Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβουλές για όμορφα μαλλιά


Ναι στο κοντίσιονερ καθημερινά: το κοντίσιονερ μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να μην το είχες και σε μεγάλη εκτίμηση τώρα όμως και με όλα αυτά τα εργαλεία στάιλινγκ θερμού αέρα που χρησιμοποιείς όπως το ψαλίδι για τις μπούκλες ή το πιστολάκι, το μαλακτικό σου γίνεται απαραίτητο!
Μην βγαίνεις έξω λουσμένη: όχι μόνο γιατί μπορεί να κρυώσεις αλλά κιόλας γιατί δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλάκια σου! Όταν βγαίνεις το κρύο με το μαλλάκι που είναι ακόμη νωπό δεν αποκλείεται οι τριχούλες σου να γίνουν πιο αδύναμες, γι' αυτό βάλε το καπελάκι σου!
Προσοχή στο χτένισμα: φρόντισε τώρα να μην παρά χτενίσεις τα μαλλάκια σου αλλά να τα χτενίζεις απλά και φυσικά να τα ξεμπλέκεις έτσι ώστε ένα είναι πάντα απαλά και λαμπερά μιας και ποτέ κανένα μαλλάκι-θάμνος δεν έδειξε σούπερ!..........
Περιόρισε λιγάκι το ψαλίδι για τις μπούκλες και τα άλλα: το έχουμε πει πολλές φορές, τα εργαλεία στάιλιγνκ που βγάζουν θερμό αέρα κάνουν πολύ κακό στην τρίχα σου ενώ ο φόβος να τα κάψουν παραμονεύει διαρκώς! Επίσης αν θέλεις οπωσδήποτε αν χρησιμοποιήσεις προϊόν στάιλινγκ με θερμό αέρα φρόντισε μετά το λούσιμο να έχεις απλώσει ένα κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα έτσι ώστε να περιορίσεις όσο γίνεται τη ζημιά!
Ξηροδερμία λέω και κλαίω: τώρα που ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά, δεν αποκλείεται να βλέπεις λευκές νιφάδες να πέφτουν από τα μαλλάκια σου και όχι δεν είναι νιφάδες χιονιού, αλλά ξηροδερμίας! Και αυτό σημαίνει μαλλάκια ξηρά και αφυδατωμένα, που δείχνουν άτονα και έχουν χάσει τη λάμψη τους. Τι μπορείς να κάνεις; Μα φυσικά να τα ενυδατώσεις για να βρουν την χαμένη τους λάμψη με ειδικά σαμπουάν που ειδικά αν έχουν σαν βάση την αλόη βέρα που είναι βαθιά ενυδατική και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Το καπέλο ή ο σκούφος τώρα όχι μόνο σε βάζουν στην καρδιά της χειμερινής μόδας αλλά προστατεύουν τα μαλλάκια σου και διατηρούν την λάμψη και την ζωντάνια τους!
Ποτέ το στιλ δεν ήταν τόσο καλό για την τρίχα σου: αν θέλεις τα μαλλάκια σου να μην επηρεάζονται από τις καιρικές αλλαγές του χειμώνα όπως βροχή, χιόνι, αέρας κ.λ.π. δεν έχεις παρά να τα περιποιηθείς με ένα ωραίο χτένισμα: μια κοτσίδα ή μια αλογοουρά όχι μόνο σου χαρίζει απίστευτο στιλ στα μαλλάκια σου αλλά τα προστατεύει κιόλας. Ακόμη και τα στριφογυριστά μαλλάκια είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου!

πηγη.kouklares.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου