Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ηρεμήστε… it’s only Christmas!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ12
Είναι γνωστός ο πανικός πριν τις γιορτές.

Οικογενειακές συγκεντρώσεις, φώτα, δέντρα, δώρα, ρεβεγιόν, μαγειρέματα, παιδικές αναμνήσεις, μοναξιά, κρύο, σημαντικές αποφάσεις… με μια λέξη: Χριστούγεννα!! Φαίνεται πως έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να επηρεάζουν τα κέφια ή τα νεύρα μας. Το αποτέλεσμα είναι πως λίγοι είναι αυτοί που τα χαίρονται καθώς οι περισσότεροι απλώς τα… τρέμουν!Δεν είναι ανάγκη να παρασυρθείτε από τις ανασφάλειες των Χριστουγέννων.
Διαβάστε μερικές απλές  αλλά λειτουργικές λύσεις για να μπείτε στο πραγματικό νόημα των γιορτών:
  • Μη σταματήσετε να ασκείστε με οποιοδήποτε τρόπο. Γυμναστήριο, χορός, yoga, τρέξιμο ή κάποιο σπορ: θυμηθείτε πως έστω και 10 λεπτά άσκησης τη μέρα, μπορεί να διατηρήσει και να αυξήσει την ενέργεια και τα κέφια σας.Αφήστε το αυτοκίνητο ή το μετρό και περπατήστε λίγο περισσότερο. Εκτός των άλλων, τονώνει και ξεκουράζει τον εγκέφαλο και την καρδιά. Μισή ώρα τη μέρα θα βοηθήσει σημαντικά να αποφύγουμε τις δυσάρεστες σκέψεις που μας τριγυρίζουν.
  • Αυξήστε τη λήψη βιταμινών B και D, γιατί η έλλειψή τους συχνά οδηγεί σε κούραση, άγχος , μειωμένη ενεργητικότητα ή και κατάθλιψη. Οι τροφές που περιέχουν σύμπλεγμα βιταμινών B και D είναι μεταξύ άλλων τα λιπαρά ψάρια, τα αυγά, το μουρουνέλαιο, το γάλα, τα δημητριακά, τα φασόλια, οι πατάτες, οι μπανάνες, το κρέας.
  • Μην ξεχνάτε να αναπνέετε! Η αναπνοή ενώ συνήθως μας «συμβαίνει», είναι από τις λειτουργίες στις οποίες μπορούμε να επέμβουμε, με θαυμαστά αποτελέσματα για το νευρικό μας σύστημα. Μάθετε να χρησιμοποιείτε την αναπνοή σας για να αλλάζετε τα συναισθήματά σας. Δοκιμάστε μεθόδους, πειραματιστείτε και γνωρίστε πως να αναπνέετε βαθιά, αργά, ρυθμικά αλλά κυρίως συνειδητά.
  • Δώρα δεν είναι μόνο τα πράγματα. Η κρίση άλλωστε δε βοηθάει στα ψώνια! Δε χρειάζεται να αγοράσετε άπειρα μικροπράγματα που κοστίζουν και σε χρήμα και σε χρόνο. Προσφέρετε με την καρδιά σας χαμόγελα, αγάπη, κατανόηση. Χαρίστε καλά λόγια και ευχές. Δείτε τη διαφορά!
  • Βάλτε σαφείς και ξεκάθαρες προτεραιότητες σε αυτά που θέλετε και σε αυτά που πρέπει να κάνετε όπως και σε αυτούς που θέλετε ή πρέπει να δείτε μέσα στις γιορτές. Φτιάξτε μια λίστα. Φροντίστε να βεβαιωθείτε πως η λίστα περιέχει και εσάς αλλά και αυτούς που σας δίνουν χαρά!
  • phgh:.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου