Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να αποκτήσετε το χαµόγελο των αστέρων



Το λευκό που ξεχωρίζει
Μέχρι πρόσφατα η λεύκανση ήταν συνώνυµη µακροχρόνιας ταλαιπωρίας που περιλάµβανε όξινα διαλύµατα και µασελάκια, καταπονούσε τη στοµατική κοιλότητα και δεν πετύχαινε σπουδαίες αλλαγές. Ωστόσο σήµερα έχουµε στη διάθεσή µας εξελιγµένες µεθόδους που υπόσχονται γρήγορα, ασφαλή και θεαµατικά αποτελέσµατα. Το Brite Smile είναι µια πρωτοποριακή τεχνική που χρησιµοποιεί ένα πολύ απαλό τζελ λεύκανσης το οποίο και ενεργοποιεί µε ένα ήπιο µπλε φως. Η πρωτοποριακή τεχνολογία του µπλε φωτός είναι τόσο δραστική ώστε αρκεί ένα ελαφρύ διάλυµα υπεροξειδίου του υδρογόνου για να λευκανθούν τα δόντια. Το φως έχει πιστοποιηθεί κλινικά ότι είναι ασφαλές για τα δόντια, τα ούλα, το δέρµα και τους υπόλοιπους µαλακούς ιστούς της στοµατικής κοιλότητας. Συγχρόνως το τζελ έχει ουδέτερο pΗ και είναι απόλυτα συµβατό µε την αδαµαντίνη του δοντιού ώστε να µην την επηρεάζει.
Η διαδικασία: Η τεχνική εφαρµόζεται στη διάρκεια µιας επίσκεψης στον ειδικό. Ο οδοντίατρος απλώνει το τζελ στα δόντια και στη συνέχεια εφαρµόζει το µπλε φως επί είκοσι λεπτά για να ενεργοποιήσει τη δράση του. Η διαδικασία επαναλαµβάνεται τρεις φορές. Η συνολική διάρκειά της είναι µία ώρα και µπορεί να πετύχει λεύκανση έως και δώδεκα χρωµατικούς τόνους. Τα αποτελέσµατα είναι µακροχρόνια, η διάρκειά τους όµως εξαρτάται από τις χρωστικές που αλλοιώνουν το χρώµα των δοντιών. Ο καφές, το τσάι, το κρασί και το τσιγάρο ίσως λεκιάσουν την αδαµαντίνη. Τα καλά νέα είναι ότι η διαδικασία µπορεί να επαναληφθεί µε ασφάλεια ύστερα από δύο ή τρία χρόνια.



Το άψογο σχήμα
Τα χολιγουντιανά χαµόγελα, που µοιάζουν σχεδιασµένα στο Photoshop, δεν είναι δώρο της φύσης αλλά προϊόν µερικών επισκέψεων στον οδοντίατρο. Το υλικό που επιλέγεται είναι η πορσελάνη, µε άλλα λόγια η Rolls Royce της αισθητικής οδοντιατρικής. Καθώς έχει φυσική λάµψη, αντέχει στο χρόνο και δεν απορροφά τις χρωστικές, έχει καθιερωθεί ως το καταλληλότερο για την επικάλυψη των δοντιών. Οι ειδικοί χρησιµοποιούν τις καινούργιες όψεις πορσελάνης που αντανακλούν το φως όπως και η αδαµαντίνη των δοντιών και γι' αυτό δίνουν ένα φυσικό, πολύ λαµπερό αποτέλεσµα. Συγχρόνως η υφή τους επιτρέπει να σµιλεύσουµε τα κοπτικά των δοντιών στο κάτω µέρος ώστε να µοιάζουν µε τα αληθινά.
Η διαδικασία: Θα µπορούσε να περιγραφεί ως γλυπτική δοντιών, δηλαδή ένα είδος σµίλευσης και αναδόµησής τους. Έτσι διορθώνεται το σχήµα τους και εξασφαλίζεται χρώµα πιο ανοιχτό από αυτό που πετυχαίνει η λεύκανση. Συστήνεται για την επιδιόρθωση ραγισµένων ή σπασµένων δοντιών, την κάλυψη της δυσχρωµίας, το γέµισµα των κενών αλλά και τη διόρθωση ενός στραβού δοντιού χωρίς ορθοδοντική. Η τεχνική ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις. Στο πρώτο ραντεβού γίνεται η προετοιµασία των δοντιών και στο δεύτερο τοποθετούνται οι λεπτές όψεις από πορσελάνη στην µπροστινή επιφάνειά τους. Η επικόλληση των όψεων σταθεροποιείται µε τη βοήθεια της συσκευής του φωτοπολυµερισµού. Τέλος, ο οδοντίατρος σµιλεύει τα «χτισµένα» δόντια και τους δίνει το επιθυµητό σχήµα. Η διάρκεια του αποτελέσµατος κυµαίνεται µεταξύ δέκα - είκοσι χρόνων.
πηγη.gamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου