Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τι σημαίνει το όνομα σου



kid on a bucket

Αγάπη είναι

Στίχοι: Νίκος Καρβέλας
Μουσική: Νίκος Καρβέλας
Πρώτη εκτέλεση: Άννα Βίσση


Αγάπη είναι,
να θες τον άλλον έτσι όπως είναι,
και να πιστεύεις πως 
για σένα είναι το ιδανικό.....

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Βέρα!Τελικά... ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;
Είναι ένα κλισέ που το ακούς τόσο συχνά που στο τέλος το πιστεύεις. Η ίδια η ζωή εξάλλου το επιβεβαιώνει, τα παραδείγματα γύρω μας αφθονούν. Είναι όμως έτσι ή πρόκειται για μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Με άλλα λόγια μήπως ο έρωτας τελειώνει επειδή μας έπεισαν ότι είναι έτσι;

Μετα - γαμήλια... κρίση!



Μετα - γαμήλια... κρίση!Οι περισσότερες νύφες ομολογούν ότι την περίοδο αμέσως μετά το γάμο δοκιμάζουν συναισθήματα θλίψης και έχουν την αίσθηση του «κενού». Στην πραγματικότητα, νοσταλγούν τη «γλυκιά» αυτή υπερένταση που έζησαν τους μήνες πριν το γάμο τους...
Επί μήνες πριν το γάμο σας, ο χρόνος σας ήταν πάντα γεμάτος. Οι συναντήσεις σας διαδέχονταν η μία την άλλη και δεν υπήρχε ώρα της μέρας που να μη χτυπούσε το τηλέφωνό σας. Ξαφνικά, μερικές μέρες μετά το γάμο, νιώθετε ότι βαριέστε και ότι πλήττετε θανάσιμα. Η μέρα σας φαίνεται ατελείωτη και ψάχνετε απεγνωσμένα αντικείμενο απασχόλησης για τον ελεύθερό σας χρόνο.
Η Μετα-γαμήλια κρίση είναι ένα συναίσθημα που πολλές νιόπαντρες γυναίκες ζουν έντονα. Παραδεχτείτε το! Στην πραγματικότητα, όσο κι αν κουραστήκατε για την οργάνωση του γάμου σας, σας λείπει η ένταση, το τρέξιμο καθώς και το γλυκό συναίσθημα αυτοπεποίθησης που σας άφησε αυτή η εμπειρία. Θα καταλάβετε λοιπόν ότι περνάτε κι εσείς αυτή την κρίση αν:.....................

Διαχειριστείτε σωστά τους συζυγικούς καβγάδες



couple_1sdΟ έγγαμος βίος σίγουρα περιλαμβάνει εξίσου ευχάριστες και δυσάρεστες φάσεις και γενικά στιγμές γεμάτες αρνητική ενέργεια και ένταση. Ακόμη κι αν είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μπορείτε να μάθετε πως να κερδίζετε περισσότερο ο ένας τον άλλο, ακόμα και μέσα από τις εντάσεις. 

Άνδρες & Βέρα



ΑΝΔΡΕΣ & ΒΕΡΑΜΕ ΒΕΡΑ Ή ΧΩΡΙΣ;
Είναι αλήθεια ότι δε δέχονται όλοι οι άντρες να φοράνε τη βέρα τους επί μονίμου βάσεως. Κάποιοι άλλοι δεν τη βγάζουν ποτέ από τη στιγμή που τη φοράνε στο γάμο τους. Οι απόψεις διαφέρουν όσο και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν η γνώμη που θα ακούσει κανείς από έναν άντρα για το θέμα του «με βέρα ή χωρίς» είναι σχεδόν πάντα πρωτότυπη και ποτέ δεν έχει να κάνει με την αποφυγή από το ουσιαστικό ψυχικό και συναισθηματικό δέσιμο με την αγαπημένη του.......................

Σέξι και άνετη μέσα κι έξω



Σέξι και άνετη μέσα κι έξωΤο σκηνικό είναι τέλειο, όλοι παίρνουν πόζα και χαμογελούν. Κι ενώ ο φωτογράφος ετοιμάζεται να πατήσει το κουμπάκι, η νύφη λέει «μισό λεπτό!» και σηκώνει τις τιράντες του στηθόδεσμού της, που έχουν πέσει για άλλη μια φορά. Δεν είναι κάτι που θέλετε να συμβεί στο γάμο σας.

Δεσποινίς, ετών 39!



Δεσποινίς, ετών 39!Από το σελιλόιντ, ο τίτλος της διάσημης ελληνικής ταινίας μεταφέρεται στην πεζή πραγματικότητα και απεικονίζει με τον πιο αφοπλιστικό τρόπο την αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει (όχι μόνο τους άνδρες), αλλά και τις γυναίκες στο να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Τα 7 αμαρτήματα της νύφης



Τα 7 αμαρτήματα της νύφηςΑρχίστε όμως να κολλάτε και χαρτάκια με το τι «δεν πρέπει να κάνετε» προκειμένου να παραμείνετε ήρεμη και χαλαρή μέχρι την ημέρα του γάμου σας!
1. Και τώρα δίαιταΑρκετές νύφες πέφτουν στην παγίδα να ξεκινάνε απότομα δίαιτα με το που αρχίζουν οι προετοιμασίες του γάμου. Παρ’ όλα αυτά έχει παρατηρηθεί ότι πέρα από το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η απώλεια βάρους και πόντων, το δέρμα σας μπορεί να μοιάζει ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο. Σύμφωνα με διαιτολόγους, αυτές είναι οι ενδείξεις μιας όχι σωστής διατροφής, μιας όχι σωστής δίαιτας. Συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας προτού κάνετε τέτοιες απότομες αλλαγές στον οργανισμό σας.

Πρωτότυπες αφίξεις για τολμηρές νύφες!



Νυφικό Αυτοκίνητο
Έφτασε η μεγάλη ημέρα, η εκκλησία έχει φορέσει τα γιορτινά της, οι καλεσμένοι στην ώρα τους και ο γαμπρός περιμένει με ανυπομονησία στο προαύλιο την εμφάνιση της καλής του... Επειδή, όμως ως γνωστόν, η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει πιο έντονα καταγεγραμμένη στη μνήμη φροντίστε η άφιξή σας να μείνει αξέχαστη!
Κάροτσερη, κάροτσερη!
Για την απόλυτα παραμυθένια εκδοχή, η πρόταση είναι ΜΙΑ. Άμαξα με κάτασπρα άλογα και ένας καροτσέρης σωστός ιππότης που θα σταματήσει μπροστά από το σαστισμένο πλήθος, θα αφήσει το κόκκινο χαλί να κυλήσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας και θα ανοίξει την πόρτα στην πριγκίπισσα νύφη που θα οδηγηθεί με μεγαλοπρέπεια στην αγκαλιά του βασιλόπουλου. Υπάρχει βέβαια και η πιο προσιτή εκδοχή της παραδοσιακής, ελληνικής άμαξας όπως κυκλοφορεί στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο».....................

Γαμπρός: 4 τρόποι για να ξεχωρίσετε



4 τρόποι για να ξεχωρίσετε ως γαμπρός
Σε ένα γάμο τα μάτια είναι εστραμμένα στην νύφη, αλλά και εσείς ως γαμπρός, πρέπει να έχετε την δική σας αξιόλογη παρουσία. Αν και η παράδοση ορίζει τον γαμπρό και τους υπόλοιπους άνδρες να φορούν κουστούμια, που μοιάζουν μεταξύ τους, λίγο-πολύ, είναι σημαντικό να βοηθάτε ώστε να σας "βλέπουν" και να σας "αναγνωρίζουν" από μακριά ότι είστε ο ξεχωριστός τύπος, που μόλις λίγο πριν αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την νύφη.
Όσο πιο επίσημος είναι ο γάμος, τόσο περισσότερο αυστηροί και συντηρητικοί πρέπει να είναι οι κώδικες που οδηγούν. Εκτός όμως από τους κανόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τέσσερεις τρόπους για να ξεχωρίσετε αυτή την ειδική ημέρα......................

Ντυθείτε σαν γαμπρός

Γαμπριάτικη εμφάνιση
Ο άνδρας πρέπει να ασχοληθεί  για τον γάμο του τόσο όσο και μια νύφη!
Μπορεί και να σας φαίνεται αρκετά τραβηγμένο αυτό που σας αναφέρουμε, φίλοι μας γαμπροί, αλλά....είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να περάσετε σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο στην νύφη.
Ένας γάμος είναι μια παράσταση για δυο ρόλους . Γι' αυτό άλλωστε και ονομάζεστε ζευγάρι.
Οργανωθείτε λοιπόν......

Αρχαία Ελλάδα



Ο γάμος, το νυφικό, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι

Αρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Ελλάδα, οι πατέρες και οι θείοι κανόνιζαν το γάμο της κοπέλας και συχνά πρόσφεραν προίκα στο σύζυγο της.
Το κορίτσι μπορούσε να μιλήσει μετά τα πέντε του χρόνια και να παντρευτεί στα δεκαπέντε, συχνά ένα μεγαλύτερο μακρινό συγγενή.
Η λαμπαδηφορία συνόδευε τη νύφη από το σπίτι της στο σπίτι του γαμπρού, όπου ολοκληρωνόταν ο γάμος.
Έξω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, οι συγγενείς τραγουδούσαν και χόρευαν συντροφεύοντας τους νεόνυμφους στην ολοκλήρωση....

Το νυφικό και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι



Το νυφικό και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που θεώρησαν το γάμο ως νόμιμη σχέση.

Την ημέρα του γάμου λάμβανε χώρα ένα μεγάλο και περίφημο δείπνο, όπου όλοι οι καλεσμένοι έτρωγαν, τραγουδούσαν και χόρευαν.
Αργότερα οδηγούσαν το γαμπρό και τη νύφη στο σπίτι τους.
Στο δρόμο προς το σπίτι του ζευγαριού, πράσινο σιτάρι πετιόταν στον αέρα ως σύμβολο γονιμότητας....

Αυτές οι παραδόσεις ήταν αρεστές στους γάμους τους.
Το γεγονός ήταν εξαιρετικά σημαντικό και ακολουθούσε το δικό του τελετουργικό.
Η νύφη ετοιμαζόταν με μεγάλη φροντίδα. Απολάμβανε το μπάνιο, το στόλισμα, και την πολύωρη φροντίδα για τον καλλωπισμό της.

πηγη.teleiosgamos.gr

Τάσεις 2012 στα νυφικά χτενίσματα



nifika xtenismata taseis bridal hairstylesΣτις τάσεις του 2012 για τα νυφικά χτενίσματα, οι κοτσίδες έχουν την τιμητική τους και αυτό, γιατί μπορούν είτε να αποτελέσουν την κεντρική ιδέα του χτενίσματος, είτε και να προσαρμοστούν σε πολλά άλλα hairstyles, προσθέτοντας μια ξεχωριστή πινελιά στο αποτέλεσμα.
Το μαγικό είναι ότι αυτή η πινελιά μπορεί να το μετατρέψει από μοντέρνο, μέχρι ρομαντικό και από vintage μέχρι super sexy!
Το 2012 επίσης θα δούμε πολλά χτενίσματα όπου τα μισά μαλλιά είναι μαζεμένα ψηλά και τα άλλα μισά κάτω. Θα δούμε αλογοουρές και μάλιστα αυτές θα είναι συχνά στο πλάι (side ponytail) και θα συνδυάζονται με ένα μεγάλο λουλούδι ή ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ για τα μαλλιά.
Χαρακτηριστικό για το 2012 είναι επίσης οιασυμμετρίες, οι οποίες μαγνητίζουν το μάτι, αρκεί να ταιριάζουν με το νυφικό φόρεμα που θα διαλέξει η νυφη. Για να πετύχουν το σωστό αποτέλεσμα οι hairstylists χρησιμοποιούν περισσότερο πλέον extensions και ίσως να πρέπει να είστε προετοιμασμένες γι’ αυτό.
nifika xtenismata bridal hairstylesΔεν λείπουν βέβαια ποτέ τα σινιόν και τα updosγενικότερα, από την γκάμα των νυφικών χτενισμάτων κι έτσι θα συμβεί και το 2012. Μόνο που αυτή τη χρονιά τα χτενίσματα εμπνέονται από τοvintage look. Θα δούμε λοιπόν και χτενίσματα αλά Όντρευ Χέιμπορν, θα δούμε όμως και κυματιστά μαλλιά! Χαλαρά waves σε μακριά μαλλιά, αλλά και αντίστοιχα κύματα σε μαλλιά με κοντό μήκος.
Τέλος, αντί για τις κλασικές, σφικτές και στυλιζαρισμένες μπούκλες, θα έχουμε χαλαρέςσυστροφές των μαλλιών που θα τονίζουν το στυλ του εκάστοτε χτενίσματος.
Τα αξεσουάρ για τα μαλλιά και το κεφάλι, μπορούμε να πούμε ότι είναι ....

Τάσεις 2012 στη διακόσμηση του γάμου και της δεξίωσης



diakosmisi dexiosis gamou taseis wedding trendsΘα μπορούσαμε να περιγράψουμε τις τάσεις για τη γαμήλια διακόσμηση το 2012 με μια φράση : «Σεβασμός στο περιβάλλον και επιστροφή στην απλότητα των υλικών».
Οι γάμοι και οι δεξιώσεις διακοσμούνται σε μεγαλύτερο βαθμό με υλικά ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και με πιο απλά λουλούδια, όπως οι μαργαρίτες, ταζουμπούλια και τα (παρεξηγημένα)γαρύφαλλα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουν τη θέση τους τα λουλούδια που βλέπουμε συνήθως στους γάμους. Μάλιστα, τα τριαντάφυλλα, οι  παιώνιες, οι ντάλιες και οι ορτανσίες θα είναι μεν στα φόρτε τους, αλλά όχι απαραίτητα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού η γυψοφίλη(Gysophila ή Baby's Breath) αφήνει τον δεύτερο ρόλο που είχε μέχρι τώρα και υποστηρίζει μέχρι και τη γενική διακόσμηση του γάμου..................

Για ένα μοντέρνο bachelor πάρτι!



ImageΈφτασε η ώρα! Έφτασε η στιγμή! Είστε έτοιμος για τοτελευταίο σας πάρτι ως εργένης; Όλα είναι έτοιμα, αλλά μήπως από τα κλασικά και αναμενόμενα... ξεφαντώματα θα θέλατε κι άλλες ιδέες; Αν ναι, διαβάστε παρακάτω και... καλή διασκέδαση!!!

Απολαυστικό πάρτι

Περάστε μια ολόκληρη ημέρα με τους φίλους σας σε έναspa, το οποίο θα περιλαμβάνει μασάζ, περιποιήσεις προσώπου και άκρων. Είναι μια εκτόνωση, εξάλλου οι άνδρες λατρεύουν το κανάκεμα...............

Τα πρώτα βήματα για ένα επιτυχημένο Bachelorette party



bachelorette_1_a
Για όλες τις γυναίκες έρχεται κάποια στιγμή που θα βρεθούν σε ένα Bachelorette party, ή θα πρέπει να το οργανώσουν, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει η ώρα που θα περάσουν τέλεια στο δικό τους.
Οι ιδέες για πάρτυ μεταξύ γυναικών είναι πολλές, χωρίς να περιλαμβάνουν απαραίτητα strip shows με άνδρες που φοράμε string και έχουν ξυρισμένο στέρνο και λαδωμένο κορμί.
Οι γυναίκες ξέρουμε να περνάμε καλά και χωρίς αντρική παρέα. Στο σπίτι μιας φίλης, σε ένα spa, πηγαίνοντας μια διήμερη εκδρομή ή περνώντας μια ολόκληρη μέρα όλες μαζί για shopping, beaute, μετά για καφέ, φαγητό και τέλος σινεμά για ταινία σε ιδιωτική προβολή.
Για να οργανώσουμε ένα επιτυχημένο Bachelorette party πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά. Πάμε λοιπόν από την αρχή….........

Bachelorette Πάρτι: 14 ξεχωριστές προτάσεις



ImageΕάν η σκέψη του ανταγωνισμού με τους άνδρες και η διασκέδαση με ένα ανδρικό στριπτίζ δεν σας συγκινεί και δεν σας εκφράζει, μην εγκαταλείπετε την επιθυμία σας να χαρείτε τις τελευταίες ώρες της «ελευθερίας» σας με ένα πάρτι μαζί με τις αγαπημένες σας φίλες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσετε, για να χαρείτε και να αναπολείτε με τρυφερότητα αυτές τις στιγμές. ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ σας προσφέρουν 14 προτάσεις για ένα….ξεχωριστό bachelorette πάρτι........... 

Προτάσεις για να αποφύγετε το λάθος



ImageΣυμβουλές για να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς νυφικό

Μάτια και στην πλάτη

Όταν κάνετε τις νυφικές πρόβες, να κοιτάζετε το νυφικό από όλες τις πλευρές (δεξιά, αριστερά, μπροστά και πίσω). Οι καλεσμένοι σας θα σας βλέπουν από παντού, και κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου θα αντικρύζουν κυρίως το πίσω μέρος. Αλλά και οι φωτογραφίες σας θα έχουν διάφορες στάσεις σας, οπότε η εφαρμογή και το σχέδιο του νυφικού πρέπει να σας κολακεύει από όποια μεριά και να το δείτε...........

Νυφικά από το Internet : Οδηγός για online αγορά νυφικού


Συμβουλές για αγορά νυφικών online

Οι νύφες που αποφασίζουν να αγοράσουν το νυφικό τους από το Internet αυξάνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο να αγοράζει μια νύφη το νυφικό της από κάποιο e-shop, αλλά στην Ελλάδα αυτό έχει αρχίσει να κερδίζει οπαδούς με γρήγορο ρυθμό από το 2010 και μετά.
Η σημαντική διαφορά στις τιμές των νυφικών μεταξύ ενός online και ενός φυσικού καταστήματος με νυφικά, αλλά και ητεράστια ποικιλία σε σχέδια που υπάρχει στα e-shop, είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες που κάνουν μια μέλλουσα νύφη να σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το νυφικό της online. Περισσότερες επιλογές, καλύτερες τιμές..........

Φθινοπωρινός γάμος




Φθινοπωρινός γάμος
Τούρτα με προσωπικότητα!!
πηγη.e-gamos.gr

Νέες τάσεις για ένα ξεχωριστό γάμο!

Νέες τάσεις για ένα ξεχωριστό γάμο!
Σκοπεύετε να παστρευτείτε?Τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις του γάμου, καθώς και μοναδικές ιδέες για τη μεγάλη ημέρα.  30 θαυμάσιες ιδέες για το γάμο σας που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε ένα μοναδικό, πρωτότυπο αλλά και ξεχωριστό γάμο.........

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙ ΜΝΗΣΤΡΟΙΣ ΗΤΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ


ΔΙΑΚΟΝΟΣ: Εὐλόγησον, Δέσποτα.
ΙΕΡΕΥΣΕὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, πάντοτε· νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.
ΧΟΡΟΣ: Ἀμήν.

ΔΙΑΚΟΝΟΣ: Ἐν εἰρήνῃ τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν.
ΧΟΡΟΣ: μεθ᾿ ἑκάστην Δέησιν·Κύριε, ἐλέησον
ΔΙΑΚΟΝΟΣὙπὲρ τῆς ἄνωθεν εἰρήνης καὶ τῆς σωτηρίας τῶν ψυχῶν ἡμῶν, τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν...........

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΕΦΑΝΩΜΑΤΟΣ


ΙΕΡΕΥΣΜακάριοι πάντες οἱ φοβούμενοι τὸν Κύριον.
ΧΟΡΟΣ: Ἐν ἑκάστῳ στίχῳ λέγει·
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
Οἱ πορευόμενοι ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτοῦ.
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
Τοὺς πόνους τῶν καρπῶν σου φάγεσαι.
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
Μακάριος εἶ, καὶ καλῶς σοι ἔσται.
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
 γυνή σου ὡς ἄμπελος εὐθηνοῦσα ἐν τοῖς κλίτεσι τῆς οἰκίας σου.
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
Οἱ υἱοί σου ὡς νεόφυτα ἐλαιῶν, κύκλῳ τῆς τραπέζης σου.
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
Ἰδοὺ οὕτως εὐλογηθήσεται ἄνθρωπος ὁ φοβούμενος τὸν Κύριον.
Δόξα σοι, ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξα σοι.
Εὐλογήσαι σε Κύριος ἐκ Σιών, καὶ ἴδοις τὰ ἀγαθὰ Ἱερουσαλὴμ πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς σου...........

Θα παντρευτείτε το 2013; Ναι; Ε, λοιπόν ξεκινήστε ΤΩΡΑ!

Αν ανήκετε στα ζευγάρια που θα παντρευτούν το 2013, τότε αυτή τη σεζόν θα περάσετε ένα «θερμό» και «γεμάτο» καλοκαίρι! Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί τώρα είναι η εποχή που πρέπει να κάνετε τις πρώτες σημαντικές κινήσεις.

Τα 4 πρώτα μεγάλα βήματα για τον γάμο σας

Παντρεύεστε το 2011;
  1. Να ορίσετε ημερομηνία γάμου
  2. Να υπολογίσετε κατά προσέγγιση τον αριθμό των καλεσμένων
  3. Να βρείτε την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο
  4. Να ανακαλύψετε τον χώρο που θα γίνει η δεξίωση του γάμου σας










    πηγη.teleiosgamos.gr

Λινάτσα : Ένα φυσικό υλικό, δεκάδες χρήσεις στη διακόσμηση του γάμου & της βάπτισης

Λινάτσα : Ένα φυσικό υλικό, δεκάδες χρήσεις στη διακόσμηση του γάμου & της βάπτισης {Μέρος 1}


Runner & trapezomantila apo linatsa gia ta trapezia tis dexiosis tou gamou kai tis vaptisisΗ λινάτσα είναι ένα ύφασμα με πλέξη, φτιαγμένο από λινάρι.
Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν κυρίως για την παραγωγή τσουβαλιών, αλλά σήμερα, με την ανθρώπινη δημιουργικότητα να επεξεργάζεται διαρκώς νέες ιδέες και αφαρμογές, η λινάτσα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, διακοσμώντας χώρους δεξιώσεων, γάμους, βαπτίσεις, σπίτια.
Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε με αυτό το φυσικό υλικό μικρά ή μεγαλύτερα αντικείμενα, τραπέζια, καρέκλες ή ακόμη και να φτιάξετε διακοσμητικά στοιχεία βασισμένα στη λινάτσα. Ο συνδυασμός της με τη δαντέλα δίνει ένα ρομαντικό ύφος στη διακόσμηση και τονίζει το στυλ της υπαίθρου που ίσως θέλετε να δώσετε σε έναν γάμο ή σε μια βάπτιση σε εξωτερικό χώρο ή ακόμη και στο εξοχικό σας σπίτι....

Νυφικό μπουκέτο γεμάτο λάμψη





Θα ξέρετε βέβαια ότι η νυφική ανθοδέσμηείναι "του γαμπρού". Τη διαλέγει εκείνος, την πληρώνει εκείνος και την προσφέρει στη νύφη την ώρα που την υποδέχεται στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου. Αυτό ισχύει αν το εξετάσουμε από την πλευρά της παράδοσης. Γιατί αν δούμε τι συμβαίνει εδώ και χρόνια στην πράξη, θα συμπεράνουμε ότι η νύφη διαλέγει το νυφικό μπουκέτο που θα κρατά τη μέρα του γάμου της και ο γαμπρός απλά συμφωνεί και ακολουθεί την επιλογή της..........

Προσφέρετε σπιτικό Limoncillo στους καλεσμένους σας



ΛεμοντσέλοΜια όμορφη ιδέα για να κλείσει το γεύμα ή το δείπνο της δεξίωσης του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας, είναι να προσφέρετε στους καλεσμένους ένα ποτηράκι λεμοντσέλο. Αυτό το ιταλικό λικέρ, είναι ιδανικό για να το σερβίρετε μετά το φαγητό, λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του. Μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο σε όμορφες γυάλινες φιάλες, αλλά μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε και μόνοι σας. Η απόφασή σας εξαρτάται μεταξύ άλλων από την διάθεση, τον χρόνο και φυσικά τον αριθμό των καλεσμένων σας............

Τα αξεσουάρ του κουμπάρου



Image
Κάθε κουμπάρος που έχει αποφασίσει να στεφανώσει, όπως λέμε, ένα ζευγάρι, θα πρέπει να προμηθευτεί κάποια απαραίτητα αντικείμενα, που χρειάζονται για την τελετή του μυστήριου.
Τις λαμπάδες, τα στέφανα, τα κουφέτα για τον δίσκοτρία κεράκια λευκά και ένα μικρό μπουκάλι με κρασίμαυροδάφνης, είναι τα υποχρεωτικά αξεσουάρ του κουμπάρου για ένα τέλειο γάμο.
Τελευταία έχουν κάνει την είσοδο τους και νέα αξεσουάρ, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην must have λίστα, αλλά με αυτά δημιουργείται ένα πιο όμορφο σύνολο και δείχνουν ότι ο κουμπάρος ασχολήθηκε με το γάμο και φρόντισε και για τη παραμικρή λεπτομέρεια.

Έθιμα και Γαμήλιες Παραδόσεις



ImageΤα σύγχρονα γαμήλια ήθη και έθιμα έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, πολλά προέρχονται από τους Μεσαιωνικούς Χρόνους. Οι ακόλουθες ερμηνείες αυτών των νυφικών παραδόσεων θα σας παρέχουν καλύτερη κατανόηση γιατί κάνουμε κάποιες καθιερωμένες κινήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου.
Κάτι Παλαιό, Κάτι Καινούργιο...

ΒΕΡΕΣ ΓΑΜΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ


Για πολλούς λόγους όλο και περισσότερα ζευγάρια διαλέγουν για δαχτυλίδια γάμου, τατουάζ. Πρώτον οι αληθινές πέτρες κι ο χρυσός λόγω ύφεσης μπορεί για κάποιους να είναι απαγορευτικά. Δεύτερον τα τατουάζ δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να τα χάσεις (όπως μπορεί να συμβεί με μια βέρα και μετά αυτό να το δείς σαν κακό σημάδι). Και τρίτος λόγος είναι ότι μπορείς με το σύντροφο σου να κάνεις το πιό πρωτότυπο και μοναδικό δαχτυλίδι που θα αντιπροσωπέυει για σας  τους δύο κάτι σημαντικό..
Δείτε μερικά δαχτυλίδια ζευγαριών που με αυτό το τατουάζ ανταλλάσουν τους όρκους αιώνιας αγάπης. 

Μακιγιάζ στα χρώματα του χειμώνα



makigiazΟι κορυφαίοι make-up artists των μητροπόλεων της μόδας προτείνουν για τις νύφες του χειμώνα βλέμμα που μαγνητίζει μέσα από εξαντρίκ ψεύτικες βλεφαρίδες και ζουμερά χείλη, βαμμένα σε έντονες αποχρώσεις οι οποίες αναδεικνύουν την πορσελάνινη επιδερμίδα του προσώπου, δημιουργώντας παράλληλα εκρηκτική αντίθεση με το κατάλευκο νυφικό.

Μακιγιάζ στα χρώματα του φθινοπώρου



fthin_1Από όλες τις παλέτες μακιγιάζ που κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών μέσα στο χρόνο, η φθινοπωρινή είναι εκείνη που κολακεύει περισσότερο την επιδερμίδα, καθώς αναδεικνύει το απαλό μαυρισμένο χρώμα της με γήινους -κατά βάση- τόνους. Ειδικά για την περίσταση, το νυφικό look ολοκληρώνεται με πινελιές από εξαντρίκ αποχρώσεις που σε συνδυασμό με τα απαραίτητα έντονα κραγιόν στις ζουμερές αποχρώσεις του φούξια και του ροζ μεταμορφώνει τα κορίτσια της διπλανής πόρτας σε πριγκίπισσες του παραμυθιού, λίγο πριν ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Άψογο μανικιούρ για πανέμορφες νύφες



nailsΠροτού δώσετε στον αγαπημένο σας -και επισήμως- το χέρι σας, περιποιηθείτε το με το all time classic γαλλικό μανικιούρ, το οποίο αποτελεί πρώτη επιλογή για όλες τις νύφες που θέλουν να εμφανιστούν στην εκκλησία με άψογη εμφάνιση.


Όσα χρόνια και να περάσουν το αυθεντικό γαλλικό μανικιούρ με τη χαρακτηριστική λευκή γραμμή στην άκρη των νυχιών παραμένει στη μόδα, τόσο επίκαιρο όσο ήταν όταν το πρωτολάνσαραν οι διαχρονικές ιέρειες του στιλ, σαν την Coco Chanel και την Jackie O. Τα μόνα που άλλαξαν με την πάροδο των ετών είναι το πάχος της γραμμής, που άλλοτε λεπταίνει και γίνεται σαν τριχούλα, ενώ άλλοτε πλαταίνει, καθώς και το χρώμα του συνοδευτικού βερνικιού. Αυτό μπορεί να είναι από κλασικό μπεζ-διαφανές για όσες προτιμούν τις διακριτικές εμφανίσεις μέχρι έντονο ροζ για τις νεαρότερες σε ηλικία νύφες, που προτιμούν ένα πιο κοριτσίστικο look.

Beauty and fashion tips για έγκυες νύφες



Είναι διπλή χαρά και ευτυχία να περιμένετε τον πελαργό, ενώ ετοιμάζεστε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας. Και ενώ οι ορμόνες έχουν κάνει το θαύμα τους και λάμπετε από ομορφιά, οι ανάγκες, αλλά και οι ανησυχίες σας είναι αυξημένες...
Και καθώς η εγκυμοσύνη είναι «φάρμακο» για την επιδερμίδα αφού οι ορμόνες της διορθώνουν κάθε ατέλεια από τα σημάδια ακμής μέχρι την ωχρότητα, το πρόσωπό σας θα έχει υπεροχή όψη, αφού τα μόνα πιθανά προβλήματα -δηλαδή οι κηλίδες και οι πανάδες- αντιμετωπίζονται με high tech καλλυντικά. Όσο για την φουσκωμένη σας κοιλίτσα, αυτή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για μια υπέρκομψη εμφάνιση.

Οι 13 πιο περίεργοι γάμοι των τελευταίων ετών



Πιο περίεργοι γάμοι (1)

Συγκεντρώσαμε τους πιο παράξενους και περίεργους γάμους των τελευταίων ετών και σας τους παρουσιάζουμε!

Ρομαντικός γάμος



Ρομαντικός γάμος | Top GamosΡομαντικός γάμος, ένας γάμος που θυμίζει ερωτικό μυθιστόρημα σε ένα ανοιξιάτικο τοπίο, δίνοντας την αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας και εσωτερικής γαλήνης.

Άν θέλετε να οργανώσετε έναν ρομαντικό γάμο, ξεκινήστε με τα προσκλητήρια που θα δώσουν μια πρώτη εικόνα στους καλεσμένους σας για το θέμα του γάμου σας. Μπορείτε να επιλέξετε προσκλήσεις που το κείμενό τους θα είναι γραμμένο με καλλιγραφικούς χαρακτήρες και μπορεί να εμπεριέχει εκτός από τις βασικές πληροφορίες έναν ερωτικό στοίχο. Επιλέξτε έναν λευκό φάκελλο ή σε κάποιο άλλο παλ χρώμα και κλείστε τον με μια κορδέλα σατέν.

5 + 1 Sexy ιδέες για το γαμήλιο ταξίδι



6 προκλητικά μυστικά για το γαμήλιο ταξίδιΌλοι οι φίλοι και οι συγγενείς κλείνουν το μάτι στους νεόνυμφους, όταν αιωρούνται στην ατμόσφαιρα οι έννοιες "γαμήλια νύχτα" ή "πρώτη νύχτα γάμου" και "μήνας του μέλιτος". Το γαμήλιο ταξίδι είναι, φυσικά η τέλεια φυγή, μία απόδραση χαλάρωσης και διασκέδασης, που χρειάζονται οι δυο σύζυγοι μόλις τελειώσουν όλες οι προετοιμασίες και η τελετή του γάμου. Αν και το γαμήλιο ταξίδι διαρκεί πλέον στην καλύτερη περίπτωση μια εβδομάδα και ο υπόλοιπος μήνας του μέλιτος περνά στο σπίτι, είναι σίγουρα καλύτερα απο το καθόλου. Συνεπώς, είστε έτοιμοι για δράση; Το Τέλειος Γάμος σάς αποκαλύπτει έξι προκλητικά μυστικά, που θα κάνουν το γαμήλιο ταξίδι αξέχαστο.

Πρόταση γάμου για...πρωινό!



Το να κάνεις πρόταση γάμου στη γυναίκα που αγαπάς χρειάζεται θάρρος, ειλικρίνεια και δημιουργικότητα. Δεν αρκεί μόνο να έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί της. Πρέπει να σκεφτείς έναν ωραίο και πρωτότυπο τρόπο να κάνεις αυτή τη στιγμή ακόμα πιό μαγική.
Το κλειδί σε μια πρόταση γάμου είναι η έκπληξη. Προσπάθησε λοιπόν να τα οργανώσεις όλα χωρίς να υποψιαστεί εκείνη τίποτα. Δεν είναι απαραίτητο το σχέδιό σου να είναι η απόλυτη υπερβολή. Συνήθως τα πιό απλά και "αληθινά" είναι και αυτά που προκαλούν τη μεγαλύτερη συγκίνηση. Σέρβιρέ της λοιπόν τηνπρόταση γάμου για πρωινό.

Η λεύκανση των δοντιών



Χαμογελάστε με αυτοπεποίθηση
Το κατάλευκο χαμόγελο είναι ένα από τα πλέον ακαταμάχητα στοιχεία της εμφάνισής μας. Μια σειρά από υγιή και λευκά δόντια μαγνητίζει το βλέμμα και μας προσδίδει αφοπλιστική γοητεία. Δυστυχώς, το πέρασμα του χρόνου και οι κακές συνήθειες, όπως ο καφές και το τσιγάρο, αλλοιώνουν το χρώμα των δοντιών μας που χάνουν τη λευκότητά τους. Ευτυχώς, η σύγχρονη οδοντιατρική έχει αναπτύξει ασφαλείς μεθόδους που επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη μας και μάλιστα πιο λευκό και πιο όμορφο από ποτέ. Η ημέρα του γάμου σας είναι ίσως η μέρα που θα χαμογελάσετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα χαμόγελα θα καταγραφούν για πάντα μέσω του φωτογραφικού φακού. Αν λοιπόν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πάντες και για πάντα με το κατάλευκο χαμόγελό σας, τότε η λεύκανση μπορεί να είναι η λύση...
Lefkansi_Men_2

Διαλέγοντας άρωμα



Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Είναι επιστημονικά αποδειγμένο ότι η μυρωδιά που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί καταλυτικά στην έλξη που ασκεί στο άλλο φύλο. Έτσι μια επιτυχημένη επιλογή αρώματος μπορεί να κάνει τον άντρα ακαταμάχητο και να διεγείρει σεξουαλικά τη σύντροφό του. Αν λοιπόν αναζητάτε το άρωμα που θα τη συναρπάσει και θα... την τραβήξει από τη μύτη, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικούς απλούς κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουμε όταν σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε νέα αρώματα:



perfume


Τα αξεσουάρ του γαμπρού



Άψογος σε όλα!

Είναι αλήθεια πως την ημέρα του γάμου σας η αγαπημένη σας θα αποτελεί το κέντρο της προσοχής όλων των παρευρισκομένων. Ωστόσο, κι εσείς μπορείτε να διεκδικήσετε το μερίδιο που σας αναλογεί στο παιχνίδι της γοητείας και των εντυπώσεων ως επάξιος συμπρωταγωνιστής στην πιο ονειρεμένη ημέρα της ζωής σας.

Έτσι λοιπόν, η γαμπριάτικη εμφάνισή σας πρέπει να είναι άψογη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και ναι, φυσικά, ένα μοντέρνο κοστούμι, προσεκτικά επιλεγμένο για να αναδεικνύει το σωματότυπό σας, είναι σίγουρα μια καλή αρχή, αλλά δεν αρκεί για μια τέλεια εικόνα. Τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε να φορέσετε είναι η τελευταία πινελιά που θα ολοκληρώσει και θα απογειώσει το γαμπριάτικο look σας.


maniketokoumpaΜανικετόκουμπα

Τα μανικετόκουμπα είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίσει για το γούστο του. Μαζί με το ρολόι και την καρφίτσα γραβάτας, αποτελούν τα κοσμήματα του γαμπρού και γι’ αυτό είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα, συνήθως πλατίνα, χρυσό ή ασήμι, ενώ αρκετά συχνά είναι στολισμένα και με μικρούς πολύτιμους λίθους. Τα πιο κλασσικά σχήματα είναι το στρογγυλό, το οβάλ και το τετράγωνο, υπάρχουν όμως και πολύ μοντέρνες εκδοχές στην περίπτωση που θα θελήσετε να πρωτοτυπήσετε ή να προσθέσετε μια νότα χιούμορ στην εμφάνισή σας. Καλό θα ήταν πάντως η τελική επιλογή σας να ταιριάζει με το ύφος και το στυλ του κοστουμιού σας. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν  να χαράξετε πάνω στα μανικετόκουμπά σας τα αρχικά σας για να τους δώσετε ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα.