κι ένα αντίστοιχο super designed δερμάτινο loafer. Όσον αφορά το μαντηλάκι, επέλεξε ό,τι πιο εκκεντρικό βρεις,αρκει να μην σε μεταμορφώσει ξαφνικά σε τσίρκο.Θα καταλάβεις ποιο είναι το κατάλληλο, ταιριάζοντάς το βάσει των χρωμάτων σου (ξανθός,μελαχροινός,καστανός).

2) Για ακόμη περισσότερη κομψότητα, αποφάσισε να φορέσειςσταυρωτό σακάκι και δη γκρι ή καφέ ή μπλε μεταλλικό.Συνδύασε το με λευκό formal αλλά ματ παντελόνι, λεπτό μεταξωτό V-neck σε ελαφρώς πιο ανοιχτή απόχρωση από το σακάκι ή slim fit cotton πουκάμισο, εννοείται χωρίς γραβάτα, αλλά απαραίτηταμαντηλάκι(κατα προτίμιση μονόχρωμο λευκό) και καφέ δερμάτινα ελαφρώς μυτερά loafer.Συμβουλή έκτη και τελευταία: Μάθε τι χρώμα νυφικό θα φορέσει η καλή σου -μην το δεις πριν το γάμο για εθμιτυπικούς λόγους- και αποφάσισε τι θα φορέσεις ώστε να υπάρχει ένα match pointχρωματικά μεταξύ σας, όπως άλλωστε συνηθίζουν τα διάσημα ζευγάρια του Hollywood. Κάτι ξέρουν και αυτοί.Και...

Βίον ανθόσπαρτον!
phgh:gamosgamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου