Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Προτάσεις και λύσεις για την δεξίωση του γάμου σας


Έφτασε η ώρα να οργανώσετε τη δεξίωση που οραματιστήκατε για την δική σας προσωπική στιγμή; Μια υπόθεση δύσκολη, πολυέξοδη, με πολλές παγίδες φτάνει να γίνει απλή και εύκολη, αρκεί να διαβάσετε τα μυστικά που μοιραζόμαστε μαζί σας. Το ζητούμενο από σας, είναι να σκεφτείτε σε τι χώρο θα θέλατε να γιορτάσετε κι εμείς θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες για το πως θα το πετύχετε και τι πρέπει να προσέξετε. 
 
Μετά το γάμο είναι απαραίτητη η τέλεση μιας δεξίωσης για συγγενείς και φίλους. Η επιλογή της τοποθεσίας γίνεται ανάλογα με το πόσα άτομα επιθυμείτε να καλέσετε και με το βαλάντιο που διαθέτετε. Στις δεξιώσεις αυτές το ζευγάρι χορεύει τον πρώτο του χορό, κόβεται η γαμήλια τούρτα, και λαμβάνουν χώρα πολλά ακόμα μοναδικά στιγμιότυπα. Υπάρχουν οι παραδοσιακές λύσεις της ταβέρνας και του σπιτιού αλλά και οι πιο «χλιδάτες» και  μοντέρνες δεξιώσεις σε κτήματα, αίθουσες ξενοδοχείων και αίθουσες εκδηλώσεων.
Γαμήλια δεξίωση σε ταβέρνα και εστιατόριο
Πρόκειται για μια οικονομική λύση που θα φέρει αρκετά κοντά όλους τους καλεσμένους. Λόγω του χώρου δημιουργείται «παρεΐστικη»ατμόσφαιρα αλλά ίσως λιγότερο γιορτινή και ξεχωριστή. Είτε υπάρχει ορχήστρα ή DJ, επιλέξτε μουσικά κομμάτια ώστε να ικανοποιηθούν όλοι και να συμμετάσχουν ενεργά. Ιδιαίτερα στο ζήτημα της ορχήστρας, είναι το μέρος που κανείς μπορεί να έχει την οικονομικότερη επιλογή για να απολαύσει ζωντανή ελληνική μουσική και να στήσει το πρόγραμμα όπως ακριβώς το επιθυμεί. Όσον αφορά στο τραπέζι, η επιτυχία είναι εγγυημένη καθώς τα περισσότερα πιάτα μαγειρεύονται με ιδιαίτερη φροντίδααπό το προσωπικό του μαγαζιού, με συνέπεια να είναι ποιοτικά άρτια. Σε αρκετά εστιατόρια δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσετε-σχεδιάσετε το μενού από το πρώτο ως το τελευταίο πιάτο, όπως εσείς το επιθυμείτε. Αρνητικό στοιχείο είναι πως οι ταβέρνες συνήθως επιλέγονται για σχετικά κλειστούς γάμους με 50 ως 150 άτομα.
Επίσης οι ταβέρνες και τα εστιατόρια μπορεί να παρέχουν τα βασικά, όμως δεν προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη ημέρα, ενώ η έλλειψη χώρου δεν δίνει τη δυνατότητα στους καλεσμένους να διασκεδάσουν και να χορέψουν με άνεση. Ο ιδιαίτερος στολισμός των τραπεζιών ή η εντυπωσιακή είσοδος του ζευγαριού είναι δύσκολο να συμβούν στο συγκεκριμένο χώρο με συνέπεια η όλη γιορτή να μην ξεφευγει από το κλίμα της ταβέρνας. Ωστόσο στις περισσότερες ταβέρνες και εστιατόρια δίνεται η δυνατότητα να επιμεληθείτε με δικά σας μέσα τον στολισμό. Η επιλογή της ταβέρνας ή του εστιατορίου ξεκινάει από τα 22 ευρώ / άτομο.
Γαμήλια δεξίωση σε αίθουσα δεξιώσεων
Προσφέρει άνεση, επαγγελματισμό, άριστη εξυπηρέτηση και κυρίως πολλές επιλογές να γίνει η δεξίωση του γάμου σας όπως την επιθυμείτε. Διαμορφώστε την αίθουσα όπως εσείς θέλετε. Από τη διάταξη των τραπεζιών και του χώρου μέχρι τη μουσική και τη ροή της εκδήλωσης. Μπορείτε να έχετε ζωντανή μουσική ή DJ για τη διασκέδαση σας. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, οι καλεσμένοι είναι σίγουρο πως θα έχουν το χώρο τους για να χορέψουν καθώς συνήθως αυτές οι αίθουσες έχουν ένα είδος πίστας. Για το γεύμα συνήθως αναλαμβάνουν τα συνεργαζόμενα με την αίθουσα catering, τα οποία σας προτείνουν μια σειρά από μενού για να διαλέξετε.
Οι αίθουσες δεξιώσεων σας δίνουν τη σιγουριά πως δεν θα προκύψει κανένα απρόοπτο έτσι ώστε οι συγγενείς, οι φίλοι αλλά και εσείς, να απολαύσετε ένα υπέροχο γαμήλιο πάρτι. Ωστόσο εξαιτίας της φύσης των αιθουσών αυτών (απασχολούνται μόνο με γάμους και βαφτίσεις) πρέπει να κλείσετε τη συμφωνίαόσο το δυνατόν νωρίτερα καθώς οι ημερομηνίες, ιδίως τα σαββατοκύριακα δεν είναι εύκολα διαθέσιμες. Επίσης ορισμένες αίθουσες χρεώνουν έξτρα κάποιες παροχές όπως για παράδειγμα το παρκινγκ. Οι παροχές συνήθως είναι οργανωμένες, εκτός του φαγητού, παρέχουν τη μουσική, τον στολισμό και ίσως χώρο Parking. Μπορούν να εξυπηρετούν από 100-600 άτομα και οι τιμές είναι προσιτές, ξεκινώντας από 26 ευρώ/άτομο
Γαμήλια δεξίωση  σε αίθουσα ξενοδοχείου
Για μια πολύ εντυπωσιακή δεξίωση γάμου μπορείτε να επιλέξετε την αίθουσα ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Η όλη βραδιά μπορεί να χαρακτηριστεί αρχοντική και οι παροχές θα είναι σίγουρα άψογες. Οι αίθουσες αυτές προσφέρονται για κάθε είδους γάμου τόσο για κλειστό όσο και ανοιχτό, καθώς τα ξενοδοχεία παρέχουν την ανάλογου χωρητικότητας αίθουσα. Όσον αφορά στη μουσική, κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους μπορείτε να φέρετε εσείς ζωντανή μουσική αν και συνήθως προτιμούνται οι DJ. Το προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο. Τραπεζοκόμοι και chef με χρόνια εμπειρίας ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους, προσφέρουν γεύσεις υψηλή αισθητικής. Το φαγητό είναι από την κουζίνα του ξενοδοχείου και κοστολογείται ανάλογα με τις προτιμήσεις των νεόνυμφων.
Η επιλογή αυτή ανεβαίνει σε κόστος λόγω της αίγλης που προσφέρουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, εξαιρετικής αισθητικής και άψογου service που παρέχει το έμπειρο προσωπικό τους. Η κουζίνα δεν περιορίζεται μόνο στις Ελληνικές γεύσεις, αλλά και σε διεθνείς, και υπάρχει η επιλογή του μπουφέ αλλά και του σερβιρίσματος σε κάθε ένα τραπέζι. Υπάρχουν αίθουσες σε όροφο, στον κήπο, ακόμα και στο roof-garden του ξενοδοχείου για πιο ρομαντικές και ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Ο στολισμός και η επιλογή της  μουσικής, συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται στις παροχές. Οι τιμές ξεκινούν από 31 ευρώ /άτομο.
Αρνητικό στοιχείο εκτός του υψηλού κόστους της εκδήλωσης, μπορούμε να πούμε πως είναι το γεγονός ότι πρόκειται για κλειστό χώρο, συνήθως χωρίς παράθυρα. Οι καλεσμένοι ίσως δυσανασχετήσουν με το γεγονός αυτό καθώς τους περιορίζει. Επίσης μπορεί να συναντήσουν δυσκολία και σε αυτή την περίπτωση στο παρκάρισμα καθώς εκτός της πιθανής χρέωσης, είναι αρκετά δύσκολο να βρουν θέση κοντά σε χώρο ξενοδοχείου τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης. Συνιστώνται για χειμερινούς μήνες.
Γαμήλια δεξίωση σε κτήμα
Τα κτήματα είναι ιδιαίτερα της μόδας τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για πολυτελείς δεξιώσεις σε έναν ανοικτό εντυπωσιακό χώρο. Απολαύστε τη μοναδική δεξίωση κάτω από το φως των αστεριών και πάνω στο γρασίδι. Η πισίνα που βρίσκεται τις περισσότερες φορές στο κέντρο του χώρου προσδίδει αίγλη και μια ξεχωριστή αίσθηση. Πολλά είναι τα κτήματα που διαθέτουν και εκκλησάκι στον οποίο τελείται το μυστήριο. Η είσοδος του ζευγαριού είναι συνήθως εντυπωσιακή όταν η εκδήλωση πραγματοποιείται σε κτήμα.
Πρόκειται για αρκετά ακριβή επιλογή, σε σχέση με άλλες, όμως έχει μεγάλες παροχές. Επίσης υπάρχουν διάφορα πακέτα για τα κτήματα στην τιμή των οποίων περιλαμβάνεται το πλούσιο μενού, νυφική τούρτα και σαμπάνια, ποτά, μπύρες και αναψυκτικά σε ελεύθερη κατανάλωση, στολισμός και παρκαδόροι. Δίνεται η δυνατότητα για μενού με ξεχωριστά πιάτα ή η επιλογή του μπουφέ. Επιλέξτε μόνοι σας τη μουσική. Οι περισσότεροι γάμοι σε κτήμα έχουν τόσο ορχήστρα όσο και DJ. Στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν πάνω από 30 διαφορετικά κτήματα για δεξιώσεις. Ο αριθμός των ατόμων ξεκινά από 100 άτομα μέχρι και 700. Οι τιμές ξεκινούν από 43 ευρώ/άτομο και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται, οι σερβιτόροι, ο εξοπλισμός, ντεκόρ τραπεζιών, μπουφέ με μεγάλη ποικιλία από ζεστά και κρύα εδέσματα- γλυκά,  ποτά, γαμήλια τούρτα και ποτό κατά την είσοδο των καλεσμένων.
Αρνητικό στοιχείο θα λέγαμε πως είναι ότι οι εκδηλώσεις σε κτήματα μπορούν κατά κύριο λόγο να γίνουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο ανοικτός χώρος μπορεί να εντυπωσιάζει, όμως περιορίζει εάν τύχει τη συγκεκριμένη βραδιά ο καιρός να μην είναι κατάλληλος. Επιπλέον το γεγονός πως τα κτήματα βρίσκονται σε περιοχέςμακριά από το κέντρο μπορεί να μην επιτρέψουν σε κάποιους από τους καλεσμένους που δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς να παραβρεθούν στην δεξίωση.
Γαμήλια δεξίωση σε σπίτι ή εξοχικό
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως η παρούσα πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να κάνουν μια πιο κλειστή δεξίωση στο σπίτι τους. Λόγω χώρου οι καλεσμένοι είναι δύσκολο να είναι πάνω από 60-70 άτομα ανάλογα και με το σπίτι. Περιορίζονται λοιπόν στο στενό συγγενικό κύκλο και σε επιλεγμένους φίλους. Σε περίπτωση που διαθέτετε εξοχική κατοικία και ο γάμος πραγματοποιείται καλοκαιρινούς μήνες δίνεται η δυνατότητα για ένα όμορφο garden party,μια οικονομικά συμφέρουσα λύση με ξεχωριστή και ανάλαφρη ατμόσφαιρα. Υπάρχει ωστόσο ένα πιο ζεστό κλίμα καθώς όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον. Η μουσική λόγω του περιορισμένου χώρου θα προέρχεται εκτός απροόπτου από τοηχοσύστημα που διαθέτει το σπίτι.
Εάν βέβαια μιλάμε για μεγαλύτερο σπίτι ή εξοχικό και το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορεί να υπάρξει και ζωντανή μουσική από φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα με τις ανάλογες γνώσεις και μεράκι. Όσον αφορά στο γεύμα των καλεσμένων, είναι βέβαιο πως όλοι θα φύγουν ευχαριστημένοι με το σπιτικό φαγητό. Εάν πάλι υπάρχει έλλειψη χρόνου προτιμήστε το catering. Υπάρχουν εταιρείες ενοικίασηςεξοπλισμού που θα σας δώσουν πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, αλλά και την προμήθεια φαγητού. Μια τέτοια επιλογή απαιτεί χρόνο και κόπο, γιατί θα πρέπει μόνοι σας να μεριμνήσετε για την κάθε λεπτομέρεια. Το κόστος για εξοπλισμό και catering ξεκινάει από  €20/άτομο.
 Εκτός του περιορισμού στους καλεσμένους, η δεξίωση στο σπίτι παρότι είναι οικονομικά συμφέρουσα, δεν προσφέρεται για την ξεχωριστή αυτή ημέρα καθώς μοιάζει με μια συγκέντρωση στο σπίτι όπως κάθε άλλη οικογενειακή γιορτή. Ως εκ τούτου χάνεται η μοναδικότητα της ημέρας.
πηγη.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου