Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΥΦΗ ΟΜΟΡΦΙΑ


10 Tips για να γίνετε η πιο όμορφη νύφη

Η ομορφιά σας είναι το θέμα που σχεδόν θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας ενόψει του γάμου σας. Το «κλειδί» για να βελτιώσετε ουσιαστικά την εμφάνισή σας, είναι να ξεκινήσετε νωρίς ώστε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να πετύχει τους στόχους του..............

  1. Δεσμευτείτε να γίνετε όσο πιο όμορφη μπορείτε την ημέρα του γάμου σας. Υιοθετείστε ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει, όχι μόνο σωστή διατροφή αλλά και γυμναστική και ίσως κάποια θεραπεία προσώπου από αρκετά νωρίς. Μ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα χαθούν τα περιττά κιλά αλλά θα νιώσετε καλύτερα κατά την πιεστική αυτή περίοδο των προετοιμασιών σας.
  2. Πείτε ΝΑΙ σε μια ρεαλιστική διατροφή. Πολλές από τις δίαιτες που δοκιμάζουμε κατά καιρούς αποτυγχάνουν γιατί δεν έχουν ρεαλιστικούς στόχους και κατά συνέπεια μας προκαλούν απογοήτευση. Περίπου ένα κιλό την εβδομάδα είναι η πιο ρεαλιστική απάντηση στο θέμα της δίαιτας. Ξεκινήστε από αρκετά νωρίς ώστε, στις τελικές πρόβες νυφικού, να μη χάνετε ακόμα βάρος.
  3. Αναψυκτικά. Τα αναψυκτικά συχνά αποτελούν ένα κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας που δεν υπολογίζουμε στην καταμέτρηση θερμίδων που καταναλώσαμε. Κι όμως πρέπει, ειδικά για τα αναψυκτικά με κανονική ζάχαρη. Τα αναψυκτικά, λοιπόν, είναι κάτι που πράγματι μπορούμε να βγάλουμε από τη διατροφή μας εντελώς!
  4. Τρώτε πολλά μικρά γεύματα. Μ’ αυτό τον τρόπο κρατάτε το στομάχι σε δράση όλη την ημέρα. Προγραμματίστε 5-6 γεύματα ημερησίως: 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) σε φυσιολογικές ποσότητες και 2-3 μικρότερα γεύματα ανάμεσα. Το ιδανικό είναι να τρώτε 6 μικρά γεύματα ανά 2 ώρες. Γεμίστε την κουζίνα σας με γρήγορες και πάνω απ’ όλα, υγιεινές επιλογές.
  5. Αποφύγετε προϊόντα που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα. Τα χάπια και συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται καταπληκτική απώλεια βάρους σε ελάχιστο χρόνο, σε γενικές γραμμές δεν αποδίδουν σε βάθος χρόνου και μερικά απ’ αυτά τα σκευάσματα είναι και επικίνδυνα για την υγεία.
  6. Αεροβική Γυμναστική. Είναι το είδος της γυμναστικής που βοηθά στην αύξηση των καύσεων με τον καλύτερο τρόπο. Εντάξτε την στο καθημερινό σας πρόγραμμα, αμέσως μετά το πρωινό σας ξύπνημα. Για παράδειγμα, κάντε 20 λεπτά ποδήλατο ή διάδρομο κάθε πρωί πριν το πρωινό σας γεύμα.
  7. Βάρη. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα με ελαφριά βάρη για 2-3 φορές την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι τα βάρη έχουν καλύτερο αποτέλεσμα λόγω επαναλήψεων. Έτσι, μιας και ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, διαλέξτε λίγες ασκήσεις (8-10) αλλά κάντε αρκετές επαναλήψεις (10-12) για κάθε άσκηση.
  8. Ηρεμήστε. Υπάρχουν είδη σωματικών ασκήσεων που μπορούν να σας ενδυναμώσουν αλλά και να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε. Εγγραφείτε σε κάποιο μάθημα Hatha Yoga ή αφιερώστε χρόνο (20 λεπτά) καθημερινά για περπάτημα. Εκμεταλλευτείτε αυτά τα είδη γυμναστικής για να ηρεμήσετε και να βάλετε το μυαλό σας σε «τάξη».
  9. Βρείτε παρέα. Αν ζείτε με τους γονείς σας, ανακοινώστε τους τις αποφάσεις που έχετε πάρει σε σχέση με τη διατροφή σας και πείστε τους να συμμετέχουν κι εκείνοι. Αν εγγραφείτε σε κάποιο γυμναστήριο, προτείνετε στην κουμπάρα σας ή μια καλή φίλη σας να πηγαίνετε παρέα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μειώσετε τους πειρασμούς και θα έχετε συντροφιά στην προσπάθειά σας.
  10. Συνεχίστε την προσπάθεια. Αφού λοιπόν εισάγετε τη γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα και εφαρμόζετε μια πιο υγιεινή διατροφή στη ζωή σας, γιατί να μη συνεχίσετε έτσι και μετά το γάμο; Ενθαρρύνετε τον αγαπημένο σας να σας ακολουθήσει στο γυμναστήριο καθώς και στις διατροφικές επιλογές. Μ’ αυτό τον τρόπο θα έχετε και οι δύο μια ζωή γεμάτη ενέργεια και υγεία!
πηγη.nifi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου