Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χτένισμα Νύφης


Νυφικό χτένισμα
Σίγουρα προσπαθείς να βρεις το νυφικό χτένισμα που σου ταιριάζει μέσα από περιοδικά, internet, album κομμωτών ακόμα και από την τηλεόραση. Σίγουρα έχεις φανταστεί κάπως τον εαυτό σου; Να είσαι το κέντρο της βραδιάς, μια από τις πιο εντυπωσιακές νύφες και γιατί όχι να θυμίζεις και βασίλισσα. Μην αισθάνεσαι άσχημα, δεν είσαι η μόνη. Όλες λίγο πολύ τις ίδιες σκέψεις κάναμε, ίσως και πιο τρελές. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να διαβάσεις πολύ πολύ προσεκτικά όλα τα παρακάτω:

  • Στις φωτογραφίες που θα συλλέγεις, να μην κοιτάζεις μόνο το χτένισμα, αλλά τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κοπέλας – σχήμα προσώπου, ύψος λαιμού, μύτη, αυτιά – ποια σημεία της αναδεικνύει το συγκεκριμένο    χτένισμα, τη πυκνότητα, ποσότητα και μάκρος των μαλλιών της και αν θα σε κολάκευε εσένα αυτό ή όχι.
  • Προσπάθησε να περιγράψεις λεπτομερέστατα ή ακόμα καλύτερα να φωτογραφήσεις με φωτογραφική μηχανή ή μέσω κινητού το νυφικό σου και να το δείξεις στον/στην κομμώτριά σου για να ¨πιάσει¨ το ύφος του γάμου.
  • Φρόντισε να καταλήξεις σε κάποιο αξεσουάρ (πέπλο, κουάφ, κορώνα, στεφάνι από λουλούδια, τσιμπιδάκια, κρυσταλλάκια, φυσικό λουλούδι) πριν να αρχίσεις τις πρόβες.
  • Σκέψου το ενδεχόμενο για κάποια επιμήκυνση ή ενίσχυση του όγκου των μαλλιών σου με τη βοήθεια κάποιας τρέσας ή extensions( 1 μήνα νωρίτερα).
  • Λάβε υπόψη σου την εποχή στην οποία παντρεύεσαι και άκου και κανένα δελτίο καιρού για καλό και για κακό λίγες μέρες πριν. Καλό είναι να ξέρεις τον καιρό, μήπως χρειαστεί να αλλάξεις τελευταία στιγμή και αντί για λυμένα κάνεις κάτι σε πιασμένο.
Φρόντισε για όλα τα παραπάνω εσύ και συμβουλέψου τον/την κομμώτριά σου. Έχει την πείρα και την ικανότητα να διακρίνει με μια ματιά μόνο αυτό που ταιριάζει στην καθεμιά. 

Πέπλο

Αν το πέπλο που σου αρέσει είναι μακρύτερο από τη μέση σου, ή φτάνει μέχρι τα πόδια σου και σέρνεται σχηματίζοντας ουρά, τότε το ιδανικότερο χτένισμα είναι κάποιο με σφιχτά δεμένα χαμηλά μαλλιά ή ένας κότσος (χαμηλός ή ψηλός). Πάντως σε καμία περίπτωση κάποιο χτένισμα με μεγάλο όγκο. Αν πάλι είσαι των λυμένων μαλλιών, της χαλαρής ή σφιχτής μπούκλας ή του επιμελώς ατημέλητου, τότε να ξέρεις πως μπορείς και πάλι να το φορέσεις στηρίζοντάς το κάτω από τα μαλλιά, όποιου μήκους κι αν είναι το πέπλο (εννοείται όχι κοντύτερο από το μήκος των μαλλιών).
Σκέψου καλά πριν κατασταλάξεις σε κάποιο χτένισμα και πριν αποφασίσεις για το αν θα φορέσεις ή όχι πέπλο. Αν επιλέξεις πάντως να το φορέσεις, θα χρειαστεί να το αφαιρέσεις στη δεξίωση. Να ξέρεις πως υπάρχουν κάποια χτενίσματα που βοηθούν γι’ αυτό, απλά και πάλι το χτένισμα δε θα είναι το ίδιο.

Συμβουλές 

  • Κάνε την περμανάντ, extensions ή βάψιμο μαλλιών 1 - 2 βδομάδες πριν, όχι τελευταία στιγμή.
  • Για να μην αγχώνεσαι μέχρι τελευταία για το πώς θα βγει το αποτέλεσμα την ημέρα εκείνη, κάνε όσο περισσότερες πρόβες μπορείς και 1 με 2 εβδομάδες πριν κάνε 1 ακόμη πρόβα με το τελικό χτένισμα .
  • Στην τελευταία πρόβα (αυτή που θα κάνεις 1-2 εβδομάδες πριν το γάμο) καλό θα είναι να έχεις τα αξεσουάρ μαζί σου (πέπλο, κορώνα, στεφάνι από λουλούδια, τσιμπιδάκια ή φυσικό λουλούδι ) και να τα δοκιμάσετε.
  • Να έχεις στο νου σου ότι το πέπλο κάποια στιγμή, στη δεξίωση θα το βγάλεις και πρέπει να σε βοηθήσει κάποια γι’ αυτό.
  • Αν χρησιμοποιήσεις φυσικό λουλούδι, φρόντισε να το έχεις μέχρι τελευταία στο ψυγείο, μέσα σε ειδικό σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό ή κάπου αλλού (θα σου το δώσουν από το ανθοπωλείο) για να αντέξει μέχρι την δεξίωση. Αα! και φυσικά, μην κάνεις τσιγκουνιές, πάρε 2 παραπάνω από αυτά που θα χρησιμοποιήσεις καθώς είναι πολύ τρυφερά και σπάνε εύκολα.
  • Μη βιαστείς να φτιάξεις τα μαλλιά σου την ημέρα του γάμου, γιατί 1ον δεν θα κρατήσουν μέχρι τα ξημερώματα (αφού τόσο θα κρατήσει η δεξίωση) και 2ον τσιμπιδάκια - σε περίπτωση που κάνεις κάποιο χτένισμα με τα μισά ή όλα τα μαλλιά ψηλά μαζεμένα - θα σου φέρουν πονοκέφαλο και συνεπώς θα σου χαλάσουν την διάθεση, κάτι που δεν θέλουμε.
  • Λούσε τα μαλλιά σου από το προηγούμενο βράδυ. Μερικές φορές στρώνουν καλύτερα, έχουν μεγαλύτερο όγκο και δεν πετάνε μικρές τριχούλες. Συμβουλέψου, όμως, και τον/την κομμώτρια σου.
  • Θυμήσου, λίγο πριν την κόμμωση, να φορέσεις είτε ένα πουκάμισο είτε μια μπλούζα με ανοιχτό ντεκολτέ ή ράντες, ώστε να μην χαλάσεις το χτένισμα βγάζοντάς την.
  • phgh:stargamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου