Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βάφτιση! Από που να αρχίσω;



organosi_2Ένα μωρό καλό είναι να βαπτίζεται αφού έχει κλείσει τον 6ο μήνα και εφόσον η εποχή είναι άνοιξη η καλοκαίρι, ώστε να μην κρυώσει. Πρέπει λοιπόν με βάση τις παραπάνω παραμέτρους να αποφασίσετε ποια ή ποιες ημερομηνίες εξυπηρετούν για να προγραμματίσετε τη βάπτιση.
Πριν απ’ όλα όμως θα πρέπει να επιλέξετε νονό ή νονά για το μωρό σας και αυτό είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που θα είναι καθοριστική για τη ζωή του παιδιού σας. Την ημερομηνία της βάπτισης θα την συναποφασίσετε με τους αναδόχους, γιατί πρέπει να εξυπηρετεί και τον δικό τους προγραμματισμό.
Αφού καταλήξετε σε κάποιες ημερομηνίες, θα πρέπει να δείτε τις επιλογές που έχετε για την εκκλησία σε συνδυασμό με τον χώρο δεξίωσης, εφόσον κάνετε δεξίωση μετά τη βάπτιση....
Για να κλείσετε ημερομηνία και ώρα στην εκκλησία χρειάζεστε μόνο την ληξιαρχική πράξη γέννησης που θα αναγράφει ότι είναι για τη βάπτιση. Αυτή θα την έχετε πάρει από το ληξιαρχείο που δηλώσατε τη γέννηση του παιδιού σας.Όσο για το χώρο της δεξίωσης, εκείνο που πρέπει να προσέξετε, ακόμη και περισσότερο από όσο το προσέξατε στον γάμο σας, είναι να βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, γιατί πλέον έχετε να κάνετε κυρίως με το μωρό σας και άλλα παιδιά που δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν. Αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε και σχετικά με την ώρα που θα γίνει η βάπτιση.
Το πόσο νωρίς θα ξεκινήσετε να κάνετε τα παραπάνω εξαρτάται από το που θέλετε να γίνουν, δηλαδή σε πόσο δημοφιλή εκκλησία και χώρο δεξίωσης. Αμέσως μετά θα πρέπει να ολοκληρώσετε την λίστα των καλεσμένων, που συνήθως είναι πολύ μικρότερη από αυτή που είχατε στον γάμο σας.
Αφού έχετε καταλήξει σε όσα προαναφέραμε, θα πρέπει να αποφασίσετε το δώρο που θα κάνετε στον κουμπάρο σας, να πάρετε ιδέες για προσκλητήρια και μπομπονιέρες, να συμφωνήσετε για την κάλυψη με φωτογραφίες και βίντεο, να βοηθήσετε τον νονό ή τη νονά για τα βαπτιστικά ρούχα και το νούμερο του παιδιού σε ρουχαλάκια και παπουτσάκια, αλλά και να αρχίσετε να προετοιμάζετε το μωρό σας για τη μεγάλη μέρα.
Μέσα από τη θεματολογία μας θα δώσουμε συμβουλές για όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να προγραμματίσετε για να είναι η βάπτιση του παιδιού σας άλλη μια τέλεια εκδήλωσή σας.

πηγη..teleiosgamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου