Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Χειμωνιάτικος γάμος




     Ο περισσότερος κόσμος συνήθως προτιμά να παντρεύεται καλοκαίρι, που ο καιρός είναι ευνοϊκός για ένα γάμο σε εξωτερικό χώρο. Ένας χειμερινός γάμος, όμως, έχει άλλα πλεονεκτήματα...
     Το βασικότερο, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι ότι κοστίζει λιγότερο. Όλα είναι πιο οικονομικά το χειμώνα: οι χώροι δεξιώσεων, τα ξενοδοχεία, οι φωτογράφοι, οι ανθοστολισμοί, ακόμα και το νυφικό χτένισμα και μακιγιάζ κάποιες φορές. Εκτός, βέβαια, αν προτιμάτε ένα χειμερινό τοπίο σαν τις γαλλικές Άλπεις ... τότε θα σας κοστίζει "κάτι" παραπάνω! :-)
     Ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα ενός τέτοιου γάμου, ιδιαίτερα την εποχή των Χριστουγέννων. Από προσωπική μου εμπειρία σε χώρους δεξιώσεων που έχω επισκεφτεί, η όλη ατμόσφαιρα και το ντεκόρ ενός "Χριστουγεννιάτικου" γάμου, με όμορφα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, με το στολισμένο τζάκι και με φωτάκια να τρεμοσβήνουν παντού, είναι ασύγκριτη!
      Αν επιλέξετε να κάνετε το γάμο σας σε χειμωνιάτικο τοπίο γεμάτο χιόνι, όλη αυτή η κατάλευκη ομορφιά είναι μαγευτική.
   Και καλεσμένοι σας σίγουρα θα απολαύσουν την ιδιαιτερότητα ενός χειμωνιάτικου γάμου. Σκεφτείτε ότι, μέσα σε ένα καλοκαίρι μπορεί να τύχει να είναι καλεσμένοι σε 2 ή και 3 γάμους, ενώ το χειμώνα ... θα είστε ίσως οι μοναδικοί! 
     Ο χειμωνιάτικος γάμος σας θα μείνει σε όλους αξέχαστος, αρκεί να τον αξιοποιήσετε κατάλληλα.

     

  • Νυφικό: αν ο γάμος σας γίνει χειμώνα, σε περιοχή (ή και σε χώρα) με ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα, η επιλογή νυφικού φορέματος πρέπει να συνδυάζει άνεση και κομψότητα. Το "χειμερινό νυφικό", είναι μια ειδική κατηγορία, πολύ ξεχωριστή ανάμεσα στις υπόλοιπες. Αναζητώντας "το κατάλληλο" νυφικό, θα σας δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψετε πολυτελή υφάσματα, συνήθως βαρύτερα από εκείνα που θα φορούσε μια καλοκαιρινή νύφη: βελούδο, σατέν ντουσές, ταφτά, μπροκάτ ...  

      Το νυφικό μπορεί να έχει μακριά μανίκια και οπωσδήποτε να συνδυάζεται με γάντια. Ένα νυφικό από χοντρό σατέν ύφασμα ή βελούδο μπορεί, όχι μόνο να "ανγταγωνιστεί" τα καλοκαιρινά φορέματα, αλλά να δείξει και πιο μεγαλοπρεπές και κομψό.



       Για να μην κρυώνετε όταν είστε σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να φορέσετε μια μάλλινη ή κασμίρ κάπα. Μια κάπα είναι πάντα επιβλητική και δίνει έναν πιο "θεατρικό" τόνο στην εμφάνισή σας. 

      Μια άλλη όμορφη επιλογή είναι ένα ασύμμετρο σάλι από ψεύτικη γούνα στον έναν ώμο ή ένα κοντό γούνινο ζακετάκι, πάνω από στράπλες νυφικό.
       Γενικά, η νυφική εμφάνιση ενός τέτοιου γάμου συνδυάζεται με πολλά αξεσουάρ, κυρίως τέτοια που να προστατεύουν απ'το κρύο.

       Παρόλο που οι νύφες συνήθως δεν είναι διατεθιμένες να "θυσιάσουν" μια ωραία εμφάνιση για "λίγο" κρύο, δε θα είναι ωραίο θέαμα (και καθόλου ευχάριστο για εσάς) να τρέμετε απ' το κρύο, προκειμένου να αναδειχθούν οι ώμοι σας. Για να τα συνδυάσετε και τα δύο, δημιουργήστε ένα νυφικό με γουνάκι ή βελούδο στη γραμμή λαιμού, και οι ώμοι σας θα φαίνονται και το κρύο θα λιγότερο ενοχλητικό.
       Προφανώς, απαγορεύονται τα νυφικά με βαθύ ντεκολτέ και τα εξώπλατα, τα κοντά και τα μίντι (50's), ενώ ενδείκνυνται οι μακριές και ογκώδεις φούστες με κρινολίνο ή με στρώματα υφασμάτων από κάτω, που μονώνουν το σώμα σε καλύτερη θερμοκρασία.

     Μην παραλείψετε να φορέσετε ισοθερμικό καλσόν ή μια ισοθερμική ολόσωμη φόρμα (σε περίπτωση πολύ ισχυρού ψύχους) κάτω από το νυφικό σας. Ένα νυφικό με μακριά ουρά ίσως να μην ήταν κατάλληλο σε περίπτωση που θα περπατήσετε σε χιόνι.

        Μακρύ νυφικό, λοιπόν, με γάντια ή με μακριά μανίκια και με τη γραμμή λαιμού λίγο ψηλότερα, θα σας βολέψουν ιδιαίτερα στο χειμωνιάτικο γάμο σας. 



winter wedding dresses
(από Weddings Paradise)



Ένα ψεύτικο γουνάκι γύρω από τα μανίκια και στο γιακά του νυφικού, μπορεί να αναδείξει πολύ το νυφικό.
(από Wedding Splendor


(από Weddings Paradise)







(από Weddings on the french riviera)






Παπούτσια: 

πηγή: Beauty & the Groom
πηγή: weddingdressesguide.us


πηγή: motherdaughterweddingchatter


Γαμήλια τούρτα:

πηγη.http://mywedding-tips.blogspot.gr
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου