Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ρουτίνα στο γάμο


Φανταστείτε έναν γάμο, όπου και οι δύο συμφωνούν σε όλα, υπάρχει απόλυτη τάξη και αρμονία, δεν υπάρχουν φωνές ή καβγάδες και κανείς δεν έχει γευτεί την απιστία.Είναι ο τέλειος γάμος;
Ίσως όχι! Ένα πράγμα πρέπει να γίνει κατανοητό: «Κανένας καβγάς» μπορεί να σημαίνει καμία πρόκληση, καμία έκπληξη, καμία αλλαγή ή αλλιώς ρουτίνα. Ένας γάμος λοιπόν μπορεί να τελειώσει λόγω ρουτίνας.
Ένας γάμος μπορεί να τελειώσει όχι μόνο λόγω των πράξεων αλλά και των παραλείψεων. Όταν η ανία μπαίνει στο παιχνίδι, τότε δεν γίνονται υπερβολές και χάνεται όλος ο ενθουσιασμός της σχέσης, δηλαδή ο αυθορμητισμός, τα αισθήματα, οι διαπληκτισμοί, οι διαφορές, το πάθος............................
Για παράδειγμα, μία αιτία για την ρουτίνα στο γάμο είναι η προσπάθεια να καταπιέζονται τα συναισθήματα ώστε να μην υπάρχουν διαπληκτισμοί. Η κατάσταση έχει ως εξής: «Έχω θυμώσει με τον σύντροφο μου. Δεν θέλω όμως να του το πω γιατί μπορεί να θυμώσει και να αντιδράσει. Είναι καλύτερα να μην του το πω και όλα θα πάνε καλά.». Όταν η καταπίεση των συναισθημάτων γίνεται τακτικά, τότε η συμπεριφορά στον γάμο γίνεται επιφανειακή και χωρίς νόημα, και κυρίως δεν υπάρχει επικοινωνία που είναι βασικό συστατικό ενός υγιούς γάμου. Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία δεν υπάρχει πάθος και ενθουσιασμός.
Μία ακόμα πηγή της ρουτίνας είναι να μετατρέψουμε τον σύντροφο μας, από ένα πρόσωπο που κάποτε μας ενθουσίαζε, σε κάτι περισσότερο από ένα λειτουργικό κομμάτι της ζωής μας. πχ. «Είναι ο πατέρας των παιδιών μου».
Η ρουτίνα στο γάμο μπορεί να προκύψει, επίσης, όταν καταναλώνουμε όλη μας την ενέργεια σε δραστηριότητες εκτός της οικογένειας: τη δουλειά, το γυμναστήριο, τις σπουδές, τους φίλους
Πώς να αποφύγετε τη ρουτίνα
Ο γάμος δεν είναι ένα απλό γεγονός που εξασφαλίζει κάποιες καταστάσεις. Ο γάμος είναι ένας διαρκής αγώνας και των δύο ατόμων για να καταφέρουν όχι μόνο να συμβιώνουν αλλά να απολαμβάνουν την κάθε μέρα μαζί. Ξεκινάμε από τα βασικά: Άλλο ο γάμος και άλλο η δουλειά. Ο γάμος απαιτεί διαρκή επικοινωνία, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει κάθε μέρα να συζητούμε με τον σύντροφο μας, να ανοιγόμαστε και να αισθανόμαστε ότι ο ένας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του άλλου. Το πρώτο βήμα είναι η επικοινωνία και το δεύτερο είναι η προσπάθεια για να γίνεται η κοινή ζωή του ζευγαριού όλο και καλύτερη και πιο ευχάριστη. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και η κάθε μέρα του ζευγαριού έχει ένα ιδιαίτερο νόημα. Η ρουτίνα έρχεται όταν η επόμενη μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη. Τι πρέπει να κάνετε; Είναι απλό το ζήτημα. Αποδράστε μαζί, κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον, βγείτε έξω, ξεκινήστε ένα χόμπι μαζί. Ο γάμος είναι μία διαρκής πρόκληση που αν και απαιτεί καθημερινό αγώνα, τα αρνητικά αποτελέσματα αν δεν προσπαθήσεις δεν φαίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Αν όμως δεν καταφέρεις να προλάβεις τα αρνητικά συμπτώματα της ρουτίνας είναι όλο και πιο δύσκολο να καταφέρεις να επαναφέρεις τη σχέση στην ίδια και σε καλύτερη κατάσταση από την πρώτη γνωριμία.
Καιρός λοιπόν για λίγο χρώμα στη σχέση σας. Τέλειος γάμος δεν είναι αυτός που το ζευγάρι τα βρίσκει σε όλα και δεν καβγαδίζει. Τέλειος γάμος είναι αυτός που η κάθε μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Εσυ έχεις να μας πεις κάτι για τη ρουτίνα που δημιουργεί ο γάμος ;
Ο δικό σου γάμος έχει τέτοια συμπτώματα ;

πηγη.onlylove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου