Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Ανέκαθεν , το κύριο πρόσωπο την μέρα του γάμου είναι η νύφη. Γι' αυτό πρέπει να είναι ωραιότερη από κάθε άλλη φορά κ να αισθάνεται αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό της.


  Κυρίαρχο στοιχείο της εμφάνισης της είναι η όλη παρουσία που δίνει το νυφικό κ που την κάνει έτσι να δείχνει αιθέρια . Για τον λόγο αυτό το μακιγιάζ δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έντονο και εκτυφλωτικό , αφού η μέρα αυτή δεν είναι κατάλληλη για εντυπωσιακές μεταβολές . Η νύφη πρέπει να αισθάνεται άνετα και να νιώθει ότι το μακιγιάζ αναδεικνύει την δική της ομορφιά και ότι δεν "φοράει" το πρόσωπο μιας άλλης . Με λίγα λόγια επειδή ντύνεσαι νυφούλα δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μια υπερπαραγωγή αλλά πρέπει να έχεις σαν βάση το μακιγιάζ που ξέρεις ότι σου πηγαίνει.
  Το μακιγιάζ την μέρα τούτη πρέπει να είναι διακριτικό , ανάλαφρο , φυσικό και να ακολουθεί τον χρωματικό σας τύπο , δημιουργώντας έτσι μια ολική αρμονία των χρωμάτων . Έτσι, αποφεύγονται οι έντονες αποχρώσεις γιατί δημιουργούν κοντράστ με το λευκό φόρεμα . Προτιμήστε χρώματα απαλά παστέλ , που δίνουν στο πρόσωπο καθαρότητα ,γλυκύτητα και αγνότητα .Το μακιγιάζ της ημέρας αυτής πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωινό μακιγιάζ και κάτι λιγότερο από ένα μακιγιάζ επίσημου event.
  Βέβαια ,όλα τη μέρα αυτή εξαρτώνται από το concept που έχετε επιλέξει για τον γάμο σας ,.Ας δούμε όμως τα κυριότερα concept που επικρατούν γενικότερα.
1.Η ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΝΥΦΗ:Φυσικό μακιγιάζ, με παστέλ αποχρώσεις σκιάς (μπεζ 'η σάπιο Μήλο),διακριτικές λάμψεις στα μήλα , απαλό ροζ κραγιόν και gloss.Οι ξανθιές καλό είναι να προτιμήσουν την καφέ mascara ,ενώ οι μελαχρινές την μαύρη.
2.Η GLAMOROUS ΝΥΦΗ:Το eyeliner είναι το μοιραίο όπλο των μοιραίων γυναικών και δημιουργεί ένα λάγνο βλέμμα . Λεπτή γραμμή eyeliner,με ανοδική κλίση που ξεφεύγει λίγο απ τις εξωτερικές άκρες των ματιών ,κάνοντας τα σκίτσα .Λόγω της έντασης που δίνει το eyeliner ,η σκιά πρέπει να είναι σε ουδέτερο χρώμα ,αρκετά ανοιχτό , όπως απαλό μπεζ ή ιριδίζον λευκό .Τελευταία πινελιά είναι ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν, σε φωτεινή απόχρωση.
3.Η ΜΟΝΤΕΡΝΑ ...ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΝΥΦΗ:Τονίστε τα μάτια με γκρι μεταλλική σκιά ,eyeliner, μολύβι στο κάτω εσωτερικό του ματιού και ψεύτικες βλεφαρίδες ,για αποτέλεσμα βγαλμένο από σελίδες περιοδικού. Ρουζ και κραγιόν ΑΥΣΤΗΡΑ σε φυσικούς και ουδέτερους τόνους.
4.Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΥΦΗ:Σκιές σε παστέλ αποχρώσεις ,όπως λιλά ,βεραμάν ,σωμών ή ροζ. Αντί για κραγιόν προτιμήστε ένα glοss με ελαφρύ χρώμα, για ζουμερά και λαμπερά χείλη. Για ρουζ ,προτιμήστε ένα απαλό ροδακινί χρώμα.
 Στα παραπάνω concept ,τα χρώματα που αναφέρονται για το μακιγιάζ, αφορούν το φετινό καλοκαίρι ,αφού όπως θα πρέπει να γνωρίζετε ,τα χρώματα του μακιγιάζ είναι διαφορετικά ,ανάλογα με την εποχή αλλά τις τάσεις τις εκάστοτε μόδας που επικρατεί.
   Ας δούμε όμως παρακάτω ποια είναι σε γενικές γραμμές τα βασικά βήματα για ένα μακιγιάζ νύφης.
- MAKEUP: Το makeup θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τον χρωματικό σας τύπο και ταυτόχρονα να είναι έναν τόνο ανοιχτότερο ,για να δείχνει έτσι η επιδερμίδα σας φωτεινή .Επίσης θα πρέπει ναι μεν να είναι καλυπτικό ,αλλά και να μην βαραίνει το δέρμα και σας δίνει έτσι μια όψη "μάσκας" .Φυσικά δεν θα πρέπει να παραμεληθούν οι εκτεθειμένες περιοχές ,όπως για παράδειγμα ο λαιμός αλλά και το ντεκολτέ της νύφης.
-CONCEALER: Το concealer θα πρέπει να είναι έναν τόνο ανοιχτότερο από το makeup.
-ΠΟΥΔΡΑ: Διάφανη πούδρα σε μικρή ποσότητα .Δώστε έμφαση σε μέτωπο ,πηγούνι και μύτη ,αφού αυτές οι περιοχές έχουν περισσότερη λιπαρότητα.
-ΡΟΥΖ: Ροζ –πορτοκαλί –κοραλλί – μπεζ .Αυτά τα χρώματα αν τοποθετηθούν σε σωστή ποσότητα ,δίνουν στο πρόσωπο όψη υγείας.
-ΜΑΤΙΑ: Οι συνήθεις αποχρώσεις για το νυφικό μακιγιάζ είναι οι εξής :όλα τα χρώματα του παγου,ροζ,ροζ-βιολε,ροζ-μοβ,γαλαζιο,γκρι-μπλε,λεβαντας,λιλα,γκρι-πρασινο,ροδακινι,σομον,βερικοκι,καφε- κόκκινο ,καφέ-γκρι. Βέβαια για τους καλοκαιρινούς μήνες και με βάση τις τάσεις που επικρατούν φέτος ,ωραίες είναι και οι αποχρώσεις του χρυσού ,του μπρονζε αλλά και του μπεζ ,που είναι all time classic.
-ΚΡΑΓΙΟΝ: Ροζ, μπεζ και πορτοκαλί αποχρώσεις είναι νομίζω οι ιδανικότερες για αυτήν την μέρα. Φυσικά, δεν παραλείπετε το lip gloss ,για να αναδείξετε τα χείλη σας και να τα κάνετε να δείχνουν λαμπερά  και ζουμερά.
  
TIP: 
1. Απλώστε λίγη ποσότητα λευκού concealer στα ζυγωματικά και  στην περιοχή πάνω από το άνω χείλος ,για extra λάμψη. 
  Η αγωνία και το άγχος να είστε τέλειες την μέρα του γάμου σας ,μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερβολές που δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα .Για αυτό καλό είναι να εμπιστευθείτε έναν makeup artist και να κάνετε 1-2 δοκιμαστικά ,πριν καταλήξετε στο look που σας ταιριάζει.
  Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά από τα βασικά λάθη που γίνονται την μέρα αυτή όσον αφορά το μακιγιάζ και σας τα παραθέτω έτσι ώστε να τα αποφύγετε.

4 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ
- Μην τοποθετείτε περισσότερο makeup απ' όσο χρειάζεται, γιατί διαφορετικά θα μοιάζετε ψεύτικη. Οι ατέλειες είναι γοητευτικές και άλλωστε είναι αυτές που σας χαρακτηρίζουν.
- Μην τοποθετείτε περισσότερη ασημόσκονη από όσο χρειάζεται και γενικότερα μην υπερβάλλετε με οτιδήποτε γυαλίζει.
- Αποφύγετε οποιαδήποτε extreme εμφάνιση ,που δεν συμβαδίζει με την προσωπικότητα σας. Διαφορετικά θα δείχνετε σαν καρικατούρα. (sorry!)
- Μην κάνετε έντονο μακιγιάζ σε πολλά σημεία του προσώπου σας. Επιλέξτε με τον makeup artist ,αν θα τονίσετε τα μάτια σας ή τα χείλη σας ή τα μαγούλα σας ,ανάλογα με το τι σας κολακεύει περισσότερο.
phgh:stargamos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου