Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Γαμπρέ το νου σου...


     Σίγουρα ο υποψήφιος γαμπρός δεν έχει το ίδιο άγχος και τις ίδιες αγωνίες με τη μέλλουσα σύζυγο του, η οποία αναζητά μήνες πριν το γάμο το κατάλληλο νυφικό.

     Σε καμιά περίπτωση βέβαια, κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι και ο γαμπρός πρέπει και οφείλει να ψάξει, ώστε να βρει εκείνο το κοστούμι που θα τον αντιπροσωπεύει και θα τον κάνει πραγματικά να νιώθει άνετα μέσα σ’ αυτό.
     Άλλωστε οι πρωταγωνιστές εκείνη την ημέρα είναι δύο.
    Και μη μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει σχόλια για το πόσο γοητευτικός και αρρενωπός είναι ο γαμπρός και πόσο τυχερή είναι η νύφη για το παλικάρι που «παίρνει»… κλπ 
    Εξάλλου, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.
   Έτσι και εμείς  ψάξαμε και ρωτήσαμε τους ειδικούς, για το τι πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος  γαμπρός, όταν θα αποφασίσει να πάει στα μαγαζιά. 
 
1. Κάλο θα ήταν να αποφύγετε τη διχρωμία ανάμεσα στο σακάκι και το παντελόνι, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι πιο casual και καθημερινό.
2. Αν επιλέξετε το διαχρονικό, κλασσικό, μαύρο κοστούμι φροντίστε να σπάσετε την σκοτεινή μονοχρωμία, τοποθετώντας στην μπουτονιέρα ένα μικρό λουλούδι αντίστοιχο με αυτό της νυφικής ανθοδέσμης.
3. Αν είστε πολέμιος της γραβάτας, είστε από τους τυχερούς, καθώς τα τελευταία χρόνια απουσιάζει διακριτικά, ιδιαίτερα σε γάμους με νεανικό ύφος.
4. Εάν σας αρέσουν τα γιλέκα θυμηθείτε ότι κολακεύουν τους περισσότερους άνδρες και μπορούν να φορεθούν με ή χωρίς γραβάτα.
5. Κύριο μέλημα του γαμπρού είναι να αισθάνεται άνετα με τα ρούχα του (οι γυναίκες άλλωστε έχουν μεγαλύτερες αντοχές). Έτσι, όσον αφορά στην επιλογή του πουκαμίσου καλό θα ήταν να φροντίσετε ώστε να υπάρχει κενό ανάμεσα στο κολάρο και το λαιμό σας.
6. Ένα εξαιρετικά λεπτό σημείο στην συνολική εικόνα του γαμπριάτικου κοστουμιού είναι το μήκος του παντελονιού αλλά και του σακακιού.
Στην μια περίπτωση  μην ξεχάσετε ότι το σωστό μήκος είναι αυτό που επιτρέπει στο στρίφωμα να ακουμπά το κορδόνι των παπουτσιών, ενώ όσον αφορά στο σακάκι, το στρίφωμα, όταν είστε σε στάση προσοχής, θα πρέπει να αγγίζει ελαφρά τον αντίχειρα.
Σημαντική λεπτομέρεια επίσης: η μανσέτα από το πουκάμισο, θα πρέπει να είναι ένα πόντο μακρύτερη από το μανίκι του σακακιού.
     Αγόρια (χωρίς παρεξήγηση), το πιο σπουδαίο από όλες τις παραπάνω συμβουλές είναι να συνοδεύεστε  από μια γυναίκα όταν θα αρχίσετε τις εξορμήσεις σας στα μαγαζιά.  Καλά ψώνια …
phgh:stargamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου