Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Φυσικές μάσκες ομορφιάς


Φυσικές μάσκες ομορφιάς
7 φυσικές μάσκες ομορφιάς για πρόσωπο και λαιμό - από την papinoula..............
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ(ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ)
2 κουταλιές γιαούρτι
1 μήλο πολτοποιημένο
Λιώστε το μήλο στο μπλέντερ.Σουρώστε τον πολτό και κρατήστε στην άκρη το ζουμί.Ανακατέψτε το γιαούρτι με τον πολτό και απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό.Αφήστε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.Βουτήξτε στο ζουμί μήλου ένα κομμάτι βαμβάκι και περάστε το στο πρόσωπό σας.Αφήστε άλλα 5 λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.
ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι καλά στραγγισμένο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά λάδι αβοκάντο
Αναμείξτε τα υλικά σ'ένα γυάλινο μπολ και απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό.Αφήστε 20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.
ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά μέλι ζεστό
Ζεσταίνετε το μέλι μέχρι να ρευστοποιηθεί.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη,προσθέστε τον κρόκο και το γιαούρτι και τελευταία το μέλι.Ανακατεύετε και απλώνετε στο πρόσωπο και στο λαιμό.Αφήστε να δράσει για 2 ώρες περίπου.Ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό και σαπούνι.Αν θέλετε,μπορείτε να διπλασιάσετε τις αναλογίες και να φυλάξετε το μίγμα στο ψυγείο και για την επόμενη μέρα,όχι όμως περισσότερο.
ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ
1 κουταλιά γιαούρτι ελαφρώς αραιωμένο με 1 κουταλιά νερό
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο σε σφικτή μαρέγκα
1 κουταλιά μηλόξιδο
Χτυπήστε το ασπράδι σε μαρέγκα, προσθέστε το μηλόξιδο και στο τέλος το γιαούρτι.Ανακατέψτε απαλά χωρίς να ξεφουσκώσει το μίγμα και απλώστε το στο πρόσωπο και στο λαιμό.Αφήστε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σαπούνι.
ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ
4 κουταλιές μέλι
Απλώστε το μέλι στο πρόσωπο και στο λαιμό με τη βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας.Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό και σαπούνι.
ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ
2 κουταλιές αλεύρι
1 ασπράδι αυγού
Χτυπήστε το ασπράδι ελαφρά,προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ώσπου να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά.Ξεβγάλτε με κρύο νερό και σαπούνι.
ΜΑΣΚΑ ΣΥΣΦΙΚΤΙΚΗ
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
Χτυπήστε το ασπράδι σε σφικτή μαρέγκα και προσθέστε το χυμό λεμονιού.Μ'ένα πινέλο απλώστε τον αφρό στο πρόσωπο και στο λαιμό.Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό και σαπούνι.
πηγη.adviseme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου